Kampreferat: FCK vs. ACH

Peter Møller skrev F.C. København ind i rekordbøgerne med den bedste superligastart nogensinde i turneringens levetid, da veteran-angriberen blev matchvinder med et uhyre sent sejrsmål sat ind på hovedet. 15.025 tilskuere overværede en kamp afviklet på københavnernes præmisser, selvom Horsens roste defensiv længe så ud til at holde stand. Den bugnende konto fik dermed tilført fornyet næring og forspringet inden søndagens kampe lyder nu på syv point.

F.C. København kunne efter onsdagens lidet mindeværdige kamp i Slagelse atter stille med Christiansen, Svensson og Allbäck i startopstillingen, mens Carsten Fredgaard ikke var blevet sin skade kvit, hvorfor Martin Bergvold startede som venstre midt.

Hos gæsterne måtte ex-landsholdskæmpen, Kent Nielsen, undvære karantæneramte Allan Søgaard på midtbanen, mens Martin Halle var blevet hjemme på fastlandet med en skade.

Jagten på sæsonens ellevte sejrs indledtes noget trægt for hjemmeholdets side. Et kompakt Horsens- hold voldte løvernes offensiv problemer og trods overvægt i boldbesiddelse, lod chancerne vente på sig for Backes tropper.

Hos Horsens optrådte de noget uortodokse Berisha og Sule i front, men de store bevægelser havde hjemmeholdets defensiv ingen problemer med at dæmme op for.

Med ti minutter rundet kom kampens første mulighed da et svensk samarbejde mellem Linderoth og Allbäck resulterede i en rimelig hovedstødsafslutning fra Mackan, der dog ikke fik nok præcision i forsøget.

Præcision var der heller ikke i Bergvolds indlæg fem minutter efter, men af netop denne grund, blev indlægget konverteret til en farlig chance, da en godt spillende Jochumsen i Horsens-buret måtte vifte vildskuddet til hjørnespark.

Det var ikke altid lige kønt, hvad de to mandskaber leverede i PARKEN denne kolde efterårsdag og første halvleg føltes derfor noget drævende, selvom endnu et godt svensk håndværk med Allbäck som afslutter og Linderoth som oplægger midtvejs i halvlegen gav lidt at varme sig på.

Inden kampen var der blevet talt meget om gæsternes effektive defensiv, og den fik værterne lov at smage. Således var de gennemspillede angreb en decideret mangelvare som halvlegen skred frem, og da Horsens intet magtede fremad blev publikum ikke serviceret med mange godbidder.

Den blodfattige omgang fik dog en smule puls, da en af hjemmeholdets bedste kampen i gennem, Michael Silberbauer, tørt og overraskende huggede til fra distancen omkring den halve time. En bold Jochumsen måtte parere til hjørnespark.

I det 37. minut måtte Allbäck lade sig udskifte med Møller, men 32 kunne hverken gøre fra eller til i slutningen af halvlegen, hvor et enkelt skud i sidenettet af Bergvold tegnede hjemmeholdets offensiv, der generelt manglede tempo.

Der gjorde der til gengæld ikke, da Silberbauer kickstartede anden halvleg med et hæsblæsende ryk i venstresiden. Med masser af plads trak midtbaneslideren ind i feltet, hvor to mand blev sat på halen. Det skabte en kæmpechance for Silber omkring straffepletten, men desværre hev Jochumsen en pragtredning frem på nordjydens hårde afslutning.

Chancen blev imidlertid skabt på en enkeltmandspræstation og det virkede desværre stadig som om at hjemmeholdets angribere havde svært ved at finde hinanden. Møller kæmpede pålideligt dog uden at få det store ud af det, mens Álvaro virkede noget anonym.

Derfor havde hjemmeholdet det svært mod gæsterne, der tro mod egne evner leverede et hårdt og flot stykke defensivt arbejde. Sule blev skiftet ud med Ernemann, men det gav ingen ændringer i det fremadrettede spil og den gule fare var i dagens kamp ganske blegnende.

Midtvejs i halvlegen gav et par gode rush af Lars Jacobsen på højrekanten troen på at målet kunne komme og især et indlæg til Møller, der headede lige forbi kassen gav forventning om mere.
Optimismen blev yderligere underbygget fem minutter senere, da Álvaro med sin klart bedste aktion i kampen snød sin nærmeste oppasser med en fiks dribling. Afslutningen fra brasilianeren stod desværre ikke mål med driblingen og Jochumsen og Co. slap med skrækken.

Mod kampens slutning trak gæsterne tydeligt tiden og i forsøget på at fremskaffe målet, der ville gøre københavnerne historiske blev Gravgaard sendt op i angrebet. Det gav straks noget mere tyngde og et mere vedvarende pres blev lagt på Kent Nielsens hårdt kæmpende tropper.

Midt i det tunge pres fra hjemmeholdet lykkedes det dog pludselig gæsterne at slå en giftig kontra, der skaffede udeholdets klart bedste chance i kampen med fem minutter tilbage. Således bragede Kasper Klausen bolden hårdt mod mål langt udefra, men bolden strøg saligt for københavnerne lige udenom stolpen.

Med minutterne tikkende mod ende, så det svært ud for hjemmeholdets bestræbelser på at erobre de tre point og rekorden for den bedste superliga-start nogensinde. Men PARKEN's 15.025 tilskuere skulle få en sen forløsning, da det i Miltons overtid lykkedes for københavnerne at overraske Jochumsen. En lang bold af Lars Jacobsen dumpede ind i feltet og da ingen Horsens-forsvarer fik clearet bolden, kunne Møller helt inde ved stregen heade bolden i kassen og give F.C. København rekorden og de tre point.

Scoringen kom sent, men var bestemt fortjent, og en fantastisk og nu historisk start på SAS Ligaen blev dermed en herlig realitet. Allerede på onsdag har Backes ambitiøse mandskab muligheden for at udbygge rekorden, når SønderjyskE tager imod i Haderslev.