Kampreferat: FCK vs. Esb

F.C. København leverede halvlege som nat og dag, da Esbjerg blev kørt over med 5-1 efter 1-1 ved pausen. 2 x Elrio van Heerden og Allbäck samt et enkelt mål af Møller overtrumfede så klart vestjydernes enlige scoring som Lasse Kryger stod for. 20.099 tilskuere blev vidner til lussingen, der konsoliderede københavnerne på førstepladsen, mens esbjergenserne blev sendt til havs uden styrmand på kutteren.

Til dagens opgør måtte løverne undvære formstærke Álvaro, der sad på tribunen grundet karantæne, mens forsvarsklippen, Michael Gravgaard måtte melde forfald kort inden kampen med en mindre skade. Det gav for første gang i denne sæson plads i startopstillingen for Dan Thomassen.

Hos gæsterne noteredes det at franske Murcy måtte starte på bænken til fordel for Simon A. Pedersen, mens langtidsskadede Lars Winde atter engang blev erstattet af rutinerede Jan Hoffmann.

Som skrevet indledningsvist præsterede løverne to vidt forskellige halvlege. Første omgang inden sideskiftet kaldte ikke på de bedste gloser, da hjemmeholdet trods stor boldbesiddelse ikke formåede at skabe noget tryk på dagens gæster. Med en noget stillestående midtbane og et par kanter med udpræget kridt-og fartskræk leverede københavnerne ikke noget synderligt opsigtsvækkende i kampens start.

En slatten afslutning fra Rio efter ti minutter og en bedre en af slagsen efter tyve blev således den københavnske puls i den blodfattige første halve time.

Et par kvikke kontra-angreb af gæsterne med Berglund som afslutter skabte dog lidt at glæde sig over for de medrejsende EFB-fans og den neutrale observatør, men det var nu heller ikke helt godt, hvad Ove Pedersens tropper diskede op.

Omkring den halve time blev monotonien imidlertid tiltrængt brudt og dét fra en noget uventet kant. En lang bold fra Bo Svensson blev flot behandlet af Allbäck, der måtte stoppes med ulovlige midler på kanten af feltet. Med lynets hast blev bolden ekspederet hen til Elrio, der fra en spids vinkel lobbede læderet blødt og ufarligt indover. Her stod Jan Hoffmann klar, men såmænd om ikke den rutinerede keeper hev en ægte smørhånd frem med det resultat, at bolden gled ud i handskerne og ind i mål bag den tidligere AB-keeper. En noget måbende PARKEN jublede over den kuriøse scoring, der, som jeres skribents sidemand bryskt udtalte, vel næppe kunne være opstået på anden måde bedømt på kvaliteten af første halvleg.

Helt så skidt skulle det dog ikke vise sig at være, da en løvekontra fem minutter senere fremført af anfører Linderoth snildt kunne havde resulteret i endnu en scoring. Desværre tøvede de hvidklædte i situationen fire mod tre og så forblev Møllers afslutning forgæves.

Tøve kunne man vel næppe klandre gæsternes Lasse Kryger for at gøre blot tre minutter senere. En lang bold fra de bagerste rækker sendte Berglund af sted mod mål. I stedet for at afslutte selv fandt svenskeren en fremstormende Kryger, der fra noget nær 30 meter dunkede bolden i nettet uden chance for Jesper Christiansen. En flot scoring af gæsterne på et én-to-torden-angreb.

Udligningen var ikke ufortjent og man sad som betragter blot og håbede at den samtidig ville virke som et wake-up-call for københavnerne.

Og det skulle den vise sig at være - dog ikke uden et dvask slag på slumre-knappen, der resulterede i en begivenhedsløs afslutning på halvlegen.

Således ænsede man for anden halvlegs start en fornyet vilje til at vise potentialet for københavnernes vedkommende, hvor alene de første fem minutter bød på flere chancer til hjemmeholdet end hele første halvleg.

Det blev dog ingen af disse der stjal billedet for alvor, men derimod noget så sjældent som et hovedstødsmål af banens mindste spiller, Elrio, der efter seks minutter pandede et indlæg fra Linderoth i nettet efter en imponerende lang "hang-time".

Et flot mål af sydafrikaneren, der i dagens kamp (læs anden halvleg) leverede spil i sublim klasse. Med andre ord; En jernnæve i en fløjlshandske.

Opildnet af den gode start og publikums hørlige støtte bragede Backes tropper videre, og de tydeligt forvirrede esbjergensere havde deres hyr med den københavnske stor-offensiv.

Der skulle således kun gå fire minutter mere førend Hoffmann endnu engang måtte gå den tunge gang ind i eget net. Oplægget til målet stod fodrappe Rio for, da to-målskytten skød frem som en pil på midtbanen, hvorefter en sukkerbold blev lagt for fødderne af Møller, der efter et træk udenom keeperen scorede sikkert med højrebenet.

Scoringen knækkede endegyldigt dagens modstandere, der måtte se løverne vinde langt størstedelen af nærkampene og de vigtige anden-bolde. Derved lagdes et tungt pres på de hårdtprøvede esbjergensere og det gav et par gode muligheder til hjemmeholdet, der dog forblev resultat-løse.

Dette ord kunne man imidlertid ikke påhæfte et fornemt FCK-angreb midtvejs i halvlegen. Et skarpt indlæg fra Lars Jacobsen fra højreside blev mødt af Allbäck, der som det naturligste i verden dunkede til læderet i en forrygende opvisning i forspænding og timing. Resultatet blev vel nok sæsonens flotteste mål i PARKEN så langt og grobunden for løvernes største sejr i indeværende sæson dermed lagt.

Et enkelt nødraket sendte dagens gæster afsted, i form af en stor chance til Berglund, men ingen ænsede jydernes brug for hjælp, idet hjemmeholdet bare bulrede videre mod Hoffmanns mål.

Med et kvarter tilbage blev det således til endnu et mål fra Allbäcks side, da lidt trylleri fra Rio på midtbanen endte i en pasning ud i siden til Møller. Med et koldsindigt slået indlæg ramte angrebsveteranens indlæg lige i panden på Allbäck, der uden indblanding fra en noget diffust spillende Hoffmann dirigerede bolden i mål.

Med 5-1 scoringen var det kattens leg med musen, men det blev ved tjatterierne, idet københavnerne i kampens sidste kvarter nøjedes med at spille bolden rundt i egne rækker uden større forstyrrelser.

Kort inde i Stadsgaards overtid fik gæsterne fred og værterne den sidste fortjente hyldest ovenpå en formidabel anden halvleg. En tredjedel af SAS Ligaen blev dermed afrundet og dét med et imponerende faktum i form af at F.C. København beholdt den ubesejrede status efter mødet med samtlige elleve andre modstandere i rækken.