Remis i Smilets By

Mestrene havde taget Santin og Grønkjær med fra start i stedet for Ailton og Vingaard, mens AGF-træner Erik Rasmussen havde skiftet ud på 3 pladser efter torsdagens nederlag i Randers, der var østjydernes fjerde i træk her i foråret, der som bekendt blev indledt med en 0-5-øretæve i PARKEN. Ved den lejlighed fik københavnerne noget nær fuldt udbytte af sine chancer i 1. halvleg, der endte med en komfortabel 4-0-føring, men trods megen boldbesiddelse og solidt spilovertag i aften, så kom man ikke frem til noget særligt i de første 45 minutter.

AGF sad på de første 5-10 minutter af kampen og tilspillede sig en lille håndfuld dødbolde, men ikke noget der for alvor kunne udfordre Johan Wiland. Siden tog gæsterne over, men bortset fra et par langskudsforsøg fra Santin, skulle man hen i midten af halvlegen, før man noterede noget der lignede en chance. Det var da Steffen Rasmussen gik lidt galt af et Oscar Wendt-frispark, så Grønkjær nær havde fået en stor chance tæt under mål, men forsvaret fik afværget.

Et hårdt, fladt langskud fra Dennis Cagara lidt efter den halve time var det eneste, hvor Wiland for alvor måtte i aktion, og det tog han sig sikkert af. Der var således ikke voldsomt meget at skrive hjem om i en halvkedelig 1. halvleg, hvor løverne trods den meget boldbesiddelse aldrig rigtig fik sat sig igennem og vist det spil, der bør kendetegne et dansk mesterhold på jagt efter titelforsvar.

I pausen kom Vingaard ind i stedet for Hjalte Nørregaard, som dommer Vollquartz havde et godt øje til efter en batalje med Devdariani, der kostede anføreren et gult kort. Vingaard lagde sig i venstre side, mens Grønkjær tog højre side og Hutchinson spillede centralt med Kvist. Samtidig sendte AGF Dioh Williams ind for Martin Jørgensen, men ændrede ikke radikalt på deres 4-5-1-formation med kun Sapidzic helt fremme.

Kampbilledet var dog det samme som før pausen – københavnerne mest på bolden mod et hårdtarbejdende og defensivt orienteret AGF-mandskab, der på den vanskelige bane levede i håbet om kontrachancer eller dødbolde, som dog meget sjældent opstod.

Steffen Rasmussen kom efterhånden på større prøver end tidligere i kampen, og Oscar Wendt var kort efter pausen ved at overliste ham med et fladt forsøg fra venstre side, men AGF-målmanden fik slået bolden til hjørne. Det gjorde han også efter times spil, da Santin fandt Vingaard i god position, og 20’eren resolut sendte en kompetent afslutning af sted, der desværre sad i den ”forkerte” højde i forhold til at kunne overliste keeperen.

Kort forinden havde Grønkjær måttet forlade banen et trælår, og han blev erstattet af Thomas Kristensen. Hjemmeholdet var et par gange fremme og udfordre, især via Stephen Petersen i højre side, der også trak et gult kort på Oscar Wendt i en duel, men stadig uden at kunne skabe chancer mod et solidt FCK-forsvar, hvor især Peter Larsson markerede sig med mange gode indgreb.

Offensiven stod derimod stadig ikke mål med defensiven, men et kvarter før tid fik Hutchinson dog en god chance midt i feltet på en lang fremlægning fra Wendt, men han fik ikke ordentligt ram på sin first-timer. Seks minutter før tid oplevede man det lidt usædvanlige, at løverne for anden gang i kampen tog en anfører ud – Kvist, der i pausen havde overtaget hvervet fra Hjalte, blev erstattet af Ailton og overlod anførerbindet til Atiba Hutchinson.

Med tre angribere på banen jagtede Byens Hold den afgørende scoring, og der blev også lagt pres på hjemmeholdet og produceret flere afslutningsforsøg, men stadig uden den nødvendige skarphed til at få prikket hul på bylden. Det sluttede derfor som det begyndte, og løverne måtte for anden kamp i træk forlade banen uden at have scoret.

Dermed kan OB lægge afstand i tabellen i tilfælde af en sejr i morgendagens kamp mod Midtjylland, inden de to tophold tørner sammen i PARKEN Skærtorsdag. En kamp, hvor der skal helt anderledes boller på suppen end man har set både i onsdags mod FCN og her i Århus i dag.