Kampreferat: ACH vs. FCK

Byens Hold plejer ikke at lave mange mål i Horsens, men til gengæld plejer de at vinde! Det blev der lavet om på, da mestrene for første gang skulle i aktion i en mandagskamp, for efter to gange 45 minutter plus det løse måtte man for første gang forlade Casa Arena Horsens uden at have scoret – mens De Gule efter en scoring i hver halvleg kunne juble over at have tilføjet københavnerne det første Superliga-nederlag i efteråret.

Set med københavnske øjne så det ellers fornuftigt ud i store dele af 1. halvleg, hvor man kontrollerede begivenhederne udmærket og med lidt held også kunne have bragt sig i spidsen og måske givet kampen et andet forløb.

Allerede efter små 10 minutter sendte Santin bolden op i Horsens-nettaget, da Søren Jochumsen ikke kunne holde en hård N’Doye-afslutning, men linievogteren mente, at Santin var offside da afslutningen faldt.

Henrik Toft fik en pænt stor skudchance efter et lille kvarter, men fra kanten af feltet ramte han den halvskævt og skød forbi, og i øvrigt var Wiland godt ude og følge den til dørs. Ellers havde De Gule ikke alverden at byde på offensivt, men defensivt tog de godt for sig af retterne, og N’Doye måtte et par gange tage sig til hovedet efter at være ramt af albuer m.m., men nogen hårdt spillet kamp var der på ingen måder tale om.

Midt i halvlegen var den stærke senegaleser ikke langt fra at bringe gæsterne i front, da Grindheim slog en fremragende flad bold i dybden, som N’Doye tog med ned mod feltet, hvorfra han fyrede af med retning mod fjerneste stolpe, men bolden sneg sig desværre lige forbi.

På det tidspunkt humpede Lars Jacobsen lidt rundt og tog sig til lysken, og lidt efter signalerede han også udskiftning, og i fraværet af Johnny Thomsen – der døjer med noget overbelastning - gjorde Peter Larsson sig klar på sidelinien. Det viste sig dog, at Lars kunne fortsætte på banen, så det blev aldrig nødvendigt med den forsvarsrokade, der nok havde sendt Sigurdsson ud på højrebacken.

Også Henrik Toft trak lidt på det ene ben, og han måtte blive i omklædningsrummet i pausen – men her kunne han til gengæld glæde sig over, at hans holdkammerater skulle ud til 2. halvleg og forsvare en føring. Nærmest ud af ingenting fik hjemmeholdet nemlig bragt sig i spidsen syv minutter før pausen, da Lasse Kryger slog et ufarligt indlæg helt nede fra højre hjørne, men da hverken Macena eller Toft var i nærheden af at kunne nå bolden, så endte den i udkanten af feltet hos Jeppe Mehl, der resolut huggede til den, før Lars Jacobsen nåede på tværs og blokere, og så strøg læderkuglen i netmaskerne uden chance for Johan Wiland.

Der var ellers chancer til udligning inden pausefløjtet, men marginalerne var ikke med gæsterne. Først sendte Delaney et fladt skud lige forbi den fjerneste stolpe, og i slutminuttet blev Santin klart væltet omkuld af en høj Lodberg-albue i en løbeduel på vej ned mod Horsens-feltet, men Claus Bos fløjte var tavs.

Efter pausen fik mestrene lagt et vist pres på Horsens-mandskabet, men det blev aldrig rigtig farligt foran mål, selv om det blev til en del hjørnespark og lange Claudemir-indkast ind i Horsens-feltet. Først efter en times tid lugtede det af noget, da et Delaney-indlæg fra venstre passerede tæt under mål til N’Doye, der løb i position ved fjerneste stolpe, men vinklen blev lige lovlig spids, og halvt liggende hamrede han bolden i sidenettet. Minuttet efter fik Bolaños en god skudmulighed på et fint skift fra Santin, men costaricaneren flugtede bolden langt over mål.

Horsens viste lige tænder en snes minutter før tid, da Macena fik en skudmulighed i feltet efter et hurtigt taget indkast, men Sigurdsson var på plads og fik tacklet til hjørne. I den anden ende fik hans landsmand Santin en endnu større chance efter et listigt Bolaños-indlæg fra venstre side, og brasilianeren kastede sig akrobatisk frem og fik snittet bolden, men igen strøg den forbi på den forkerte side af stolpen.

Da havde Absalonsen afløst Delaney, og senere kom også Pape Pate Diouf ind for Santin, men man ventede forgæves på det forventede massive pres fra gæsterne. Selv da Sölvi Ottesen blev rykket frem i angrebet – efter at have indkasseret en advarsel, der sender ham i karantæne mod FC Nordsjælland næste mandag – kunne Horsens uden de store problemer holde de noget uopfindsomme mestre stangen. I stedet udnyttede Macena, at der var ekstra plads nede i det københavnske forsvar, og i overtiden smuttede han fra Ragnar Sigurdsson, rundede Johan Wiland og lagde bolden i tom kasse til 2-0.

Dermed har Horsens faktisk scoret flere mål end mestrene i indeværende sæson, men førstepladsen er stadig løvernes, mindst et par uger endnu. Med efterårets første nederlag måtte Roland Nilsson & co. dog se forspringet skrumpe ind til 5 point i toppen af tabellen.