Dramatisk lørdag i Herning

Det var to af forårets mest formstærke mandskaber, der mødtes på MCH Arena denne lørdag eftermiddag, hvor solen endda brød gennem skydækket ved kampstart – og det skulle hurtigt vise sig, at den skinnede mest på hjemmeholdet. Efter mindre end et kvarters spil havde de nemlig bragt sig foran med hele 2-0, og det satte i sagens natur sit præg på resten af begivenhederne.

Jonas Borring åbnede scoringen efter 7 minutter, da Zanka tøvede lidt på en stikning i dybden, og Borring lidt for enkelt fik lov at sparke bolden mellem benene på Wiland fra en temmelig spids vinkel. Gæsterne havde dårligt nået at sunde sig oven på den scoring, før bolden igen lå i nettet bag Wiland. Denne gang headet ind af Ken Ilsø, der pludselig stod helt fri bag forsvarskæden på et indlæg fra højre og let kunne snitte bolden ind.

Det er ikke hverdagskost for løverne at ligge under med to mål efter et kvarter, og det viste sig da også at være svært at håndtere i resten af halvlegen, hvor man trods meget boldbesiddelse havde særdeles svært ved at få spillet til at køre, endsige komme frem til chancer. Andelen af fejlafleveringer var tilmed uhørt høj, og flere gange gav det farlige kontramuligheder til midtjyderne, der med lidt større held og koncentration godt kunne have lavet flere mål.

I pausen rokerede Ståle Solbakken lidt om på tropperne og sendte Grønkjær og Ailton ind for Hjalte Nørregaard og Santin, og hele holdet trak i arbejdstøjet og fik presset spillet godt frem på midtjydernes banehalvdel. Det gav resultat efter 10 minutter, da Pospech fra højre side fandt N’Doye inde foran mål, hvor han smart løb foran sin oppasser Winston Reid og fra nært hold headede bolden sikkert i nettet.

Midt i halvlegen indtraf dagens mest omdiskuterede begivenhed, da Johan Wiland løb uden for feltet og afværgede et skud fra Tim Ilsø med brystkassen. Dommer Henrik Nystrup Kragh mente nemlig, at han tog med hænder, og op kom det røde kort til stor overraskelse for Wiland og de omkringstående. Så måtte Jesper Christiansen i huj og hast gøre sig klar, og Oscar Wendt blev ofret på taktikkens alter, mens Kvist i stedet dækkede af på venstre back.

Trods en mand i undertal viste mestrene god moral og fortsatte sin indædte kamp for at rette op på den situation, man var kommet i før pausen. Det lykkedes med 17 minutter igen, da Kvist forlængede et Vingaard-hjørne, så N’Doye tæt under mål kunne heade bolden over stregen til 2-2.

FCM lod sig dog ikke gå på, men kom stærkt igen det sidste kvarter, hvor de fandt nye kræfter og pressede godt på, og kun to fantom-redninger af Jesper Christiansen på afslutninger fra Thygesen og Nworuh holdt løverne inde i kampen. Langt inde i de seks minutters overtid lykkedes det Jonas Borring at få bolden over stregen efter et hjørnespark, og så eksploderede MCH Arena i forståelig jubel over endnu en midtjysk sejr i dette forrygende forår, hvor de nu har bragt sig helt op på 3. pladsen i tabellen.

Løvernes 9 point-forspring kan skrumpe ind søndag, når OB møder HB Køge, og med 5 runder igen skal man aldrig sige aldrig, for der venter flere svære opgaver forude… Et point i dag ville have lunet gevaldigt, men skulle der absolut være en vinder, kan ingen indvende noget mod, at det blev hjemmeholdet.