Fremragende præstation

Jesper Grønkjær var tvivlsom til det sidste på grund af det trælår han fik mod AGF, men han blev meldt klar og tog plads på bænken og i stedet spillede Vingaard fra start. Desuden var Mikael Antonsson med igen efter et par kampes skadepause og erstattede Peter Larsson. Man noterede også, at Ståle Solbakken havde flyttet Hutchinson ind på den centrale midtbane og placeret Kvist på højrekanten.

Knap 24.000 tilskuere var på plads i PARKEN og skabte en flot kulisse om opgøret, og de blev alle belønnet med en velspillet, underholdende og tempofyldt topkamp – og det store flertal, der holdt med F.C. København, fik den mest attraktive belønning i form af en sejr og 3 dejlige point til tabellen.

Der var fart over feltet fra første fløjt i en livlig åbning på kampen, og efter præcis 10 minutter faldt den første scoring, da Dame N’Doye headede hjemmeholdet i front. Optakten til målet var ganske karakteristisk for kampen, idet løverne energisk og aggressivt kæmpede sig tilbage efter at Hutchinson egentlig havde mistet bolden uden for feltet. N’Doye pressede forsvaret til en halvskidt clearing, Kvist tilbageerobrede og spillede Hutchinson, der kvikt spillede Pospech fri i højre side, og da han slog sit indlæg var der hele fem hvidblusede med fremme i feltet, og N’Doye hoppede højest og pandede bolden ind bag Carroll, der kun nåede at vende sig en halv omgang og kigge efter bolden.

OB lod sig dog ikke slå mere ud, end at de spillede sig frem til en pænt stor chance efter 18 minutter, hvor Hans Henrik Andreasen sendte bolden forbi Johan Wiland, der havde taget forskud på foråret med en frisure, som vi kan kalde ”mere skæg end hår”. Det var dog en kold affære i PARKEN, der også bød på en regnbyge, samtidig med at aftensolen sendte sine sidste stråler ned over Nationalarenaen.

Kort før den halve time fik Santin en god skudmulighed på et indlæg fra Pospech efter at Kvist havde ført bolden frem i et kontraløb, men han fik ikke ramt den ordentligt, så fynboerne slap med skrækken.  Esben Hansen havde senere et nærgående langskud, og N’Doye afsluttede i sidenettet efter endnu en kontra, men ellers bød halvlegen ikke på de helt store chancer, mens spillet bølgede fortsat frem og tilbage mellem de to felter.

Først kort før pausen så man noget til OB’s målkonge Peter Utaka, da forsvaret gav ham en anelse for meget plads, så han kunne sende et giftigt hovedstød mod mål, men Wiland var flot nede og redde til hjørne.

I pausen satte OB Demba-Nyrén på banen i et forsøg på at skabe lidt mere fremadrettet, så formationen nu var 4-4-2 i stedet for 4-2-3-1, og det gav også mere spil på FCK’s halvdel, men de havde stadig lidt svært med den sidste pasning og kom derfor ikke frem til de helt store chancer mod et forsvar, der også var meget opmærksomt og påpasseligt.

Derimod brændte det jævnligt på i den anden ende af banen, hvor både Kvist, N’Doye, Santin og Vingaard havde gode afslutninger i det første kvarters tid. Efter en god time kom Grønkjær ind i angrebet i stedet for Santin, og det skulle vise sig at være en rigtig god ide. Efter at Hutchinson og Kvist havde haft endnu et par gode chancer, viste den erfarne landsholdswing vejen og punkterede kampen med en flot scoring til 2-0. Pospech snuppede bolden fra Caca nede ved eget felt og sendte den meget velspillende Hjalte Nørregaard af sted i en kontra, og da Grønkjær fik den inde på midten af banen havde han tid og plads til at tage et par træk med bolden, tage sigte og fyre fladt af med venstrebenet. Carroll nåede ikke ud til det yderligt placerede skud, der strøg i mål tæt på den ene opstander.

En flot scoring efter en flot kontra, og mens ”Vi ligger nr. 1-sangen” gjaldede vellystigt over Østerbro, ebbede fynboernes håb om point lige så stille ud. Caca og Absalonsen havde et par skudforsøg, men spændingen i kampen var forduftet, hvilket flertallet af de fremmødte var fint tilfredse med.

Med sejren udbyggede løverne forspringet til OB fra ét til fire point, og fynboerne har yderligere 13 point ned til Silkeborg på 3. pladsen. Dermed ser det unægteligt ud til, at der skal drikkes Carlsberg-guldøl, når de sidste 9 runder er afviklet - spørgsmålet er bare, om det bliver i København eller Odense. Den duel er ikke endeligt afgjort endnu!