Daniel Rommedahl, Johan Guadagno og Mikkel Køhler

FCK henter Johan Guadagno

Den 18-årige svenske målmand skifter til F.C. København fra Manchester United, og aftalen løber de næste tre år.

Sulten og ambitiøs
Sportsdirektør Peter Christiansen sætter ord på købet af Johan Guadagno, der på billedet ses mellem Daniel Rommedahl og Mikkel Køhler, der er Head of Recruitment i Talentafdelingen.

”Efter vores farvel til Stephan Andersen har vi ledt efter en ung og talentfuld målmand, der kan komplementere Sten og Kalle i målmandsgruppen. Det har vi fået i Johan, og vi er sikre på, at han igennem den daglige træning med Kim Christensen kan udvikle sig yderligere og blive en rigtig dygtig målmand for os på den lidt længere bane."

"Han er en sulten og ambitiøs ung mand, der vil presse på og helt sikkert sikre os dynamik og konkurrence i den her gruppe. Forarbejdet og kendskabet til Johan har ligget i talentafdelingen og er herefter blevet overleveret til os. Jeg er rigtigt glad for, at vi kan bygge den her bro internt, som også fremadrettet bliver utrolig værdifuld for os,” fortæller PC.

En godt skolet målmand
Johan Guadagno har trænet med holdet den seneste uges tid, og det har været godt at se målmanden på tætteste hold, fortæller målmandstræner Kim Christensen.

”Det har helt sikkert været en fordel at kunne se ham an i træning og kamp. En ting er at se video, men at se ham indgå i gruppen, på træningsbanen og hvordan han er som person, er en god mulighed."

"Vi får en godt skolet målmand ind i gruppen, som er udadvendt og med et stort potentiale. Han har en god udstråling og er moden af sin alder, og nu venter der så bare det hårde arbejde med at forløse potentialet,” er ordene fra Kim Christensen.

En stor mulighed
Johan Guadagno glæder sig over at få muligheden med en aftale i F.C. København.

”Det har været en god uge, hvor jeg har set at trænings-niveauet er højt. Det har været en god oplevelse."

"Jeg glæder mig til at blive en del af et meget udviklende miljø, hvor jeg kan lære fra nogle dygtige målmænd i Sten Grytebust og Kalle Johnsson. Det er en stor mulighed at komme til F.C. København, og nu skal jeg bevise mig selv,” siger Guadagno.

Guadagno har senest spillet i Manchester United, som hentede ham i svenske Brommapojkarna IF i 2019. Han får trøjenummer 31 i F.C. København.

Johan Guadagno
Johan Guadagno stod 1. halvleg i træningskampen mod Hvidovre. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK