David Khocholava

David Khocholava ny FCK-spiller

F.C. København har købt David Khocholava fri af Shakthar Donetsk, som den georgiske landsholdsspiller har spillet for de seneste fire sæsoner.

28-årige David Khocholava er central forsvarsspiller og har erfaring fra både Champions League og Europa League oven i sine 28 landskampe for Georgien.

I 2020 var han en del af Shakthar Donetsk-holdet, der nåede semifinalen i Europa League, mens han i den forgangne sæson spillede med i Champions League-gruppespillet for den ukrainske klub.

PC: Et tema gennem længere tid
”Vi er glade for, at vi kan hente en forstærkning som David til F.C. København, hvor han har været et tema gennem længere tid, og han kommer til at give os nogle kvaliteter, vi har brug for," siger Peter Christiansen.

"Der har været opbygget en relation over lang tid, og nu er timingen den rigtige for alle parter. Vi er meget tilfredse med, at det er lykkedes at hente David til FCK."

International erfaring og kvalitet
Peter Christiansen tildeler FCK's scoutingafdeling en stor del af æren for aftalen med Khocholava, der løber til 2025:

”Han er en spiller, som vores scoutingafdeling har haft øje på gennem meget lang tid, og da vi besluttede, at vi gerne ville konsolidere os på stopperpositionen, så havde de hurtigt en topkandidat klar i ham," siger Peter Christiansen.

"Vi får tilført international erfaring og kvalitet i David, der kommer med en stor power i sit duelspil, et stærkt hovedspil, men også rigtig god kvalitet i sit pasningsspil. Vi ser meget frem til at få ham i FCK-trøjen og ud på banen med hans nye holdkammerater,” slutter Peter Christiansen.

Khocholava: En oplagt mulighed for mig
David Khocholava har et godt kendskab til F.C. København, som han længe har kendt interessen fra:

”Jeg er virkelig glad for, at det endelig er faldet på plads med dette klubskifte," siger David Khocholava.

"F.C. København er en stor klub med en virkelig flot historie - også ude i Europa. Jeg har kendt til deres interesse gennem længere tid, og selvom der også var interesse fra andre klubber, har jeg hele tiden set FCK som en oplagt mulighed for mig, hvis alle parter kunne blive enige."

"Derfor har jeg også fulgt lidt med i, hvordan holdet har klaret sig, og jeg ved, at der er stor kvalitet blandt mine nye holdkammerater."

"Nu glæder jeg mig til møde alle på og omkring holdet, ligesom jeg skal lære spillestien at kende,” siger David Khocholava om skiftet til København.

Thorup: En vigtig forstærkning
For cheftræner Jess Thorup er David Khocholava en vigtig forstærkning af truppen:

”Vi får en stopper ind, der har en virkelig stor fysisk tilstedeværelse og som er meget duelstærk, mens han også har en fornuftig fart," siger Jess Thorup.

"Vi spiller med et meget offensivt mindset på vores hold, og vi har derfor også behov for forsvarsspillere, der er stærke i én mod én duellerne og kan tage et stort ansvar der."

"Samtidig skal vores stoppere være gode til at bringe bolden frem, og de egenskaber mener vi, at David har, og han har også tidligere optrådt på midtbanen, så de tekniske færdigheder er på plads."

"Vi glæder os meget til at begynde at arbejde med ham, så han kan få vores måde at gøre tingene på helt ind på rygraden,” siger Jess Thorup.

Spillerfakta
Navn: David Khocholava
Født: 8. februar 1993
Position: Forsvarsspiller
Landskampe: 28 A-landskampe for Georgien
Tidligere klubber: Dinamo Tblisi, Kolketi Poti, Shukura, Chornomorets og Shakthar Donetsk