Kampreferat: FCK vs. FCV

De københavnske løver må i næste uge tage til Prag med et meget svært udgangspunkt før returkampen mod de tjekkiske mestre fra Plzen, der på en klog og effektiv 2. halvleg vandt med 3-1 i PARKEN.

Roland Nilsson havde valgt en taktisk opstilling, hvor Dame N’Doye lå helt fremme med Claudemir bag sig som hængende angriber – det, der i ”gamle dage” var den klassiske europæiske opstilling med Jesper Grønkjær i Claudemirs rolle.

Københavnerne gik frisk til sagen i starten og pressede tjekkerne godt over hele banen, men kunne let være kommet bagud allerede efter små 8 minutters spil, da Pierre Bengtsson ville bryst-tæmme bolden tilbage til Wiland, men i stedet afleverede til Petrzela - men heldigvis var Wiland lynhurtigt ude og blokere, før tjekken kunne nå at indløse gavekortet.

I stedet blev det en målløs 1. halvleg med meget københavnsk boldbesiddelse og periodevis udmærket spil ude på banen, hvorimod det kneb med at producere chancer mod den velorganiserede tjekkiske defensiv, der lukkede godt af for backs og kanter samt tvang N’Doye og Claudemir til at søge langt ned i banen, hvilket i sagens natur betød at der manglede lidt power i selve feltet, når der blev slået indlæg.

Bolaños havde en fin afslutning efter en snes minutter, da han trak ind fra højre side efter at have fået bolden af N’Doye, men hans venstrefods-afslutning gik forbi mål, og endnu tættere på var Claudemir fem minutter før pausen, da han flugtede en nedfaldsbold tæt forbi mål fra kanten af feltet.

Mod slutningen af halvlegen fik hjemmeholdet lagt et rigtig godt pres mod Plzen, og uden at det blev til de helt oplagte chancer, brændte det lidt på i slutminutterne nede foran keeper Marek Cech. Man kunne derfor gå til pause med en udmærket følelse af, at løverne havde haft kontrol på tingene og med den bebudede ”kontrollerede offensiv” havde man trods alt haft det meste fremadrettede spil og samtidig holdt modstanderne helt fra fadet, bortset fra den ene store chance i starten.

Men der skulle ikke gå lang tid efter pausen, før optimismen fik et skud for boven, da Daniel Kolar smuttede mellem Sölvi Ottesen og Johnny Thomsen, og i duel med Sölvi fik han listet bolden forbi Johan Wiland. Islændingen halsede tilbage og forsøgte desperat at losse bolden væk inden den passerede målstregen, men han kunne kun sende den det sidste stykke i netmaskerne og blev derfor krediteret for målet, selv om det i første omgang gik til Kolar.

Roland Nilsson reagerede resolut ved at sætte Nordstrand på banen i stedet for Diouf og trække Claudemir ned på midtbanen, men alligevel måtte de revanchelystne københavnere kort efter se de kontralystne tjekker øge til 2-0 efter et rush langs højrekanten og et indlæg, som lidt tilfældigt endte med en perfekt skudchance til Vaclav Pilar fra kanten af feltet, og han sparkede den sikkert i netmaskerne med et tørt, fladt hug.

Nogle minutter efter var det tæt på reduceringen i den anden ende, da Nordstrand headede godt på et hjørne fra Bengtsson fra højre, men Marek Cech reddede. Lidt efter måtte en skadet Claudemir desværre signalere udskiftning og blev erstattet af Johan Absalonsen – og netop ”Absa” havde lidt efter en fin afslutning efter at N’Doye havde forsøgt sig med et saksespark i feltet, men heller ikke denne gang fandt bolden vej til netmaskerne.

Men kampgejsten fejlede ikke noget hos løverne, der kæmpede videre for at komme tilbage i kampen, og det lykkedes med godt 20 minutter igen, da Sölvi Ottesen kom højest på et Bengtsson-hjørne fra højre og pandede bolden i netmaskerne.

Reduceringen tændte nyt håb på de velbesøgte tilskuerpladsen, hvor 19.148 var mødt frem.
Desværre blev spillet lidt for febrilsk og nervøst, så man ikke for alvor fik udnyttet den medvind, som scoringen umiddelbart lagde op til. Det straffede tjekkerne kynisk, da den indskiftede Martin Fillo trak ind fra højre og med et flot venstrebens-hug sendte bolden op i det fjerneste målhjørne.

3-1 blev også slutresultatet, og det siger sig selv, at Roland Nilsson og hans ”nye løver” har et temmelig svært udgangspunkt inden returkampen i Prag om 8 dage. De første 45 minutter var godkendt, men tjekkerne var klart skarpere efter pausen og både skabte og udnyttede de nødvendige chancer. Nu gælder det om at ryste nederlaget af sig og levere en god præstation mod AC Horsens på lørdag, inden man lader op til returkampen i den tjekkiske hovedstad - hvor man jo vandt 3-0 sidst man var på besøg...