Mohamed Daramy

FCK forlænger med Daramy

F.C. København har forlænget kontrakten med 17-årige Mohamed Daramy til udgangen af 2021, og han rykker desuden op i førsteholdstruppen med det samme.

Mohamed Daramy kommer fra F.C. Københavns talentafdeling, som han kom til fra Hvidovre i 2015. Han fik førsteholdsdebut for FCK i pokalkampen mod Viby i september, hvor han også blev vores hidtil yngste målscorer i en alder af 16 år og 263 dage.

Siden er det blevet til foreløbig syv kampe for førsteholdet, og i søndags scorede han sit første Superliga-mål, da han blev matchvinder mod Esbjerg i Telia Parken.

Intens konkurrence fra store udenlandske klubber
”Der har været meget intens konkurrence fra store udenlandske klubber, og det har gjort, at processen med at lave en aftale har været kompliceret, så vi er meget tilfredse med, at det nu er lykkedes," siger manager Ståle Solbakken.

"Mohamed er utvivlsomt et stort talent, som vi allerede har set udfoldet i glimt, og vi tror, at vi kan udfolde det store potentiale endnu mere i de kommende år. Derfor er det vigtigt, at vi nu har den her aftale på plads, så han ikke skal spekulere mere over sin fremtid.

Ekstraordinært talent med områder der skal forbedres
”Selvom Mohamed har et ekstraordinært talent med stor fart, stærke en-mod-en aktioner og en god målfarlighed, så har han også stadig masser af områder, han skal forbedre. Kampen i søndags er et godt eksempel, hvor han bliver matchvinder og har gode aktioner, men hvor vi også ser, at der er et stort arbejde foran ham, før han rammer toppen. Vi ser meget frem til nu at arbejde fast og fokuseret på at udvikle ham endnu mere,” siger Ståle.

#40 Daramy


Mohamed Daramy har været en del af kamptruppen til alle kampe i foråret og været i startopstillingen i to Superligakampe. Nu ser han frem til at arbejde sig til mere spilletid:

En drøm, der går i opfyldelse
”Det er en drøm, der går i opfyldelse for mig, at jeg nu er en del af FCKs Superligahold. Det er det, jeg har trænet og arbejdet for i al min tid i klubben, så jeg er virkelig glad,” siger Daramy og uddyber:

”Jeg er helt sikker på, at FCK er det rigtige sted for mig til at udvikle mig, og jeg har min familie og venner omkring mig i København. Alle har taget rigtigt godt i mod mig, og trænerne har vist mig stor tillid og virkelig givet mig chancen. Alle spillerne hjælper mig hver dag til at blive bedre, og jeg er helt klar over, at jeg har meget arbejde foran mig."

"Nu glæder jeg mig bare over, at alt er faldet på plads og så træner jeg videre for at blive bedre og gøre mig fortjent til endnu mere spilletid,” siger Daramy, der er blevet udviklet i FCKs talentafdeling.

Stor ros til alle i talentafdelingen
”Vi tror meget på Mohamed, og der skal lyde en stor ros til alle i talentafdelingen, der igen har bragt et stort talent frem. Det er vigtigt for os som klub, at vi lykkedes med det arbejde," tilføjer Ståle og fortsætter:

"Jeg må bare lette på hatten for talentafdelingens arbejde. Vi vil helst have talenterne igennem til vores førstehold, som med Mohamed, Jonas Wind, Carlo Holse og Mads Roerslev, men når vi sælger store talenter, som vi har gjort de seneste år, så giver det også mulighed for at geninvestere dem i endnu bedre talentarbejde og udvikling"

"Det viser, at vi har truffet nogle rigtige beslutninger omkring investeringen i talentafdelingen, og at vi er en attraktiv klub for de største talenter at være i.” slutter Ståle.
 
Spillerfakta
Navn: Mohamed Daramy
Født: 7. januar 2002
Nationalitet: Sierra Leone
Position: Angriber/Kantspiller
Rygnummer: 40
 

>> Find Daramy-trøjen i Fanshoppen