Kampreferat: FCK vs. FCM

Peter Møller skrev sig selv ind i historiebøgerne, da den rutinerede angriber med to scoringer i dagens kamp samtidig gjorde sig selv til den mest scorende spiller i landets bedste række nogensinde. De to mål - sat ind i anden halvleg - blev kampens højdepunkter og dermed forlængede københavnerne den ubesejrede status. 18.170 bidrog til en fantastisk stemning i PARKEN.

Til 16. rundes sene kamp kunne Backe atter disponere over Bergdolmø og Allbäck, hvor førstenævnte indtrådte som venstreback, mens sidstnævnte startede på bænken. Med Bergvold og Fredgaard ude med skader faldt valget af venstre midt på Thomas Røll.

Hos gæsterne måtte Kristian Bak Nielsen melde forfald kort inden kampen, hvilket gav et centralt forsvar bestående af unge Magnus Troest og den tidligere FCK-spiller, Christian Traoré.

Med 15 ubesejrede kampe i SAS Ligaen som rygstød, startede F.C. København kampen med en tydelig stor portion selvtillid. Med fornem bredde i angrebene kom hjemmeholdet hurtigt til flere gode indlæg og på et af disse efter seks minutter burde Røll havde scoret, men kantspilleren headede betragteligt over mål.

De opsatte københavnere gav ikke gæsterne megen plads at røre sig på og de gange ulvene bevægede sig over midten virkede defensiven med en energisk Gravgaard i spidsen som en effektiv stopklods. Et par ufarlige forsøg fra distancen var således hvad det blev til for midtjyderne i kampens indledende fase.

Med indlæggende haglende ind i Tidmans målfelt, fortsatte Backes tropper derimod med at skabe chancerne og med et kvarter rundet fik Silberbauer en god mulighed på oplæg fra Bergdølmo, men hovedstødet fra midtbaneslideren sneg sig lige forbi.

Et par minutter senere var det så Gravgaard, der var tæt ved, men forsvarsklippen, med de udsøgte offensive kvaliteter, headede forbi kassen på et indlæg efter et frispark. Det samme gjorde Gravgaard kort efter, da muligheden opstod efter et hjørnespark.

Med fysik og vilje i nærkampene gav Linderoth mange positive bidrag og anførerens arbejdsiver smittede af på medspillerne. Møller i front sled som en hest, inden 32 senere totalt stjal billedet, og Lars Jacobsen i forsvaret havde masser af kræfter til at gå med frem og præge spillet samtidig, med at de defensive pligter blev varetaget med omhu.

Med fornemmelsen af at det blot var et spørgsmål om tid for den københavnske scoring ville falde, mindede en midtjysk kontra pludselig alle om, at intet må tages for givet på forhånd. Et skarpt indlæg fra Daugaard ramte lige i panden på Frank Kristensen, hvis afslutning dog blev for "ren", hvorfor Jesper Christiansen for første gang i kampen kunne vise sine evner.

Hurtigt svarede hjemmeholdet imidlertid igen og med en god halv time afviklet varierede Elrio forfriskende løvernes angreb, da den lille boldekvilibrist fyrede et missil af et langskud af lige udenom Tidmans stolpe.

Afslutningen blev dog også et foreløbigt punktum for løvernes angrebsiver, der halvlegen ud ikke var så markant. Omvendt kom midtjyderne heller ikke frem til det store og spillet koncentreredes på midtbanen, hvor Linderoth og Silberbauer tog deres ture med Michael Hansen og Femi.

Et langskud af Mikkel Thygesen lukkede halvlegen, mens selv samme spiller også åbnede anden, da den tidligere Frem-spiller var tæt på at snyde løvernes forsvar med en hidsig boldjagt i Christiansens målfelt efter få sekunders spilletid.

Overraskelsesangrebet blev dog afværget og så var det igen københavnerne, der pressede på i den anden ende. Et langt indkast blev forlænget af Gravgaard og så var Álvaro pludselig fri i feltet, men timingen i afslutningen kiksede for brasilianeren og bolden strøg forbi stolpen.

Dødbolde fik hjemmeholdet rigeligt af i dagens kamp og med små ti minutter afviklet lykkedes det endelig for værterne at komme på måltavlen efter et hjørnespark. Oplægget stod Álvaro for, da bolden dumpede ned for fødderne af brasilianeren på baglinien. Køligt lagde løvernes topscorer i denne sæson bolden ind for fødderne af Møller, der ikke havde de store problemer med at dirigere bolden i nettet fra nært hold. Målet fra den snu veteran var samtidig en tangering af rekorden for flest scorede mål af nogen spiller i landets bedste række, hvilket afstedkom forstærket og herlig jubel blandt spillerne og publikum.

Føringsmålet var bestemt fortjent om end det ubevist medførte en mere afdæmpet indsats af hjemmeholdet rent offensivt. Det medførte en smule mere boldbesiddelse for midtjyderne, der i tillæg forsøgte sig med en dobbeltindskiftning af Pimpong og Claus Madsen, hvor førstnævnte kækt blev hilst velkommen på sin kommende hjemmebane med ordene; "Pimpong du vinder guld i år" af det lettere overstadige hjemmepublikum.

Chancemæssigt kom gæsterne dog ikke til noget, selvom en fejlaflevering af indskiftede Bertolt gav Thygesen muligheden fra distancen med ti minutter tilbage.

En decideret pres formåede Erik Rasmussens tropper dog langt fra at etablere og derfor virkede hjemmeholdet i total kontrol af kampen, hvilket blev tykt understreget kort før slutfløjtet, hvor Peter Møller gjorde sig selv historisk. Et fremragende angreb med flere eminente afleveringer fra Elrio, Linderoth og Kvist blev således optakten til Møllers andet mål i kampen, da "32" med højrepoten tæt inde ved mål bragte løverne på 2-0. Målet skabte med det samme en enorm feststemning på banen og på lægterne og dagens mand i skysovs modtog tydeligt rørt lykønskningerne.

Dermed fortsatte F.C. København samtidig den formidable stime holdet er inde med 16 ubesejrede kampe og svimlende 42 point. Næste opgave bliver på lørdag, når Esbjerg tager imod.