Kamil Grabara

Kamil Grabara ny FCK-keeper

F.C. København og Liverpool FC er blevet enige om en aftale, der sender Kamil Grabara til København på en aftale til sommeren 2026.
 

Den 22-årige polske målmand har været i Premier League-klubben siden 2016 og har undervejs været udlejet til AGF og Huddersfield Town i The Championship.
 
”Kamil er en meget talentfuld målmand og en stærk karakter med altid høje ambitioner på holdets og egne vegne. Han er aldrig tilfreds og presser altid sig selv og sine holdkammerater fremad,” siger sportsdirektør Peter Christiansen.
 
”Han har vist sit værd i både Superligaen og hos Huddersfield, ligesom Liverpool har haft forlænget hans aftale undervejs i hans tid der, hvilket også vidner om kvalitet. Nu får han et mere fast ståsted, og vi ser ham som klar styrkelse af vores keeperteam, som han tilføjer nogle nye dimensioner, som giver vores spil andre facetter og muligheder både defensivt og offensivt,” siger Peter Christiansen.
 
Kamil Grabara er noteret for 19 U21-landskampe for Polen, som han har repræsenteret på alle ungdomslandsholdsniveauer, og han har desuden vogtet det polske mål ved en U21 EM-slutrunde.

I 19/20 sæsonen var han udlejet til Huddersfield i den næstbedste engelske række, hvor han var førstemålmand:
 
”Jeg ser virkelig frem til at blive en del af FCK, som ikke bare er en stor klub i Danmark og Skandinavien, men også i resten af Europa," siger Kamil Grabara.

"Jeg kender klubben fra min tid i Danmark, og jeg har prøvet at spille i Parken som modstander. Det er et fantastisk sted at være fodboldspiller, og jeg glæder mig til at prøve det som FCK-spiller."
 
"Jeg kommer for at vinde titler og komme ud og spille med de bedste i verden for F.C. København, men jeg kommer også for at blive en bedre målmand. Jeg ved, at konkurrencen er hård i denne klub, men jeg er klar til at knokle på træningsbanen og være en del af holdet, så vi alle udvikler os,” siger Kamil Grabara.
 
For cheftræner Jess Thorup er indkøbet af Grabara også velkomment:

”Vi kender ham som en virkelig stærk målmand med lynhurtige reflekser og god pondus i feltet," siger Thorup.

"Han er en lidt anden og mere fysisk type end vores andre keepere, så det giver os andre muligheder. Der bliver helt sikkert hård konkurrence om pladsen, men sådan har det altid været i FCK, og sådan skal det også være."

"Vi glæder os til at få Kamil ind i truppen og ud på banen med resten af holdet,” siger Jess Thorup.
 
Trøje nr. 1
Kamil Grabara er ankommet til holdets træningslejr i Østrig, og han får trøje nummer 1.
 
Spillerfakta
Navn: Kamil Grabara.
Født: 8. januar 1999.
Position: Målmand.
Tidligere klubber: Liverpool FC, AGF, Huddersfield Town.