Kevin Diks

F.C. København henter Kevin Diks

Hollandske Kevin Diks er ny FCK-spiller på en aftale til sommeren 2025. Diks skifter fra italienske AFC Fiorentina.
 
24-årige Kevin Diks fik sin fodboldopdragelse i hollandske Vitesse Arnhem, inden han i 2016 blev solgt til Serie A-klubben AFC Fiorentina. Herfra har han været udlejet til Feyenoord, Empoli og senest AGF:
 
”Kevin er en fantastisk alsidig spiller, der har kvaliteterne til at dække en række positioner på banen," siger sportsdirektør Peter Christiansen.

"Han har altid haft talentet, og nu får han også mulighed for at få en større stabilitet ind i sin karriere. Det tror vi meget på vil løfte ham yderligere."
 
”Han har allerede prøvet en del trods sin relativt unge alder, lige fra Champions League fodbold for Feyenoord til frustrerende perioder i Italien, og det har givet ham en god ballast som person og spiller."

"Han er moden og bidrager altid loyalt til holdet, hvor der er brug for ham, og vi er sikre på, at han også kommer til at løfte den samlede kvalitet i vores trup,” siger Peter Christiansen om nyindkøbet.
 
Kevin Diks, der har spillet på flere hollandske ungdomslandshold, blandt andet syv kampe for U21-landsholdet, ser frem til at blive en del af F.C. København:
 
”FCK er en meget ambitiøs klub, hvor der altid bliver stillet store krav til alle," siger Kevin Diks.

"Jeg ved, at det er en klub, der altid har mesterskaber og europæisk fodbold som målsætning, og det flugter godt med mine ambitioner. Jeg glæder mig meget til at komme ud på banen med mine nye holdkammerater og blive klar til en spændende sæson.”
 
”Jeg havde en del andre muligheder, både i andre ligaer og i Danmark, men jeg havde den helt rigtige fornemmelse omkring FCK med det samme, da jeg hørte, at de var interesserede."

"Jeg har haft god mulighed for at tænke mig om og træffe beslutningen sammen med min kæreste og min familie, og jeg er virkelig glad for at være her. Nu vil jeg gøre alt, hvad jeg kan for at hjælpe holdet og klubben – og jeg ser ikke mindst frem til at spille i Parken som FCK´er,” siger Kevin Diks.
 
For cheftræner Jess Thorup giver tilgangen af Kevin Diks nye redskaber i truppen:

”Vi kender Kevin rigtigt godt, og vi har selv oplevet hans kvaliteter på nært hold," siger Jess Thorup.

"Han er en dynamisk spiller, der kan spille en række positioner på banen, og så kender vi hans evner i feltet lidt for godt også,” siger Jess Thorup med henvisning til de tre mål, Diks har scoret mod netop FCK.
 
”Det er klart et aktiv at få en så fleksibel spiller ind i klubben, og han kommer helt sikkert til at byde sig til flere steder på banen. Det er selvfølgelig også en fordel, at han i forvejen kender både 3F Superligaen og os som hold,” siger Jess Thorup.
 
Kevin Diks er i dag er mødt ind i vores træningslejr i Østrig.
 
Fakta:
Navn: Kevin Diks
Født: 6. oktober 1996
Position: Forsvar og midtbane
Tidligere klubber: Vitesse, Fiorentina, Feyenoord, Empoli og AGF