Kampreferat: Dju vs. FCK

F.C. København viste allerede fra kampens start, at man var 100 % klar til opgaven, selv om spillerne havde været oppe ved 5-6-tiden for at nå en morgenflyver til Arlanda Lufthavn. De satte sig solidt på kampen og dominerede den første snes minutter, inden hjemmeholdet kom lidt bedre med, men ingen af holdene kom endnu frem til de helt store målchancer.

Det var dog gæsterne, der var mest kreative og aggressive, og skulle et hold have ført efter de første 45 minutter, så skulle det være FCK. Sådan blev det også, skønt det længe lignede en målløs halvleg, men så slap Atiba Hutchinson fri i venstre side og fandt Libor Sionko inde foran mål, og så stod det 0-1.

Efter pausen tog det blot 5 minutter før tingene var sat på plads, da først Ailton og kort efter Junior udbyggede føringen. Djurgården skiftede i løbet af 2. halvleg det meste af holdet ud, men fandt aldrig opskriften på, hvordan de skulle true de veloplagte københavnere, der ganske enkelt var bedre over hele linien i dag.

I løbet af 2. halvleg dalede tempoet i kampen, men da Djurgården drillede med en sen reducering, blev de prompte straffet med endnu en Ailton-scoring til 4-1. Der var også chancer undervejs til både 5 og 6 mål, og når man tænker på, at mestrene havde ladet Jesper Christiansen, Gravgaard, Niclas Jensen, Nordstrand, Grønkjær og Allbäck blive hjemme, så blev der sat en tyk streg under truppens bredde og tyngde her hvor der er præcis 3 uger til det bliver alvor i pokalen.

Næste opgave bliver på fredag, hvor norske Viking Stavanger kommer til København. Det er endnu ikke afklaret, hvor kampen afvikles, men det vil naturligvis fremgå herpå på FCK.DK.

- - - - - - - - - - - - -

0' FCK.DK følger kampen live fra Stockholm. Vi vil være på plads godt og vel en halv time før kick-off lørdag eftermiddag.

0' FCK-truppen er ankommet planmæssigt til Södertälje, hvor solen skinner dejligt fra en skyfri himmel, men temperaturen bevæger sig nede omkring de minus 7 grader... Der var afgang fra Kastrup kl. 8.20, og kort efter landingen i Arlanda fik spillerne et let måltid på et nærliggende hotel, inden det gik videre sydpå til Södertälje. De danske mestre har været her en enkelt gang før, da Hammarby for 2 år siden blev besejret i Royal League - efter straffespark, hvor Jesper Christiansen tog alle tre svenske forsøg!

4' God FCK-start med to hjørnespark fra højre side efter Sionko-indlæg, men svenskerne har begge gange clearet Oscar's indadskruede hjørnespark.

5' Stor mulighed til hjemmeholdet, men Mikael Dahlberg header lige over Nathan Coe's mål på et indlæg fra venstre side.

7' Ulrik Laursen bærer anførerbindet i dagens kamp. Ligner et godt spørgsmål til næste års Fraktionsquiz: hvornår er det sidst sket for en debutant?

9' DIF-hjørne fra deres venstre side, men forsvaret afværger.

10' Tredje danske hjørne, igen sparker Oscar fra højre side og bolden ender hos Junior, som forsøger sig, men uden at træffe den ordentligt.

12' Hutch tørrer en modstander i højre side af feltet og lægger den fint tilbage til Sionko, men tjekken får ikke ordentligt træf. Ellers god skudposition.

12' Advarsel til Djurgårdens midtbanespiller Andrej Komac for et frispark ude på banen

14' DIF-hjørne, men Hutch header væk ved fjerneste stolpe.

16' Pospech er lige ved at få fat i en fornem indenoms-stikning i feltet fra Würtz, men svenskerne får afværget for næsen af den aggressive landsholdsback

19' Laursen nedlægger Komac lige uden for feltet, farlig position for et frispark...

20' Enrico Nazaré sparker frisparket direkte i muren. Nathan og resten af forsvaret har i øvrigt en lavthængende svensk vintersol lige i øjnene her i 1. halvleg.

23' Midtvejs i 1. halvleg er det en lige kamp, der hidtil ikke har budt på egentlige målchancer. Gæsterne startede klart bedst, men siden er hjemmeholdet kommet mere med, men ingen af holdene kan prale af at have overtaget.

26' Spil frem og tilbage midt på banen, så ikke rigtigt noget at skrive hjem om i øjeblikket.

27' Mattias Jonson - eks-Brøndbyspilleren - trækker ind fra venstre side og afslutter fladt med højre, men ingen problemer for Nathan.

