Andreas Dithmer
Andreas Dithmer
Andreas Dithmer

Andreas Dithmer forlænger og rykkes op i førsteholdstruppen

Den 16-årige målmand Andreas Dithmer har forlænget sin kontrakt med FCK frem til sommeren 2025. Samtidig vil han fra den kommende uge være en del målmandsteamet i førsteholdstruppen.

Imponerende sæson
”Andreas er et stort målmandstalent, der siden han var med os på træningslejr i Østrig sidste sommer har imponeret os stort i løbet af denne sæson. Der sidder et godt hoved på knægten og han ved, at der venter masser af hårdt arbejde forude,” siger sportsdirektør Peter Christiansen og fortsætter:

”Kim Christensen (målmandstræner, red.) ser et stort potentiale i ham, og glæder sig til nu at kunne arbejde med ham hver dag.”

Triumf i turnering i Frankrig
Andreas Dithmer vogtede i weekenden buret i en stor, international U17-turnering i Frankrig, hvor FCK gik hele vejen og vandt efter finalesejr over spanske Athletic Bilbao. 

Den 198 cm høje keeper blev efterfølgende kåret til turneringens bedste målmand, og viste blandt andet sit værd i straffesparkskonkurrencen i semifinalen mod Anderlecht, der blev slået 4-2.

”Jeg er rigtig glad og stolt over at forlænge. Jeg har trænet med førsteholdet en del gange allerede, og nu er der er lagt en god plan for mig. Jeg ser virkelig frem til at skulle træne fast med de bedste herhjemme i de kommende tre år. Og jeg skylder en stor tak til alle trænere og medspillere, der har hjulpet mig i mine år i FCK Talent,” siger Andreas Dithmer.

FCK-keepere som forbilleder
”Min familie er FCK-fans og jeg har selv været fan af klubben siden jeg var helt lille. Først var Johan Wiland mit store idol og siden så jeg meget op til Robin Olsen. Så selvfølgelig drømmer jeg om at komme ind og spille i Parken foran alle fansene en dag, men først og fremmest handler det om at træne godt på højt niveau i det daglige.” 

Han kom til FCK Talent fra HIK som 13-årig, og spillede allerede U19-fodbold få uger efter, han var fyldt 15 år tilbage i 2020.

Styrke som 'shotstopper'
”Det er gået stærkt, og det er en stor udfordring for mig at tage endnu et skridt opad. Men jeg føler mig godt rustet, selvom jeg naturligvis har meget at lære. Hvis jeg selv skal sige det, er min største styrke nok at være en god ’shotstopper’, og så er jeg god med fødderne. Omvendt skal jeg blandt andet arbejde med at fylde endnu mere ude i feltet i kraft af min størrelse. Men jeg glæder mig bare til at træne hårdt og forhåbentlig fortsætte min udvikling,” lyder det fra teenage-talentet.

I denne sæson har han både optrådt for U17- og U19-holdet, og har også været i kamptruppen på førsteholdet en enkelt gang, da Kamil Grabara afsonede karantæne mod græske PAOK i UEFA Conference League i efteråret.

Andreas Dithmer starter træningen forud for den kommende sæson sammen med resten af førsteholdet den 16. juni.

FACTS:
Navn: Andreas Frederik Dithmer
Født: 1. august 2005
Position: Målmand
U17-landskampe: 3