Europæisk gruppespil for sjette sæson i træk

Der var helt fyldt op på det lille stadion i Dublin-forstaden Tallaght, hvor Shamrock Rovers har deres hjemmebane, som har to langsider, men ingen pladser bag målene. Desto bedre udsyn var der til de bløde grønne bakker mod syd, der vidnede om at vi var et godt stykke ude i udkants-Dublin… Fodboldmæssigt rangerer de irske mestre også i udkanten af europæisk fodbold, men med 0-1 i bagagen fra det første opgør, kunne de lokale godt få øje på muligheden for at skabe overraskelsen…

Løverne måtte igen undvære Johnny Thomsen, der trods fremskridt ikke var helt klar endnu, efter at han blev trådt på foden og vrikkede rundt i det første opgør i København. I hans sted vikarierede Ragnar Sigurdsson igen. Ellers noterede man, at de to senegalesere for første gang indledte sammen i angrebet, mens Roland Nilsson havde foretrukket TK og Bolaños på kanterne.

Efter et par gode københavnske minutter i indledningen, var det hjemmeholdet der dominerede mest i den første halve times tid, hvor de blev båret godt frem af et entusiastisk publikum, der lod bifaldet skylle ned overgrønsværen, hver gang der var optræk til bare det mindste på danskernes banehalvdel. Det var der desværre lidt for tit, set med danske briller, men tættere end et hovedstød fra Chris Turner på underkanten af overliggeren kom irerne ikke. Men så kan man næsten ikke komme tættere… men tættere kom man heller ikke.

Omkring den halve time begyndte gæsterne så småt at få fodfæste efter en periode med få angrebsforsøg og lidt vel mange fejl afleveringer. Især Dame N’Doye var iøjnefaldende med et stort arbejde, hvor han ofte trak ned i banen og stillede sig til rådighed, og han testede også det irske forsvar et par gange med nogle ihærdige ryk og skudforsøg, der dog ikke nåede ind og udfordre keeper Ryan Thompson.

Godt 10 minutter før pausen fik Claudemir sendt en udmærket flugter af sted fra venstre side af feltet, men den strøg lige over overliggeren, men ellers kom københavnerne ikke rigtig frem til noget mod et kontant og velorganiseret irsk forsvar. Tre minutter før pausen fremtvang N’Doye et hjørnespark fra venstre side med en god aktion i feltet, og på det efterfølgende hjørne fra Bolaños endte bolden netop hos N’Doye ved den modsatte stolpe, og fra spids vinkel kunne han banke bolden i nettet til en forløsende FCK-føring på dét, der altid hedder ”et rigtig godt tidspunkt” – altså for det hold, der scorer…

For Shamrock må det have været en kold dukkert, for de var på ingen måde ude af kampen, men et udebanemål var noget nær det værste der kunne ske, og som en irsk kollega i presseområdet tørt konstaterede: ”That’sit. It’s over.” Og det var det.

Trods en optimistisk indledning på 2. halvleg, var der uendelig langt til at score de tre mål, der skulle til for samlet avancement – men Shamrock skal roses for at spille deres chance med de midler, de har. Et godt hovedstød efter en halv snes minutter var det tætteste de kom, og lidt efter lidt begyndte kræfterne at slippe op. Gæsterne havde dog masser at tære på, selv om de havde måttet arbejde hårdt for føden i 1. halvleg, men 2.halvleg blev om ikke en walk-over så en halvleg med håndtaget lidt på cruisecontrol.

Og 17 minutter før tid viste man klassen, da kampen definitivt blev afgjort – TK slog et godt indlæg fra højre, N’Doye steg til vejrs inde foran og pandede et hårdt hovedstød mod mål, men Ryan Thompson fik afværget med en mesterlig redning. Desværre for ham røg returen lige ned foran Bolaños, der kastede sig frem og headede den over stregen til 2-0.

Kort efter blev han afløst af Delaney, som var tæt på at øge til 3-0, da han rykkede godt i feltet og afsluttede på et fint Bengtsson-indlæg fra venstre, men bolden gik forbi mål. Også Santin fik spilletid til sidst i stedet for Diouf, men på det tidspunkt gik tiden mest med at køre bolden rundt i rækkerne uden at risikere noget særligt. Santin nåede dog at få en storchance serveret på et sølvfad af TK, der stak bolden fint i dybden, men brasilianerens afslutning sad lige på Thompson.

Uden at spillet nåede de svimlende højder hentede mestrene endnu en sejr uden at lukke mål ind og gjorde dermed arbejdet færdigt fra den første kamp. På fredag venter den næste lodtrækning i UEFA-hovedkvarteret i Schweiz, hvor Club Secretary Charles Maskelyne skal ned og se hvem løverne skal møde i den afgørende Play Off-runde til Champions League-gruppespillet.