29' Fiks detalje af Ailton, der får bolden uden for feltet, laver en tunnel på sin oppasser og resolut fyrer af med venstre, men lige over mål.

33' Jonson finder den store Dahlberg på kanten af feltet, men Laursen presser ham godt og han skyder ved siden af.

34' Langt indkast fra William volder svenskerne problemer, men de får slået den væk, inden Junior får raget den til sig i feltet.

37' Hutch forsøger sig langt udefra, og en svensker blokerer med hånden - 5-6 meter uden for feltet.

38' Junior tager frisparket, fladt mod ene stolpe, men keeperen tager den.

44' 0-1 Sionko!! Hutch kommer til baglinien i venstre og lægger ind over, hvor Sionko er på plads tæt under mål og bugserer den over stregen til københavnsk føring.

45' Pause. Udmærket træningskamp, men ikke de store begivenheder målt i chancer og afslutninger.

46' 2. halvleg er i gang, og det er de samme 11 for Byens Hold.

47' 0-2! Ailton på pletten, da Sionko slår et frispark på tværs i feltet og Zanka header den ind foran, hvor brasilianeren vipper den over stregen.

49' Hutch tæt på at øge, da han bringer sig fri midt i feltet med et fikst træk, men desværre får han ikke fyret ordentligt af.

50' 0-3!!! Hvad sker der! Junior snurrer rundt ude i venstre side af feltet og hugger den fladt ind i det lange hjørne! Den brasilianske duo har slået til på 3 minutter, og det er MEGET stille her på stadion.

52' Hutch bliver nedlagt lige uden for feltet, men Sionko sender frisparket lige over det svenske mål.

53' Ja, med sådan en stime med tre mål på 6-7 minutter, så glemmer man næsten, at fingrene er ved at fryse fast til tastaturet...

54' Würtz fører en kontra op langs midten, men hans stikning til Ailton i højre side er et par centimeter for lang, og den svenske keeper når lige akkurat at forpurre en åben målchance.

56' Svenskerne, der skiftede to ud i pausen, bl.a. Jonson, skifter et par stykker ud igen, mens Ståle lader de første elleve fortsætte indtil videre. Det går jo også meget godt!

58' Oscar til baglinien i venstre, finder Zanka der er skudt med frem, og han har faktisk en ganske pæn skudchance, men rammer den lidt skævt, så den suser forbi.

59' Silber har afløst Hutch på venstre midt.

60' Advarsel til indskiftede Philip Hellquist for at losse Oscar ned ude ved sidelinien.

63' Oscar og Silber kombinerer i venstre side og kommer til baglinien, men bliver ikke belønnet med et hjørne i denne omgang. Der står FCK på hele kampen lige nu, svenskerne virker temmeligt modløse.

64' Den veloplagte Ailton snyder 2-3 mand uden for feltet, men keeperen redder hans hårde afslutning med en refleks-fodparade... tæt på 4-0 dér!

68' Djurgården er oppe på 6 udskiftninger nu og forsøger nu at komme lidt frem på banen, men forsvaret står godt og solidt og slipper dem ikke frem til noget som helst.

70' Bud efter netmaskerne igen, da Sionko sender et listigt fladt skud af sted mod fjerneste stolpe, men Djurgården-keeperen Tommi Vaiho når lige akkurat ned og slå den væk.

71' Mads Laudrup får de sidste 20 minutter i stedet for Kvist. Tager venstre midt, mens Silber går ind centralt.

74' Svenskerne må tage hårde midler i brug, da Ailton trækker sig fri i venstre side, og synderen - Srdjan Marjanovic - indkasserer fortjent en advarsel.

75' Godt forsøg fra Junior, der trykker af i feltet, men over mål.

82' Junior tæt på at servere en friløber til Ailton, men den er lidt for lang.

85' Ikke meget at berette om her mod slutningen, hvor begge holdene ligner nogen, der glæder sig til et varmt bad... Pospech skal dog lige have en advarsel for at kaste bolden en anelse for langt fra sig efter dommeren har dømt frispark mod ham.

86' 1-3... det efterfølgende frispark lander hos Jones Kusi Asare, der fra kanten af feltet skyder fladt i det lange hjørne uden chance for Nathan.

87' 1-4 - brasserne slår til igen, da Junior lægger den ind foran mål, hvor Ailton kan trille den i tom kasse.

88' Junior tæt på at gøre sin landsmand kunsten efter, da Oscar finder ham i feltet og han let vrister sin oppasser af sig og fyrer af, men lige uden om fjerneste stolpe.

90' Srdjan Marjanovic får endnu et gult kort og så er det adjö.