Den brasilianske duo slog til

Den brasilianske duo slog til

Tre debutanter fra start
Op til den nye halvsæson havde mange naturligvis spekuleret på, hvordan start-elveren ville se ud, når det omsider gik løs for alvor. Da først truppen var udtaget gav forsvaret sig selv, og på midtbanen foretrak Ståle Solbakken i dag en kvartet med Silberbauer, Kvist, Hutchinson og Grønkjær bag den rent brasilianske angrebsduo med Ailton og Junior, der begge har vist stor spillelyst og skarphed i træningskampene. Dermed fik alle 3 nyindkøb – Pospech, Laursen og Junior – officiel debut ved først givne lejlighed.

Allerede fra kampens start var F.C. Købehavn klart mest på bolden, men uden at det rigtig for alvor blev farligt mod en kompakt og velorganiseret Næstved-defensiv, der klogelig ikke satsede for meget frem ad banen, men koncentrerede sig om at skærme af for de kreative kræfter hos gæsterne.

Farligst blev det derfor, når hjemmeholdet alligevel var kommet lidt frem på banen og dermed gav plads til kontraløb. Efter et lille kvarters tid sendte Grønkjær netop et sådant i gang med en fin stikning til den fremstormende Niclas Jensen, der imidlertid gik omkuld på kanten af feltet efter et sammenstød med en forsvarer. Peter Rasmussen vinker dog afværgende, hvilket nok også var i orden.

Få chancer i de første 45 minutter
Desværre var der for få af disse kontraer, og i det etablerede angrebsspil kom kanterne for sjældent i spil, og mange af de indlæg der kom endte i handskerne på den veloplagte Næstved-keeper Mads Toppel, der kampen igennem satte sig godt igennem i luftrummet foran sit mål.

Midt i halvlegen viste hjemmeholdet tænder, da Karsten Jensen var lige ved at slippe fri på en lang stikning bagfra, men Zanka og Pospech ryddede effektivt op. Kort efter forsøgte Matias Kjelde sig fra en spids vinkel på kanten af feltet i Næstveds venstre side, men hans flade afslutning strøg lige uden om fjerneste stolpe.

Denne 1-0-føring i nærgående forsøg fik mestrene dog hurtigt udlignet, da de minuttet efter fik en endnu større mulighed. William Kvist kastede langt indkast fra højre side, forsvaret fik ikke ekspederet bolden væk og den endte lidt tilfældigt hos Junior, der tæt under mål styrede det store tilbud over overliggeren.

Triste scener på lægterne, da kampen måtte afbrydes
Nærmere kom holdene ikke en scoring i de første 45 minutter, bortset fra da Ailton trak ind i feltet fra højre side og affyrede et tørt hug, som Toppel flot klarede. Slutningen af halvlegen blev desværre skæmmet af uroligheder på tilskuerpladserne, da en gruppe på FCK-afsnittet væltede det hegn, der adskilte dem fra Næstved-afsnittet og gik til angreb. Kampklædt politi var dog hurtigt på plads og fik sammen med vagterne dæmpet gemytterne og genetableret hegnet, så kampen kunne genoptages.

Efter pausen fortsatte mestrene sin massive dominans, og både Kvist og Hutchinson forsøgte sig med skud fra distancen, men stadig uden at det blev rigtig farligt. Men tålmodigt og professionelt kværnede man videre, og efter en lille time kreerede den brasilianske angrebsduo en af de chancer, der bare skal være der i sådan en kamp – og det var den.

Brasserne fik hul på bylden
Hutch fandt Junior et stykke inde på Næstveds halvdel, og han vendte sin modstander af og sendte i præcis det rigtige øjeblik bolden i dybden til sin landsmand Ailton, der løb fri af forsvaret og koldt og sikkert udplacerede Toppel med et fladt skud tæt op ad den ene stolpe.

Kort efter måtte Pospech desværre lade sig udskifte efter at være blevet sparket i hælen af en Næstved-spiller kort efter pausen, og i stedet kom Sionko på banen til en rokade, der sendte Kvist ned på backen og Silberbauer ind centralt. Senere kom også Hjalte Nørregaard ind for Grønkjær, så han og Silber lå centralt med Sionko og Hutch på kanterne.

Det fysisk stærkere SAS Liga-hold fastholdt det solide greb om spillet, mens kræfterne forståeligt nok begyndte at slippe op hos de hårdt kæmpende Næstved-folk, der spillede deres chance, men aldrig rigtig var i nærheden af at kunne true københavnerne.

Junior lukkede og slukkede
Sionko viste flere gode detaljer på højrekanten og efter 66 minutter Hjalte ved at dirigere et af hans indlæg op i det lange hjørne, men hans hovedstød tog indersiden af den ene opstander og sprang i spil igen. Med 10 minutter igen blev der dog definitivt lukket og slukket af Junior. Han lavede selv forarbejdet, da han brugte sin fysik og teknik til at prøve at bryde igennem Næstved-forsvaret, men de fik i første omgang slået bolden ud på kanten, hvor Sionko huggede på mål – og returen endte hos Junior, der resolut bankede den ind via underkanten af overliggeren.

Næstved forsøgte til allersidst at fremskaffe et trøstmål, men kom ikke tættere end et hovedstød fra den indskiftede debutant Mikkel Bruun, der har scoret flittigt i træningskampene, men som sine øvrige holdkammerater simpelthen mødte overmagten i dag og måtte nøjes med at forlade stadion med et ærefuldt nederlag.

F.C. København havde lidt sværere ved at komme til chancer i dag end i træningskampene, men holdt presset gennem samtlige 90 minutter, tog effektivt vare på de chancer der kom og kunne fortjent trække sig tilbage med billetten til semifinalerne.