Det blev unødigt spændende

Forrygende start, da kaptajnen sendte løverne på sejrskurs
I Martin Vingaards skadefravær var Grønkjær tilbage på midtbanen, mens Santin – der startede ude i Randers – var med fra start igen. Esbjerg har haft en del skadesproblemer i forsvaret dette forår og savnede bl.a. Kevin Conboy samt den i aften karantæneramte Andreas Klarström. Dertil kom, at Søren Rieks kort før kickoff kl. 20 også måtte melde forfald.

Kl. ca. 20.04 forlod OB Aalborg Stadion uden at have halet ind på løvernes 6 point-forspring, og de kan dårligt være kommet ned i omklædningsrummet, før de pludselig var 9 point efter løverne! Oscar Wendt slog et flot indlæg fra venstre side, og i modsatte side headede backkollega Pospech bolden på tværs, hvor Hjalte Nørregaard stødte med frem og hamrede bolden mod mål – i første omgang afværgede en forsvarer på målstregen, men kaptajnen var først på returbolden og sendte den op i nettaget til sin anden sæsonscoring.

På det tidspunkt havde gæsterne dårligt ved over midten endnu, og hjemmeholdet lagde et godt tryk i det næste kvarters tid og spillede godt, varieret og tempofyldt. Især blev kanterne flittigt benyttet, hvor Pospech og Wendt ofte skød med frem og kom til indlæg i fint samspil med Kvist og Grønkjær. Men efterhånden fik Esbjerg flyttet spillet længere frem på banen, uden at boldene dog ligefrem begyndte at flyve om ørerne på Johan Wiland.

Tæt på vestjysk reducering lige før pausen
Mestrene havde stadig ganske godt kontrol over begivenhederne, og blandt andet var Grønkjær nærgående med et godt forsøg, som han selv skabte ved at afdrible et par mand i venstre side og bringe sig i skudposition. Et par udmærkede københavnske hjørnespark voldte også Esbjerg-forsvaret lidt kvaler, men alligevel var det gæsterne, der var tættest på scoring, da Jesper Lange et par minutter før pausen ramte stolpen med et godt skud fra distancen. Og de havde ikke samme held med returbolden som Hjalte Nørregaard, for den strøg ud af feltet lige mellem to esbjergensere, der ellers havde haft tomt mål.

I pausen sad man derfor med en fornemmelse af, at den ellers rigtigt gode københavnsk start på kampen ikke helt var blevet fastholdt, men der skulle hurtigt komme andre boller på suppen efter pausen. Santin fik en stor chance, som Lars Winde flot reddede, og Kvist fik en fin skudchance serveret med en hælaflevering fra Hutchinson, og pludselig var der igen fart og flow over løvernes offensiv. Og små 10 minutter efter pausen gav det bonus, da Winde ikke kunne holde et skud fra Kvist fra kanten af feltet, og Santin var lynhurtigt over dagens anden returbold og kunne let sparke den i tom kasse.

Det lignede en tidlig afgørelse
Bare fem minutter senere lignede det en afgørelse på kampen, da Dame N’Doye opsnappede en hovedløs vestjysk tilbagelægning i eget felt, og alene med Winde bankede han resolut bolden i netmaskerne til 3-0. Men blot to minutter senere signalerede Esbjerg, at man ikke skulle læne sig alt for langt tilbage i sædet, da Mikkel Vendelbo på kanten af feltet fik en tværaflevering fra Jesper Lange og ramte bolden helt perfekt, så den strøg op i fjerneste målhjørne uden chance for Johan Wiland.

Grønkjær, der ligesom i søndags udfordrede gang på gang, var igen nærgående, da han driblede ind fra venstre og sendte en afslutning lige over mål, og Ailton – der afløste N’Doye 20 minutter før tid – fik efter kort tid på banen en god skudmulighed fra kanten af feltet. Det var således stadig hjemmeholdet, der havde fat i den lange ende, og man sad egentlig ikke og frygtede for sejren, da Esbjerg pludselig kom på tavlen igen. Wiland fik ikke bokset et indlæg langt nok væk, Jesper Jørgensen samlede op og fik trykket af, og Wiland var flot nede og afværge, men også han måtte i dag se en returbold omsat til scoring, da Tim Janssen var først på den og let kunne reducere til 2-3.

Intet er afgjort - men det ser afgjort godt ud!
Så blev det alligevel ubehageligt spændende til det sidste, men Esbjerg aldrig fik dog aldrig for alvor etableret et massivt pres eller skabt farlige situationer, og dermed kunne mestrene køre sejren hjem og glæde sig over, at der med 6 runder igen nu er hele 9 point til forfølgerne fra OB. Et behageligt forspring med tanke på, at de kommende kampe byder på to af forårets mest formstærke mandskaber, Midtjylland ude på lørdag, og AaB hjemme næste søndag. Så intet er endnu afgjort – men det ser afgjort godt ud!