Orri Óskarsson

FCK forlænger med Orri Óskarsson

FCK har forlænget aftalen med det islandske angrebstalent, Orri Steinn Óskarsson, så kontrakten løber til sommeren 2025.

Samtidig bliver den 17-årige topscorer fra U19-holdet rykket op i førsteholdstruppen fra næste sæson. Orri Óskarsson, der fik sin officielle debut i søndagens guldkamp mod AaB, kom til Talentafdelingen i sommeren 2020 fra islandske IF Grotta.

Dobbelt ungdomsmester og topscorer
Siden har han scoret et hav af mål på først U17 og siden U19-holdet, som han er blevet mestre med begge år. I aften har han også mulighed for at vinde U19-pokalturneringen.

Han er U19-ligaens suveræne topscorer med 29 mål inden sidste spillerunde på søndag, og sidste sæson blev han U17-topscorer, også med 29 mål, og scorede desuden 10 gange for U19. Det bringer hans total op på 68 mål i hans første to sæsoner i Talentafdelingen.

PC: Et ekstraordinært talent
”Tallene fortæller meget godt, hvad det er, der gør Orri til et ekstraordinært talent, som vi nu vil løfte ind i seniorkarrieren," siger sportsdirektør Peter Christiansen.

"Han er en notorisk målscorer på ungdomsniveau, og har ikke bare vist det hos os, men også for de islandske ungdomslandshold."

"Vi mener, at han har redskaberne til også at blive en dygtig angriber på den næste hylde. Han har masser af hårdt arbejde foran sig endnu, men nu får han muligheden for at arbejde med de bedste spillere og trænere i Danmark på seniorniveau også."

Talentafdelingen leverer på samlebånd
"Det glæder vi os til at følge, og så er det op til ham og os at forløse potentialet,” siger Peter Christiansen, der samtidig roser arbejdet i Talentafdelingen.

”De leverer bare spillere på samlebånd, og Orri er et godt eksempel på, hvorfor vi vil bringe de største talenter i Norden til København, udvikle dem og få dem på FCKs førstehold, som andre også har gjort det det seneste år,” siger Peter Christiansen.

Orri: Klubben er mit hjem
Orri Steinn Óskarsson ser frem til at blive en fast del af førsteholdet:

”Jeg er meget glad og stolt over, at FCK giver mig den her mulighed," siger Orri Óskarsson.

"Jeg har været her et par år, og jeg føler, at klubben er mit hjem nu, og jeg har fået perfekte rammer at udvikle mig i."

"Nu glæder jeg mig virkelig til at få muligheden for at træne hver dag med de bedste spillere i Danmark. Jeg kender selvfølgelig allerede spillerne og staben fra hverdagen, og det er en stor fordel. Det bliver spændende at være en del af den gruppe.”

Handler om at arbejde hårdt
”Mine ambitioner er store, men jeg ved, at det handler om at arbejde hårdt, for der er kæmpe forskel på at spille ungdomsfodbold og så være med i førsteholdstruppen i Nordens største klub."

"Men jeg har brugt al min tid her på at udvikle mig for at blive klar til det her. Det er meget motiverende for mig, og jeg glæder mig meget. Det bliver fedt,” siger Orri Óskarsson.