Kampreferat: FCK vs. HSV

Overskriften gik fra mandfolkepræstation til ond skæbne, da F.C. København to minutter inde i overtiden ingen frelse fik fra dommer Messias, der dømte et uhyrligt straffespark til gæsterne fra Hamburger SV. Raphael van der Vaart sendte bolden i nettet og løverne til tælling efter et djævelsk drama uden sidestykke i PARKEN. 34.446 tilskuere var vidner til den nærmest uvirkelige afslutning, hvor dagens ophavsmand tabte overblikket, hvilket blandt andet førte til fire bortvisninger og et hidtil uset antal diffuse gule kort.

F.C. København måtte til aftenens brag undvære Marcus Allbäck, der sengeliggende med halsbetændelse beklageligt nok ikke var i stand til at deltage i returkampen. I den svenske landsholdsspillers sted trådte rutinerede Møller, der målvarm fra i søndags dannede angrebsduo sammen med Álvaro. Derudover vendte også Carsten Fredgaard tilbage til startopstillingen.

Hos Dolls nordtyske tropper var der i forhold til opgøret for fjorten dage ændret på flere pladser, idet Mpenza, Barbarez, Wicky og Boulahrouz alle var til rådighed -og blandt Dolls foretrukne elleve startende.

Det længe ventede brag i PARKEN blev indledt i en fantastisk kulisse. En mageløs tifo og et enormt lydinferno bød således spillerne velkommen og efter blot to minutters spil var Álvaro ved at betale tilbage, da brasilianeren ekvilibristisk afsluttede inde i feltet. Desværre uden den fornødne saft og kraft.

Tydeligt lurende hinanden af stod de to mandskaber konfronterende overfor hinanden i kampens første kvarter, hvor det ikke blev til yderligere chancer. HSV forsøgte sig med dybdeløb, men her stod en påpasselig hvid mur klar og de lange bolde der blev smidt frem mod Møller og Álvaro voldte ikke mastodonten van Byuten og makkeren i forsvaret, Boulahrouz de store problemer.

Som halvlegen skred frem befandt gæsterne sig mest på bolden og uortodokse Atouba på venstrekanten busede kraftigt på, men det kneb tydeligt med de gennemspillede angreb for tyskerne, der ofte løb på stopklodserne Svensson og Gravgaard.

Det gennemspillede angreb var så sandelig også en mangelvare hos københavnerne, der midtvejs i halvlegen derfor fik hidtidige bedste mulighed på en dødbold i form af et hjørnespar, som Gravgaard headede for fødderne af Álvaro. Desværre fjumrede brasilianeren muligheden væk og Dolls tropper og de små 5.000 medrejsende fans kunne ånde lettet op.

Mens tendensen med hårdt tysk tryk var kendetegnede for store dele af kampen i Hamborg, begyndte første halvleg så småt at give minder om det samme, da de danske kæder blev presset langt tilbage af et tyngende tysk tryk.

Med ti minutter tilbage af halvlegen fik gæsterne to hurtige hjørnespark, hvoraf det sidste medførte en gigant-chance til Barbarez, der fra fem meter bragede bolden over med højre-benet fri for mål.

Chancen mindede tilsyneladende værterne om risikoen ved at befinde sig så langt tilbage på banen og i halvlegen sidste ti minutter vekslede løverne det defensive arbejde ud med et par gode offensive aktioner, hvori Carsten Fredgaard og Møller fik gode afslutningsmuligheder.

Fjerne indtrykket af en lidt for passiv halvleg kunne chancerne ikke helt, hvorfor tanken om at løverne i denne sæson ofte har leveret det bedste spil i anden halvleg mest af alt underbyggede troen på det samlede avancement.

Det går nu bare ikke altid som præsten prædiker eller fodboldtilhængeren håber med mindre man da kommer fra Hamburg og tror på Messias, hvilket anden halvleg skulle vise sig at blive et grumt eksempel på.

Det blev således et nærmest ufatteligt drama i anden halvleg, der inden kæden hoppede helt af for dagens dommer havde gæsterne som mest spilstyrende og chanceskabende. Med ti minutter afviklet bragede Mpenza mod mål efter et flot angreb, men Jesper Christiansen hev en pragtredning frem. Et par minutter senere måtte der en redning til i ren bagerslag-stil fra samme Christiansen, der ikke var færdig med at imponere alt og alle.

Det skete blot et minut senere, da HSV fik tilkendt et straffespark for hands mod Michael Silberbauer. En i den grad tvivlsom situation eftersom midtbaneslideren på det nærmeste forsøgte at gemme hånden i baglommen for at undgå kontakten med bolden - en helskævert på vej mod målspark. Straffesparket tog Barbarez sig af, men endnu engang viste Christiansen klassen og plukkede bosnieren ud.

Brølet fra PARKEN's tilskuere var gigantisk og redningen pumpede nyt liv i Backes tropper, der fik smidt kæderne en længere frem, hvilket fjernede det værste tryk mod den hvide mur.

Langsomt arbejdede det bravt kæmpende hjemmehold sig ind i kampen igen og omkring midtvejs i halvlegen fyrede først Silberbauer og dernæst Jacobsen farligt af, men især på sidstnævntes mulighed manglede marginalerne. Med 18 minutter tilbage fik Álvaro en stor chance serveret af Møller, men desværre viste tyskernes Stefan Wächter i målet klassen.

Med minutterne tikkende mod ende med det samtidige vitale 0-0-resultat fornemmedes de tyske frustrationer lige under overfladen og disse slog ud i lys lue, da Hamburger SV's cheftræner, Thomas Doll, blev bortvist fra bænken med et lille kvarter tilbage for protester, hvorefter Boulahrouz røg samme vej for to gule kort.

Hermed satte dommer Messias sig for alvor i fokus, men der skulle ulykkeligvis vise sig at være meget mere i posen fra englænderen, der leverede vanærende kendelser i kampens sidste kvarter i et væk.

Først ramte en af disse gæsterne, der nok med rette kunne appellere for et straffespark for hånd på bolden af Lars Jacobsen med fem minutter tilbage. Dernæst fløj et antal gule kort rundt i luften til gud og hver mand og langt inde i overtiden gik verden næsten i stå, da Messias forfejlet dømte straffespark til gæsterne i en aktion, hvor Silberbauer igen røg ind i en ufrivillig hovedrolle, da den tidligere AaB-spiller blev dømt for hands på bolden.

En fuldstændig målløs PARKEN blev således vidner til en uvirkelig og uværdig afslutning, hvor van der Vaart scorede sejrsmålet, der sendte gæsterne i UEFA Cup'ens gruppespil. Dramaet i PARKEN og prikken over i'et blev efterfølgende fuldendt, da Messias messede to røde kort af sig nærmest i rap til Møller og forstenede Silberbauer.

Dermed punkteredes håbet om europæisk avancement i denne omgang efter et uvirkeligt og bittert drama uden sidestykke.

Ændres på resultatet kan der imidlertid ikke. Som klub gør disse nederlag forbandet ondt, men åbner samtidig op for at alle med et løvehjerte forhåbentligt kan rykke tættere sammen. Det fortjener spillerne efter to brave kampe og publikum for en fantastisk støtte. Det kan passende bruges allerede på søndag, når muligheden for revanche foreligge, når OB kommer på besøg i PARKEN.