Emil Højlund

Emil Højlund bliver førsteholdsspiller

18-årige Emil Højlund bliver nu rykket op i FCKs førsteholdstrup, som han fremover vil træne fast med.

Emil Højlund fik førsteholdsdebut i 2022 mod PSV og var senest på banen for Superliga-holdet i sæsonpremieren mod Lyngby, hvor han blev skiftet ind.

PC: Har vist sig flot frem
”Vores talentafdeling uddanner spillere på et meget højt niveau, og Emil hører absolut til blandt dem," siger sportsdirektør Peter Christiansen.

"Han har vist sig flot frem, når han har fået mulighederne på førsteholdet, og vi er sikre på, at han kan tage yderligere skridt frem ved at blive matchet med de bedste hver dag. Det glæder vi os over, at vi nu kan give ham muligheden for.”

Jacob Neestrup: Teknisk dygtig og fysisk stærk
Emil Højlund kan både spille som angriber og midtbanespiller, og cheftræner Jacob Neestrup ser frem til at arbejde endnu tættere sammen med ham.

”Emil har rigtigt gode forudsætninger for at blive en god spiller for F.C. København fremover," siger Neestrup.

"Han er teknisk dygtig og fysisk stærk, og så er han seriøs og ambitiøs omkring sin egen udvikling."

"Det er selvfølgelig en fordel for ham og os, at han allerede har været så meget med omkring førsteholdet og kender klubben og kulturen. Vi glæder os på hans og vores vegne over, at han har taget et skridt op,” siger Jacob Neestrup.

Emil Højlund: En stor dag for mig
Emil Højlund glæder sig over, at han nu kan kalde sig førsteholdsspiller for F.C. København, som han kom til som 13-årig fra vores samarbejdsklub Hørsholm Usserød IK:

”Det er en stor dag for mig og en dag, jeg har arbejdet frem mod gennem lang tid."

"Det er en fantastisk klub at være en del af og det er virkelig dejligt at mærke, at det hårde arbejde betaler sig."

"Det motiverer mig meget, og jeg glæder mig virkelig til at give den alt, jeg har hver dag på træningsbanen og når jeg får spilleminutter,” siger Emil Højlund, som beholder rygnummer 44.