Kampreferat: SIF vs. FCK

Med en bragende flot indsats og en stensikker sejr på 3-0 sikrede F.C. København sig definitivt den bedste start nogensinde i klubbens historie. En indsats til UG med kryds og slange blev krydret med flotte scoringer af løvernes angribere - Allbäck, Álvaro og Møller. Sejren var der ikke tvivl om i det klasseforskellen var udtalt på Silkeborg Stadion i dagens kamp, hvilket 5.710 tilskuere overværede.

Løvernes cheftræner, Hans Backe, måtte til dagens - i historisk lys - drøje udebaneopgave mod Silkeborg IF undvære anfører Tobias Linderoth grundet karantæne, mens Svensson, Rooba, Røll, Ijeh og Saarinen alle var ukampdygtige med skader. Det gav comeback i startopstillingen til Martin Bergvold, der indtrådte centralt på midtbanen, mens Dan Thomassen på ny erstattede Svensson i defensiven. I fraværet af Linderoth blev Michael Gravgaard udnævnt til anfører.

Hos hjemmeholdet noteredes en begrænset skadesliste, hvilket gav Viggo Jensen mangfoldige valgmuligheder i Silkeborg-truppen, hvorfor dagens elleve startende ikke indeholdte de store overraskelser.

Backes ubesejrede mandskab indledte kampen på Silkeborg Stadion så klart bedst. Med en anselig boldbesiddelse viste løverne sig dagens gæster overlegne og et højt pres gav to kvikke muligheder til først Fredgaard og dernæst Allbäck efter et par minutters spil, men Preece og Co. slap indledningsvist med skrækken.

Det burde hjemmeholdet ikke have gjort med otte minutter afviklet, da Álvaro fik en kæmpe dobbeltchance på en hidsigt kontraangreb, men Preece i første omgang og uskarphed i anden forhindrede scoringen fra de brasilianske fødder.

To minutter senere var det så et frispark fra Bergdølmo der truede silkeborgenserne men den norske specialitet blev afvist af en kræsen Preece.

For Silkeborgs vedkommende virkede indsatsen i kampens indledning decideret handlingslammet. Desværre for hjemmeholdet skulle denne betegnelse vise sig at skildre Viggo Jensens troppers indsats kampen igennem. Risikabelt short-passing i de bagerste kæder, der lige så ofte gik galt som godt, blev afløst af planløst losseri fremad, hvilket absolut ikke førte til noget. Dertil stod løvernes bagerste kæde komplet afvisende overfor de spage forsøg, hvor et langskud af Ulrik Pedersen en 20-25 meter over forblev værternes bedste forsøg midtvejs i første halvleg, hvis man så bort fra den gode mulighed Fetai fik med ti minutter tilbage af halvlegen. En mulighed Fetai dog aldrig rigtig opdagede og derfor blev det karakterløse hovedstød ingen prøve for Jesper Christiansen i målet.

Omvendt diskede løverne op med angrebsspil i et ganske højt tempo, der ofte fik hjemmeholdets bagkæde på hælene. Fredgaard smed et par indlæg ind i feltet og kun marginalerne manglede for Gravgaard i at score.

Med ti minutter tilbage af halvlegen, blev Silberbauer nedlagt på kanten af feltet. En aktion der efter alt at dømme ville havde givet et straffespark, hvis scenen havde været PARKEN og dommeren Martin Wulff. I dag var det Silkeborg Stadion og Claus Bo Larsen og dermed ikke straffespark. Det efterfølgende frispark forblev også uden gevinst for løverne.

Det gjorde et fremragende angreb fremført af løverne fem minutter efter heldigvis ikke. Et mesterligt sammenspil mellem Elrio og Lars Jacobsen på højrekanten resulterede i en aflevering skråt bagud af højrebacken fra baglinien og her stod Allbäck klar som skarpretter. Kølig som permafrost sparkede svenskeren, der i dagens kamp optrådte med kvalitet i alle aktioner, læderet i kassen til føring 1-0 for gæsterne.

Scoringen var såre fortjent og helt i tråd med spil og chancer og det burde så sandelig være blevet til en fordoblingen af scoren, da Álvaro sekunder efter føringsmålet fik vristet sig fri af to tøvende Silkeborg-forsvarer, men afslutningen alene med Preece ramte indersiden af stolpen.

Kort efter fløjtede Claus Bo Larsen den ulige halvleg af og et groggy Silkeborgmandskab med udsigt til lige så mange runder mod overmagten havde i den grad noget at tænke over i pausen, hvori det dog ikke blev til nogen udskiftninger for nogen af mandskaberne.

Hvad cheftræner Viggo Jensen end måtte havde sagt i denne kunne det hurtigt konstateres at ordene forblev nytteløse. Således måtte Silkeborgs tilskuere, de såkaldte Sifosis, atter se løverne tage teten, hvor især Elrio van Heerden med flotte temposkift truede hjemmeholdet.

Som tilfældet var i første halvleg stod Backes mandskab tilmed nærmest uhyggeligt godt på banen, hvilket ikke var mindre imponerende set i lyset af at stærke kræfter som Svensson og Linderoth ikke var med i dagens kamp.

Med ti minutter afviklet satte Elrio så trumf på overtaget, da den vævre sydafrikaner leverede vel nok årets københavnske assist. En solotur over en halv banehalvdel indeholdende fantastisk speed og flotte driblinger resulterede i en tværpasning til Álvaro, der bare skulle sætte indersiden på.

Med en tidligere Silkeborg-træners ord om at en 2-0 føring er den farligste af sin slags kunne Álvaros mål for fåtallet ses som en håndsrækning til hjemmeholdet, men ikke overraskende blev denne påstand modbevist af et tændt og komplet dominerede københavnsk mandskab.

Kun to minutter efter Álvaros scoring burde brasilianeren således have øget føringen, men en friløber serveret af en flot spillende Michael Silberbauer blev noget slattent sendt i hænderne på Preece.

De 5.710 tilskuere kunne blot læne sig tilbage og enten ærgre sig over hjemmeholdets manglende formåen eller glæde sig over udeholdets opvisning alt efter temperament.

I total kontrol styrede gæsterne således totalt slagets gang og angrebene blev iværksat nærmest efter behag. Det gav muligheder til Allbäck og Álvaro, der desværre forblev uden resultat.

Viggo Jensen forsøgte sig midtvejs i halvlegen med en dobbeltindskiftning af Schnedler og Nagel, men lige lidt hjalp det for de hårdt prøvede værter.

Kampen ud fortsatte det københavnske overtag med noget der mindede om cruise-control med momentvise accelerationer. En enkelt af disse gav pote med otte minutter tilbage, da Møller fik bolden lagt for fødderne af Fredgaard inde i feltet. Uden den store betænkningstid bankede 32 til bolden og 3-0 en logisk konsekvens.

Målet blev sidste farlige aktion af gæsterne og dermed slap hjemmeholdet for yderligere knubs. Med den stensikre sejr konsoliderede københavnerne sig på førstepladsen og Backes mandskab beholdt samtidig den flotte ubesejrede status efter 13 afviklede kampe i SAS Ligaen.

Næste opgave for de flyvende københavnere bliver på lørdag, når oprykkerne fra Horsens gæster hovedstaden.