Så sluttede sejrsstimen...

Peter Larsson startede inde i en SAS Liga-kamp for første gang siden 18. oktober i Herfølge, mens Ailton senest var med fra start mod Midtjylland den 29. november. Sammen med resten af løveflokken jagtede de den syvende sejr i træk, men det var nu ikke til at se i de første 20-25 minutter, hvor de veloplagte nordsjællændere havde bolden mest, brugte den bedst og let kunne have punkteret Wilands clean sheet-stime.

Første gang var mindre end 2 minutter, da Lawan slap helt alene igennem på en fin stikning fra Stokholm, men helkiksede og sparkede langt ved siden af. Løverne skiftedes til at smide bolden væk i det opbyggende spil, og kun Hutchinson virkede i nærheden af sit sædvanlige jeg og forsøgte letbenet og løbeivrigt at tage nogle initiativer, men det var en temmelig ensom kamp.

I den modsatte ende var Zuma til gengæld i fint spillehumør og udfordrede gang på gang det noget tøvende FCK-forsvar, men havde ikke rigtig held med sine afslutninger. Midt i halvlegen begyndte mestrene efterhånden at melde sig ind i kampen, og med den hidtil bedste offensive aktion sendte Vingaard et godt forsøg lige forbi den ene opstander efter at have afdriblet Kildentoft. Kort før den halve time snittede N’Doye et Wendt-indlæg lige forbi mål, og den næste halve snes minutter bød på en del halve og trekvarte chancer, der dog ikke for alvor udfordrede Jesper Hansen i FCN-målet.

Udfordret blev Wiland derimod, da Zuma fandt Nicki Bille med et indlæg, men med en fremragende refleks fik den svenske klassekeeper kastet sig og afværget hans hovedstød på selv målstregen. Hjemmeholdet havde bolden mest i denne periode, men stadig var gæsterne klart skarpest i feltet, og kort før pausen sendte Zuma et nyt giftigt indlæg ind foran mål, men denne gang nåede Bille heldigvis ikke frem til bolden, da han ellers havde tomt foran sig.

0-0 efter de første 45 minutter kunne man ikke klage over, hvis man var klædt i hvidt i dag, men spillet havde ikke X-faktor! Det fortjente det veloplagte hjemmepublikum ikke, der ellers hørtes ekstra højt under PARKEN’s tag, hvor det hverken var nødvendigt med termotøj eller skiluffer her til aften.

Men hvis man troede, der kom andre boller på suppen efter pausen, så tog man fejl…  først headede Nicki Bille på overliggeren fra nært hold efter endnu et Zuma-indlæg, og bedst som man sad og undrede sig over hvordan han bar sig ad med at brænde den, så sparkede Patrice Bernier bolden fladt ind i det lange hjørne efter relativt uantastet at have taget turen op i feltet.

Kvist udfordrede kort efter Jesper Hansen med et godt forsøg helt oppe under overliggeren, men måtte kort efter forlade banen, da Ståle foretog en dobbeltudskiftning og sendte Santin og Grønkjær på banen. Kort efter brændte det gevaldigt på i FCN-feltet, da Peter Larsson i to forsøg var ved at prikke bolden ind fra nært hold, men de slap med skrækken. I stedet lå bolden to minutter senere igen i nettet bag Johan Wiland, da Zanka tøvede på en lang fremlægning, som Nicki Bille resolut sparkede i en blød bue over Wiland, der blev fanget på mellemhånd.

Kort efter viste det skuffede hjemmepublikum stor sportsånd, da Zuma blev udskiftet under stormende bifald og klapsalver fra de mange, der aldrig glemmer hans mange store bedrifter for løverne. Lige i aften kunne man godt have undværet dem…

Men så blæste Byens Hold ellers - og omsider - til angreb, og den sidste halve time var der nærmest tale om belejring af FCN-feltet, men den chance efter den anden chance blev misbrugt på det skammeligste. Et Hutchinson-hovedstød blev reddet på stregen, N’Doye sendte bolden på overliggeren, og Santin brændte et par gange, da han slap helt fri – for blot at nævne nogle af de mange tilbud.

Men det var en af de aftener, hvor bolden bare ikke ville ind, og så betalte mestrene i sidste ende prisen for en times underpræstation mod et FCN-hold, der fortjener stor ros og anerkendelse for at komme til PARKEN og spille deres chance friskt og uimponeret. Byens Hold må slikke sårene og forberede sig på en svær udekamp i Århus på søndag, inden OB kommer til PARKEN Skærtorsdag.