Kampreferat: FCK vs. FCN

To Junior-træffere gav 2-2 mod FCN

På en regnfuld gråvejrsdag på KB's anlæg spillede F.C. København og FC Nordsjælland uafgjort 2-2 med mandskaber, der bestod af spillere fra både 1. og 2. holdstrupperne.

Ståle Solbakken havde valgt at afprøve en 4-4-1-1-opstilling, hvor William Kvist lå mellem midtbanen og Junior helt i front. Den talentfulde ynglingespiller Saban Özdogan, der debuterede allerede som 16-årig i en Royal League-kamp, var i startopstillingen og gjorde det udmærket, de 70 minutter han var med.

Mestrene startede bedst, og med lidt held kunne Sionko have scoret allerede i det fjerde minut, da han blev spillet helt fri med Jesper Hansen i FCN-målet, men keeperen refleksreddede hans afslutning. Som halvlegen skred frem blev kampen mere lige, og da FCN's nye frontkøber Mads Thomsen slog til i det 22. minut, så fik FCN gejst og energi og sad på spillet resten af halvlegen, hvor samme Thomsen var på pletten igen i det 29. minut og gav gæsterne den såkaldt farligste føring at gå til pause med.

Der gik da også kun et halvt minuts tid efter pausen, før Junior fik reduceret efter at William Kvist var gået fint til baglinien i højre side og fandt brasilianeren inde i det lille felt. Det blev signalet til en tung FCK-offensiv med adskillige gode tilbud, som med held og skarphed havde sikret udligningen meget tidligere end tilfældet blev. Bl.a. tillod Junior sig at brænde lidt af en direktør, da han var helt alene med Jesper Hansen, og der var flere andre gode afslutninger fra hans holdkammerater. Indskiftede Danni Jensen var f.eks. ved at overliste keeperen med et højt indlæg fra fløjen, der tog den ene opstander.

En anden af de unge, Thomas Christiansen, fik også chancen de sidste 20 minutter da FCK gik over til en mere klassisk 4-2-2, men først 6 minutter før tid gav det bonus, da Junior på pletten igen, og så stod det omsider 2-2.

Simon Richter nåede at ramme overliggeren i slutminutterne, men det blev ved de 2-2 i F.C. Københavns næstsidste træningskamp her i forårsforberedelserne. På lørdag venter Stabæk i den sidste testkamp, der formentlig også afvikles på KB's anlæg, og må forventes at blive en slags generalprøve inden det går løs i pokalen mod Næstved IF den 8. marts.

- - - - - - - - -

0' Der er et par ændringer i truppen til dagens kamp, idet Jacob Albrechtsen, Morten Nordstrand og Frederik Vang Larsen er udgået. I stedet er Thomas Christiansen og ynglingekeeper Mikkel Hesling indlemmet i truppen. Sidstnævnte fik i øvrigt en fin debut på U17-landsholdet for nylih, da man i Portugal slog hjemmeholdet 2-1. De starter begge ude sammen med Danni Jensen og Bongumusa Mthethwa, der ligesom Thomas Christiansen er fra 2. divisionstruppen.

0' FCK stiller i dagens kamp op i en 4-4-1-1-opstilling med William Kvist som "hængende angriber" bagved José Junior. Ud over de 11 startende sidder på bænken

0' En stille regn falder over banen her en halv time før kick-off, men det blæser i det mindste ikke som i fredags... de første 10 trofaste fans er allerede på plads.

4' Kæmpe chance til Sionko, der spilles alene igennem af Junior, men skyder lige på FCN-keeperen.

7' FCK har bolden mest i indledningen og Junior har også haft en halv skudchance i feltet. Første hjørne tilfalder også mestrene fra venstre side, og Nikolaj Hansen header farligt lige op under overliggeren, hvor keeperen redder til nyt hjørne, som ikke fører til noget.

9' FCN-hjørne fra venstre, skruer farligt gennem målfeltet men ud over baglinien i modsatte side.

10' Kvist opfanger nordsjællandsk fejlpasning lige uden for deres felt og finder Juinor, men han er offside.

13' Farlig FCN-kontra, men vi får tacklet i sidste øjeblik, inden Jonathan Richter får trykket af i feltet.

16' Hjalte bærer i øvrigt anførerbindet i dag. Hvis nogen undrer sig over fraværet af Mads Laudrup og Lasse Qvist kan vi oplyse, at Mads fik et slag over knæet i lørdags og snart er klar igen, mens Lasse desværre var så uheldig at pådrage sig et træthedsbrud i den ene fod i en træningskamp. Han er således ude de næste 6 uger.

19' En temmelig lige kamp p.t., hvor Kvist sender Oscar godt igennem i venstre side, men det afværges til hjørne.

20' Junior header hjørnesparket lidt uortodokst ned i græsset og den studser op tæt på stolpen, hvor en FCN-forsvarer dirigerer den væk med hovedet.

22' 0-1 Mads Thomsen - nyindkøbet fra Lyngby stryger helt alene igennem på en fin stikning og udplacerer Nathan med et fladt skud i det lange hjørne.

24' Junior prøver at drible sig fri i højre side og kommer i god skudposition, men keeperen når ned til den.

