Victor Claesson
Victor Claesson

Viktor Claesson bliver FCK-spiller resten af sæsonen

F.C. København har lavet en aftale med den svenske landsholdsspiller, Viktor Claesson, gældende for resten af sæsonen. Det sker efter hans aftale med russiske FK Krasnodar er blevet ophævet på grund af krigen i Ukraine.

30-årige Viktor Claesson er offensivspiller og kan optræde på flere positioner, og han nåede denne sæson at spille 18 kampe og score tre mål for FK Krasnodar i den bedste russiske række, inden krigen brød ud. Siden han kom til Krasnodar i 2017 har han i alt scoret 43 mål og lavet 31 assists i 147 kampe.

Han spillede senest den første time af Sveriges VM-playoff mod Tjekkiet i lørdags og har i alt spillet 58 landskampe og scoret 11 landskampmål.

PC: På ønskelisten de seneste 3-4 transfervinduer
”Viktor var havnet i en uheldig situation på grund af krigen i Ukraine, der gjorde, at han ikke længere ønskede at spille i russisk fodbold," siger sportsdirektør Peter Christiansen.

"De ulykkelige omstændigheder har gjort, at vi har kunnet tilknytte ham frem til sommer. Til den tid har vi haft mulighed for at se hinanden an, og så tager vi dialogen om, hvorvidt samarbejdet skal fortsætte.”

”Han er en meget dygtig spiller med erfaring fra højt niveau, der har været på ønskelisten i F.C. København gennem de seneste 3-4 transfervinduer, og vi har været i løbende dialog med hans bagland."

"I vores system kan han groft sagt gøre sig gældende på de seks forreste positioner med sine kvaliteter, der både teknisk og fysisk er store. Vi glæder os til at få ham til København og se ham i den hvide trøje,” siger Peter Christiansen.

Claesson: Kunne ikke se mig selv fortsætte i Rusland
Viktor Claesson fik sit gennembrud i Elfsborg, inden han blev solgt til Krasnodar i 2017, hvor han blandt andet har spillet Champions League og Europa League.

”Jeg kunne ikke se mig selv fortsætte i russisk fodbold efter de ting, der er sket i Ukraine og derfor blev jeg enig med klubben om, at vi ophævede aftalen," siger Viktor Claesson.

"Jeg er meget glad for, at jeg nu får muligheden i F.C. København, som jeg selvfølgelig kender rigtig godt fra en masse svenske landsholdskammerater gennem årene."

"Jeg ser frem til at komme til København og gøre alt jeg kan for at hjælpe holdet til at vinde mesterskabet, og så må vi se, hvad fremtiden bringer efter det,” siger Viktor Claesson.

Thorup: Forstærker en i forvejen bred trup
Cheftræner Jess Thorup ser Viktor Claessons ankomst som en forstærkning til en i forvejen bred trup.

”Viktor er en meget dygtig fodboldspiller med erfaring fra landsholdet, slutrunder og de største klubturneringer, og han kommer også til at bidrage hos os."

"Vi har en bred trup, men vi har også mange unge spillere, og her kan Viktors erfaring og evner helt sikkert hjælpe os i et intenst Mesterskabsspil."

"Samtidig er vi glade for, at vi kan bidrage til at få en spiller videre fra en vanskelig situation på grund af krigen,” siger Jess Thorup.

- - - -

Viktor Claesson får trøje nummer 15 og er spilleberettiget på søndag, hvor vi møder AaB i den første kamp i Mesterskabsspillet.


Navn: Viktor Claesson
Født: 2. januar 1992.
Position: Offensiv midtbanespiller
Tidligere klubber: IFK Värnamo, IF Elfsborg og FK Krasnodar
Landskampe: 58 A-landskampe og 25 U-landskampe for Sverige

Victor Claesson

 

Victor Claesson