Kampreferat: FCK vs. FCN

I forhold til Hannover-kampen i torsdags måtte mestrene undvære karantæneramte Sölvi Ottesen og den småskadede Claudemir, og desuden indledte Johnny Thomsen og Pape Pate Diouf denne gang på bænken. De fire nye startere var Lars Jacobsen, Peter Larsson, Thomas Kristensen og César Santin.

Der var gaver til fansene på tribunerne i anledning af fanklubbens 20 års-fødselsdag, men desværre var der også gaver på banen i aften – og det var ikke til hjemmeholdets fans… Løverne leverede nemlig en usædvanlig tam indsats i de første 45 minutter, og da Henning Jensen fløjtede til pause talte tallene sit eget sprog: ca. 70-30 i boldbesiddelse til gæsterne og en føring på 2-0. Ikke hverdagskost for de regerende mestre, som ikke har tabt en hjemmekamp siden marts 2010. Dengang vandt FC Nordsjælland 2-0…

Lige fra første færd var Nordsjælland her og der og alle vegne, og efter mindre end 2 minutter resulterede en misforståelse mellem Bengtsson og Larsson i en giftig kontrachance til Mikkel Beckmann, som dog afsluttede svagt lige på Johan Wiland.

Der skulle derimod gå præcis 13 minutter før hjemmeholdet nærmede sig FCN-feltet – indtil da havde bolden kun været dernede, når forsvaret lagde tilbage til Jesper Hansen. Men så brændte det til gengæld også på for alvor! Santin vred sig godt fri af 2-3 mand midt på deres halvdel, fik den dog ikke med ind i feltet men spillede i stedet på tværs til den helt fri Bolaños, og hans udmærkede afslutning strøg lige over overliggeren.

Det var dog stadig gæsterne, der sad på kampen mod et uinspireret og usammenhængende mesterhold, der diskede op med et hav af fejlafleveringer, men som altså også mødte et hold, der i den grad var sat godt op og ramte dagen. Med gode bevægelser, kvik shortpassing og direkte angrebsfodbold skabte de store problemer for mestrene, og midt i halvlegen begyndte det for alvor at brænde på, da en Andreas Laudrup-afslutning ramte Peter Larsson på vejen, snød Johan Wiland og tog trekantsammenføjningen bag den strandede keeper.

Bengtsson lossede returbolden til indkast tæt på baglinien, men det fik lov at passere 3-4 hvidklædte forsvarere inde i feltet, inden bolden dumpede ned foran Søren Christensen, og han kvitterede ved at hamre bolden i nettet bag en chanceløs Wiland.

Gæsterne var dog heller ikke helt fejlfri i deres boldomgang, og fem minutter senere mistede Beckmann en bold midt på banen, hvorefter Delaney straks afdriblede et par mand og sendte N’Doye af sted i dybden med en fornem stikning – men senegaleseren fik ikke bolden forbi den fremstormende Jesper Hansen, der gik godt ud af sit mål og forhindrede udligningen.

Bedst som man fornemmede, at FCN-målet havde været et wake up-call for løverne, slog nordsjællænderne imidlertid til igen og fordoblede føringen. Et mønsterangreb afsluttedes med en flot 1-2-kombination af Beckmann og Søren Christensen, der på sidstnævntes aflevering fra baglinien satte Tobias Mikkelsen foden på og styrede bolden ind ved nærmeste stolpe.

Kort efter kom hjemmeholdet dog igen frem til en kæmpe chance, da Bjelland kiksede en clearing, så TK kunne lægge bolden til rette for Santin, men fra 16 meter hamrede brasilianeren bolden lige over mål.

Også det kunne måske have ændret kampens udvikling, men selv om mestrene fik vist mere gejst og energi de sidste 5-10 minutter af halvlegen, kunne det ikke skjule indtrykket af en sløj indsats mod et sprudlende FCN-hold, der fortjente pauseføringen. En af løvernes bedste, Thomas Delaney – der havde byttet plads med TK mod slutningen af halvlegen - måtte desværre udgå kort inden pausen med en forstrækning i baglåret og i stedet kom Pape Pate Diouf ind på venstrekanten, mens TK atter gik ind på den centrale midtbane.

2. halvleg blev indledt med en pænt stor chance til N’Doye, der brugte sin fysik til at skubbe Okore væk, men Bjelland nåede lige akkurat at tackle ham, så han kun fik hjørne ud af anstrengelserne. I den modsatte ende var Laudrup tæt på at slippe helt fri, men Wiland gik stærkt ud i ham – uden for feltet – og tvang ham til et langt træk, så hans vinkel blev for spids til, at afslutningen blev farlig.

Nedre Danske Spil-tribunen ydede fortsat en flot og højlydt støtte til deres hold, der begyndte at komme mere og mere i omdrejninger, mens gæsterne forståeligt nok gav sig bedre tid, når de havde bolden og forsøgte at køre den mere rundt i rækkerne for at få tiden til at gå.

Efter en times spil var Diouf centimeter fra at reducere, da han fikst trak sig fri til skud lige uden for feltet, men bolden sneg sin lige forbi den ene opstander. Nordsjælland havde dog ikke opgivet at komme yderligere på tavlen, og Søren Christensen var tæt på at overliste Wiland med et lob, men den svenske klassekeeper fik lige akkurat viftet bolden til hjørne.

Det udnyttede Farum-mandskabet dog optimalt, da FCK-forsvaret helt tabte markeringerne, så Søren Christensen temmelig uhindret kunne sparkede bolden i nettet fra nært hold, om end Diouf var tæt på at afværge inde på stregen, men kun kunne losse kuglen op i nettaget.

Det afgjorde i praksis kampen, selv om indskiftede Nordstrand var tæt på at reducere i minuttet efter han havde afløst Santin. Jesper Hansen var for en gangs skyld uopmærksom, så N’Doye kunne tackle bolden hen til Nord, men keeperen gjorde skaden god med en superredning på hans afslutning.

Godt 10 minutter før tid fik mestrene dog pyntet på resultatet, da N’Doye snød Bjelland, satte kurs ind i feltet og hamrede bolden sikkert i netmaskerne, men nærmere kom man ikke mod slutningen, hvor FCN dygtigt kørte sejren hjem og tilmed var tæt på 4-1 et par gange.

Det blev dog ved de 3-1, og dermed snuppede nordsjællænderne andenpladsen fra FCM på bedre målscore. Begge forfølgere har 4 point op til de forsvarende mestre, der ikke har vundet siden man gæstede Brøndby Stadion for præcis en måned siden. Her skal man ud igen på torsdag til en spændende pokalkamp, og så venter et par nye svære opgaver i Odense på søndag og en hjemmekamp mod Hannover 96 næste torsdag. Vi behøver næppe understrege, at der skal andre boller på suppen end her til aften…