Kamil Grabara

Grabara solgt til Wolfsburg i 2024

F.C. København er blevet enige med Wolfsburg om et salg af Kamil Grabara.

Skiftet er aftalt til at ske i sommeren 2024, mens der er en option i aftalen, der giver Wolfsburg muligheden for at hente Grabara i en begrænset periode i starten af januar 2024. 

Kamil Grabara kom til FCK i sommeren 2021 og har siden været med til at vinde to mesterskaber, en pokaltitel og spille klubben i Champions League to gange, mens han også har vundet Det Gyldne Bur som årets målmand i Danmark. Nu venter der så et skifte til Wolfsburg:

En god model
”Kamil har gjort sig fortjent til et stort skifte til en af de største ligaer i Europa via sine præstationer og professionalisme for FCK, og han har haft et stort ønske om at komme til Bundesligaen som næste skridt i karrieren," siger sportsdirektør Peter Christiansen.

"Vi har i samarbejde fundet en god model, som alle tre parter er glade for. Den giver Kamil muligheden for at jagte sit tredje mesterskab i træk som FCK-keeper og spille Champions League igen. Samtidig giver det os en fornuftig tidshorisont til at sikre den rigtige sammensætning af målmandsteamet fremover, mens økonomien i aftalen også er den rigtige for os."

Stadig sulten og motiveret
”I vores øjne er Kamil en af de allerbedste målmænd i klubbens historie – hvis ikke den bedste - og hans resultater taler for sig selv. Vi ved, at han stadig er sulten og motiveret, så vi er mere end glade for have ham her frem til hans skifte,” slutter Peter Christiansen.

Vil efterlade et aftryk
For Kamil Grabara er udsigten til en sæson mere med Parken som hjemmebane særdeles positiv.

”Jeg tror ikke altid, at folk forstår, hvor stor pris, jeg sætter på at stå i F.C. Københavns mål," siger Kamil Grabara.

"Det er en klub, som passer godt til mig, og jeg tror også, at mange synes, at jeg passer godt til den. Derfor betyder det også meget for mig at efterlade et aftryk her. Så ingen skal være i tvivl om, at jeg vil give alt for F.C. København, så længe jeg er her, og først derefter handler det om Wolfsburg."

"Jeg vil bidrage til at genvinde mesterskabet og pokalen, og at vi kommer videre fra gruppen i Champions League. Jeg har det fantastisk godt, hvor jeg er, så denne løsning er optimal for mig,” siger Kamil Grabara.

Fortsat store ambitioner 
For cheftræner Jacob Neestrup er modellen med et salg næste sommer optimalt for truppen.

”Kamil er en stor profil for os, og vi har store ambitioner denne sæson både i Danmark og internationalt," siger Jacob Neestrup.

"Det giver ro, at Kamil fortsat er en del af holdet, og vi ved, at han vil give alt for, at vi lykkedes, for han stiller sig aldrig tilfreds med mindre end det optimale."