26' Ny fin chance til Junior, som denne gang får den forbi keeperen i fri position, men desværre ikke inden for rammen, og så kan forsvaret sparke den væk.

29' 0-2 Mads Thomsen - får et fladt indlæg fra venstre, som passerer lidt for let gennem feltet, og så kan han glide bolden i tom kasse uden chance for Nathan.

33' En føring der ikke helt er efter spil og chancer, men gæsterne har effektivt udnyttet deres muligheder, og det tæller som bekendt...

35' Søren Krogh trækker ind i feltet fra venstre og fyrer af mod det lange hjørne og tvinger Nathan ud i en fin redning

41' FCN har siden scoringerne fået ganske godt greb om spillet og har bolden mest. Zanka fik i sidste øjeblik tacklet en temmelig fri Bajram Fetai, og Jonathan Richter har haft et nærgående forsøg lige uden om stolpen.

45' FCK får lagt et udmærket tryk på de sidste 5 minutter af halvlegen, men alt i alt er det OK, at de rødklædte kan gå til pause med en føring.

Pause' Vi har desværre ikke en komplet holopstilling fra FCN, men de har bl.a. Jesper Hansen i målet, Christian Nielsen og Simon Richter i midterforsvaret, en midtbane med Kenni Olsen, Henrik Bødker og Jonathan Richter samt Søren Krogh, Fetai og den dobbelte målscorer Mads Thomsen.

46' 2. halvleg er igen efter en kort pause.

46' 1-2 Junior! Det gik stærkt... Kvist gik fint igennem i højre side af feltet og lagde den godt på tværs ind i det lille felt, hvor Junior var på plads og indersidede bolden i nettet fra nært hold.

48' Centimeter fra at Oscar udligner - kommer godt med frem i venstre side, afslutter klogt med en flad bold forbi Jesper Hansen, men desværre lige uden om fjerneste stolpe.

51' Junior tager et direkte frispark 7-8 meter uden for feltet - og keeperen må med besvær give hjørne på den lumske bold.

52' Danni Jensen har afløst Nikolaj Hansen på højre back i pausen og laver en "Pospa", da et indlæg fra højre snyder keeperen og tager den ene opstander!

53' Sionko-hjørne fra venstre, som keeperen går helt fejl, den ender hos Hjalte, der skyder over. Stort set spil til ét mål efter pausen.

56' Regnen er taget til efter pausen, og FCK.DK er forlængst rykket inden for på 10'eren af hensyn til computeren - det samme har Antonsson og Pospech, som dog ikke kan bruge elektronikken som påskud. Bl.a. Ailton og Hutch trodser dog regnen og følger holdkammeraterne udendørs.

57' Rettelse, det er Neestrup, der er gået ud, og Nikolaj Hansen spiller centralt. Vi beklager... til nummer-fetichisterne kan vi oplyse, at Danni Jensen spiller med nr. 20 og Saban Özdogan med nr. 16.

62' Aj-aj-aj... Juinor stjæler bolden fra en uopmærksom forsvarer midt på deres halvdel og har helt frit løb ned mod målmanden, men han kikser sit træk uden om og forspilder chancen for udligning.

63' Sionko kommer højest ved fjerneste stolpe, men får ikke kraft i sit hovedstød på et ellers udmærket indlæg fra Özdogan.

69' Sjældent FCN-besøg i FCK-feltet, men fører ikke til noget. Hjemmeholdet sender Thomas Christiansen på banen i stedet for ynglingespilleren Saban Özdogan, der har arbejdet fint på venstrekanten. "TC" går op i angrebet ved siden af Junior, mens Kvist rykker ned på midtbanen.

71' Farligt igen foran FCN-målet, hvor Hjalte er med fremme men ikke rigtigt kommer til afslutning, og forsvaret får afværget i sidste øjeblik. Thomas Christiansen spiller i øvrigt med nr. 12 i dag.

73' Thomas Christiansen spiller glimrende William fri i venstre side, og han tager et hurtigt rush ned til baglinien, men bliver desværre tacklet, da han vil spille Junior inde foran. Zanka header det efterfølgende hjørne lige over mål.

80' Her ville man normalt sige, at kampen så småt er ved at ebbe ud, men belært af erfaringerne kan der snildt være et mål eller to endnu... sådan gik det i hvert fald både med Djurgården og Viking!

81' Würtz indkasserer en advarsel af den i øvrigt udmærkede dommer Thomas Lautrup Thorgaard..

84' 2-2 Junior! En lidt tilfældig bold i feltet, som han får prikket i kassen i nærkamp med et par forsvarere.

87' Oscar til baglinien i venstre og finder Hjalte midt i feltet, men han skyder lige ved siden af.

88' Kvist spillet helt alene igennem, men inden sejrsmålet bliver sat ind, så går linievogterens flag desværre for en temmelig tvivlsom offside...

89' Præcis som forudset, så sker der ting og sager lige til det sidste... Simon Richter stryger igennem i venstre side og knalder bolden på overliggeren!

90+1' Slut 2-2. Alt i alt nok det mest retvisende, efter at FCN var mest direkte og effektive før pausen, mens hjemmeholdet kom igen og dominerede fuldstændig efter pausen og til sidst også fik indhentet gæsternes pause-føring.