Sune Smith-Nielsen, Thomas Bjørn Miezan og Mikkel Køhler

FCK Talent henter færøske Thomas Bjørn Miezan

Talentafdelingen har skrevet kontrakt med færøske Thomas Bjørn Miezan, der denne fredag den 15. april fylder 16 år.

Offensiv-spilleren skifter til sommer på en tre-årig aftale.
 
Thomas Bjørn Miezan kommer til København fra HB Tórshavn, hvor han både har optrådt på den centrale midtbane og på kanten. Han spiller også på det færøske U17-landshold, hvor han har været benyttet på flere offensive positioner.
 
”Thomas er en spiller med gode fysiske forudsætninger for at blive topspiller," siger Mikkel Køhler, der er Head of Recruitment i FCKs talentafdeling.

"Han har derudover både god teknik og taktisk forståelse. Og så er han en glad dreng med en fantastisk personlighed, der elsker at træne og øve de ting, han ikke allerede kan. Vi anser Thomas for at være et talent med et stort potentiale, som vi ser frem til at få til FCK - og forhåbentlig sammen kunne forløse.”
 
Thomas Bjørn Miezan flytter til den danske hovedstad til sommer, hvor kontrakten med FCK er gældende fra den 1. juli 2022.
 
”Det er et stort skridt for en ung spiller, men en sand drengedrøm for mig, og det er noget, som jeg har arbejdet hårdt for længe. Jeg ved, at jeg kan udvikle mig optimalt her, så FCK er det helt rigtige sted for mig,” siger Thomas Bjørn Miezan, der er født på Færøerne, men også har ivorianske rødder.
 
Han går med skiftet i fodsporene på færøske FCK’ere Todi Jónsson og Brandur Hendriksson (tidligere Olsen, red.), der nåede henholdsvis 207 og 16 kampe for løverne.
 
”Denne signing er i linje med vores strategi om at hente de største nordiske talenter til FCK, som med den rette udvikling kan nå et højt internationalt niveau. Vi glæder os til at følge Thomas hos os, og samtidig ser vi frem til at få en færing til klubben igen,” siger Mikkel Køhler.
 
”Jeg er stolt over at skrive kontrakt med så stor en klub som FCK, for der har jo ikke været så mange færinger i klubben før. Jeg har selvfølgelig set Brandur spille for landsholdet, og jeg ved, at Todi er i Legends Club,” siger Thomas Bjørn Miezan, der i foråret skal færdiggøre sin skole, inden et nyt kapitel i karrieren starter til sommer.
 
”Jeg glæder mig meget til at komme til København, og jeg er klar til at arbejde endnu hårdere, end jeg allerede har gjort. Jeg har meget at lære stadig, men jeg er sikker på, at FCK kan hjælpe mig til at blive en topspiller. Det er mit store mål,” slutter det unge talent.
 
Facts:
Navn: Thomas Bjørn Svenningsson Miezan
Fød: 15. april 2006
Nuværende klub: HB Tórshavn

>> Se interview med Thomas Bjørn her