Kampreferat: HBT vs. FCK

F.C. København sejrede i holdets anden og sidste træningskamp på Færøerne med komfortable 4-1 over HB Thorshavn. Álvaro og 23-års fødselaren Michael Silberbauer blev noteret for to scoringer hver.

Kampen blev spillet på det færøske nationalstadion, der samtidig huser den eneste reelle græsbane i øriget. Næsten 2.000 tilskuere kunne overvære at dette underlag passede de danske gæster væsentlig bedre end kunstgræsset forleden, hvilket udmøntede sig i en solid indsats, hvor kombinationerne og løbearbejdet lykkedes efter hensigten. I første halvleg fulgte de opsatte spillere fra HB Thorshavn udmærket med, men da Todi blev nedlagt i feltet kort før halvlegsfløjtet, kunne Álvaro på det efterfølgende straffespark slå kapital af overvægten.

I pausen blev stort set hele holdet skiftet ud, så opstillingen så således ud: Benny Gall - Lars Jacobsen, Ole Tobiasen, Dan Thomassen, Urmas Rooba - Michael Silberbauer, Hjalte Nørregaard, Christian Traoré, William Kvist - Álvaro Santos, Peter Møller

Fra anden halvlegs start kunne selv samme Álvaro fordoble føringen efter godt sammenspil med Silberbauer, der virkelig brillerede i dagens opgør. Inden den tidligere AaB-spiller imidlertid endelig fik lov at tage afgørende fat reducerede færingerne i det 62. minut efter en fejl af Urmas Rooba. Men så var det også blevet tid for Silber; På blot fem minutter nettede fødselaren således hele to gange heriblandt et flot langskud med venstrepoten. Herligt at få den unge kantspiller i gang efter et målfattigt forår. Kampen ud dominerede københavnerne, men det blev ikke til yderligere scoringer.

I morgen træner holdet en sidste gang klokken 12.00 inden hjemrejsen til Danmark 17.30. Fredag har spillerne fået fri, mens lørdag byder på sidste træning inden kampen mod HSV på søndag.