Sjette sejr i træk med clean sheet

Pospech var i startopstillingen for første gang i år, og det blev Hjalte Nørregaard, der trak det korte strå på midtbanen og måtte tage plads på bænken, mens William Kvist trak i anførerbindet. SønderjyskE kom med stor selvtillid efter at have taget point i både Brøndby og Odense, og så var der jo også lige den der pokalkamp i oktober, som vi andre prøver at glemme…

De første 45 minutter af aftenens opgør blev ikke specielt mindeværdige. I en chancefattig affære på den vanskelige grøn- og brunsvær tilspillede hvert hold sig en enkelt stor chance. N'Doye fik mestrenes, da Pospech efter 17 minutter fandt ham i fri position foran mål, men desværre prikkede han den forbi både David Ousted og målet.

SønderjyskE fik sit tilbud efter en god halv time på halvlegens eneste hjørnespark, hvor Anders Østli  med ryggen til mål dirigerede bolden mod mål, men heldigvis stod Vingaard godt placeret ved fjerneste stolpe og kunne heade væk på selve målstregen.

Ellers var det som sagt småt med målchancerne, men man kan da godt ærgre sig over en hårfin – og dermed pr. definition tvivlsom – offside på Santin, da Vingaard spillede ham helt fri i dybden efter 20 minutter.

Ikke nogen prangende indsats, men det var som ventet også et vanskeligt underlag at spille på, og så skal hjemmeholdet have credit for at være påpasselige i markeringerne og nærkampene, så de gjorde det svært for gæsterne at komme rigtigt i gang med deres eget spil.

Mens SønderjyskE altså ”brændte” deres første hjørne, viste mestrene ingen nåde, da de fik chancen i 2. halvlegs første minut. Vingaard sparkede præcist fra venstre side, Antonsson dirigerede bolden videre, og inde foran stod N’Doye, Zanka og Santin nærmest i kø for at heade den ind. Det blev Santins nummer, der først kom ud, og fra nært hold sørgede han får sin første udebanescoring i SAS Ligaen denne sæson.

Det slog dog ikke SønderjyskE ud, men det solide og effektive FCK-forsvar sørgede for, at de aldrig rigtig kom frem til chancer, selv om det blev til en del dødboldsituationer. Midt i halvlegen var der til gengæld flere gange bud efter det 2-0-m ål, der kunne have punkteret kampen én gang for alle, men især N’Doye var den store synder, da han helt alene med Ousted sparkede i benene på ham. Også Santin og Pospech havde gode tilbud, ligesom en flad Antonsson-firsttimer uheldigt blev blokeret lige inde foran mål.

Det sidste kvarters tid trak løverne sig længere tilbage på banen, mens SønderjyskE satsede mere og mere fremadrettet, men bortset fra et Fabricius-hovedstød fra spids vinkel og en situation, hvor Zanka var ved at miste bolden til Henrik Bødker, så var der aldrig fare på færde foran Johan Wiland, som dermed kunne notere sit sjette clean sheet i træk.

Det blev også den sjette sejr i træk, og den blev såmænd på 2-0, da Ousted – godt presset af indskiftede Delaney - gik galt af et Oscar Wendt-hjørne fra højre, som skruede ind ved fjerneste stolpe.

Dermed bevarede løverne sit forspring på 3 point til OB, i hvert fald indtil onsdag aften når der er fuldt SAS Liga-program igen og en hjemmekamp mod FC Nordsjælland.