Kampreferat: SIF vs. FCK

Silkeborg Stadion lagde græs til sæsonens første SAS Ligakamp, da F.C. København var på besøg for at indlede forsvaret af guldet.

En premierekamp er altid svær at spå om. Specielt når det ene hold er mesterholdet og det andet er en oprykker. De fleste havde dog spået på stor FCK-dominans over de 90 minutter. Det skulle vise sig ikke at holde stik.

Silkeborg startede som forventet med stor gejst og aggresivitet, og allerede efter få sekunder kom SIF'erne frem til deres første chance, da Rajko Lekic ikke var langt fra at få tåen på et indlæg. F.C. København skulle frem til det niende minut før første afslutning faldt mod Henrik Ipsen i Silkeborg-målet.

Interessant var det at følge F.C. Københavns nye finne, Janne Saarinen, der startede og sluttede på venstre back. Saarinen skal tydeligvis bruge lidt mere tid på rigtig at kende sine holdkammerater, men Janne gjorde det igennem hele kampen udemærket. I dag fokuserede han på det defensive, og var derfor ikke så meget med fremme som ellers er et af hans stærke varemærker.

Efter et lille kvarter af kampen kom kampens første rigtige store chance. Iddi Alkhag fandt et hul bag Svensson og Tobiasen og fik frit løb mod Magnus Kihlstedt i FCK-målet. Saarinen fik dog løbet Alkhag op, og den efterfølgende afslutning var lige på Kihlstedt, der dog også kom godt ud af sit mål. Kort efter havde Silkeborg endnu en afslutning fra kanten af feltet. Denne gang stod Kihlstedt også rigtigt.

Michael Silberbauer har brugt foråret på at finde sin plads på FCK-holdet, og mod Silkeborg virkede Silber meget opsat. Efter 19 minutter smed han et godt indlæg ind i hovedet på Jesper Bech, der var millimeter fra at score sæsonens første mål. Uheldigvis stod Henrik Ipsen i vejen for det gode hovedstød.

Ti minutter senere var Silberbauer ikke oplægger men afslutter, da Bergvolds frispark blev forlænget af Bech til Silberbauer, som resolut sparkede bolden i kassen til FCK-føring. Ikke helt fortjent, da Silkeborg havde stor ære af kampen, men alligevel lå det i luften at der ikke skulle meget til før FCK kom foran.

Lars Jacobsen var måske dagens bedste FCK'er. En af grundene til dette var blandt andet en flot tur af den tidligere HSV'er lidt efter den halve time. Her tog Jacobsen en tur til baglinien, afdriblede et par SIF'er, og lagde den til bagerste stolpe, hvor Bergvold stod. Den unge FCK'er afsluttede forbi mål, og havde han set Álvaro eller Hjalte på midten, kunne angrebet have endt i mål.

Det gav lysere tider for FCK, og resten af halvlegen blev mere lige. Silkeborg havde indtil da siddet på kampen med nogle store chancer, og Hans Backe kunne ånde lettet op efter de første 45 minutter. Det var langt fra fortjent, at Byens Hold gik til pausen med en 0-1-føring.

Fra anden halvlegs start så det noget bedre ud for de sortklædte FCK-spillere. Efter kun tre minutter burde Bech nok have bragt udeholdet yderligere foran, da han fra kanten af feltet blev afvist af Ipsen, der endnu engang stod hvor han skulle. Det gjorde samme Ipsen også kort efter, da et hjørnespark fra Saarinen havnede i hovedet på Álvaro - men igen mål.

57 minutter inde i opgøret blevet Thomas Røll skiftet ind efter en længere skadespause. Røll overtog Bergvolds plads på venstre midt.

Saarinen viste lidt af sin klasse kort efter, da han, ligesom Jacobsen havde gjort i første halvleg, afdriblede et par mændt tæt på SIF's baglinie, smækkede den ind over til Silberbauer, der desværre headede forbi mål.

Første divisions topscorer i sidste sæson, Rajko Lekic, havde igennem hele kampen gået og luret på den afgørende chance. Den troede man han fik efter 67 minutter, da hans lidt forkølet afslutning gik forbi mål. De godt 6000 tilskuere på Silkeborg Stadion var dog godt klar over, at det var ved at trække op til en scoring.

Desværre var det hjemmeholdet der udlignede - netop ved Rajko Lekic, da et godt sammenspil mellem ham og Alkhag endte med at Lekic trak forbi Kihlstedt, og fra en lidt spids vinkel dirigerede bolden i mål til stor jubel for hjemmepublikummet.

F.C. København var tvunget længere frem på banen, og det kom Byens Hold også. Otte minutter efter udligningen endte en høj bold inde i feltet hos Thomas Røll, der på en helflugter bragte FCK foran igen. Et flot mål af tilbagevendte Røll, da bolden sad helt oppe i modsatte hjørne uden chance for den ellers flot spillede Henrik Ipsen.

Derefter var det som om gassen gik af ballonen for Silkeborg. Trætheden meldte sig, og det så ud som om de danske mestre ville køre kampen stille og roligt hjem.

Silkeborg prøvede med lidt lange bolde, og det gav lidt halvfarlige situationer, men der skulle en FCK-hånd til for at hjælpe hjemmeholdet tilbage i kampen. Kort før tid gik Kihlstedt fejl af et højt indlæg. Kihlstedt fik kun håndfladen på, og bolden havnede hos Thomas Poulsen, der bankede bolden i kassen til en fortjent 2-2-udligning.

Målet gav Silkeborg den ekstra gejst til at holde dampen oppe i de få resterende minutter, og dommer Thomas Vejlgaard kunne fløjte kampen af efter tre ekstra minutter.

Efter de 90 minutter kunne man konstatere, at F.C. København havde været ofre for et gejstfyldt hjemmehold, der både fightede, spillede godt og troede på det gennem hele kampen. I den københavnske lejr savnede man i hvert fald gejst og vilje. Holdet fandt aldrig ind i den rytme der var så kendetegnende for foråret.