Sune Smith-Nielsen og William Clem

William Clem forlænger med FCK

U19-spilleren William Clem har forlænget kontrakten med F.C. København med tre år frem til sommeren 2025.

"Det er endnu engang en stor tilfredsstillelse, at vi kan lave en fuldtidsaftale med en af vores egne københavner-drenge. William har spillet i klubben siden han var U13-spiller, og i den forgangne sæson har han været en stor profil på vores succesfulde U19-mesterhold," siger udviklingsdirektør Sune Smith-Nielsen.

En moderne 6'er type
I forrige sæson vandt William Clem også DM-guld med U17-holdet. Han har endnu ikke fået debut på førsteholdet, men han har været på bænken en enkelt gang i UEFA Conference League-kampen mod Slovan Bratislava i december sidste år.

"Han er en moderne 6'er-type, og rent taktisk er han på et meget højt niveau, og han har samtidig en stærk personlighed. Han er en tillidsfuld teamplayer, der er et forbillede for andre fordi han er så målrettet, seriøs og villig til at lære. Fysisk har han også store forudsætninger, og samtidigt er det også et stort udviklingsområde for ham de næste par år. Og når timingen er rigtig, er det vores fælles ambition at etablere William i førsteholdstruppen," siger udviklingsdirektør Sune Smith-Nielsen.

Fuldtidskontrakt i fødselsdagsgave
Mandag fylder Clem 18 år, og har altså skrevet under på sin første fuldtidskontrakt med FCK:

"Det er kæmpestort, og det er noget, jeg har kæmpet for lige siden jeg kom til klubben som 12-årig. Og det kunne ikke være meget bedre at fejre sin 18-års fødselsdag med en ny kontrakt. Det er noget, man næsten kun tør drømme om," siger William Clem og fortsætter:

"Selvom fremtiden nu er på plads, handler det om ikke at læne sig tilbage. Der venter fede kampe med U19-holdet i UEFA Youth League, så det bliver et spændende efterår for os. Og så gælder det bare om at klø på og udvikle mig. På et tidspunkt kommer der forhåbentlig nogle træninger med førsteholdet - og så håber jeg på en dag at spille i Parken - det er selvfølgelig dét, man drømmer om," siger William Clem.

Tilbage i 2016 var han faktisk med på podiet, da FCK vandt pokalfinalen over AGF! Hør den historie i interviewet med Clem i linket herunder.

>> Se interview med William Clem