VI GJORDE DET!

VI GJORDE DET!

Det blev en af de helt store aftener i F.C. Københavns 18-årige historie – hvis ikke DEN største – da løverne i overlegen international stil spillede sig videre til 1/8-finalerne i Champions League som det første danske hold nogensinde. 3-1-sejren over Panathinaikos er samtidig et formidabelt punktum på et mageløst fodbold-efterår, der har løftet spillet og resultaterne til højder, man næsten ikke turde drømme om. Men som der stod på tifoen til Barcelona-kampen – på jeres skuldre hviler vores drømme trygt!

Og de hvilede også trygt denne aften, hvor hjemmeholdet allerede fra første fløjt viste, hvem der havde noget at spille for. Efter fikse kombinationer slap Vingaard fri i venstre side af feltet, og N’Doye var lige ved at nå frem og prikke hans tværaflevering i nettet. Men så let skulle det alligevel ikke gå, og efter en god og tempofyldt indledning på kampen faldt niveauet lidt i det næste kvarters tid, hvor grækerne virkede meget koncentrerede og motiverede for at slutte ordentligt af.

Men fra omkring 20 minutter tog københavnerne igen solidt greb om spillet og begyndte at skabe chancer. Bolaños havde et godt hug fra distancen efter en Oscar Wendt-dødbold blev headet ud af feltet. Og i det 26. minut faldt den forløsende scoring, der for alvor skabte ro på spillet – og den kom nærmest ud af ingenting. Bolaños havde bolden i højre side, Pospech overlappede, men costaricaneren fandt i stedet Vingaard inde på midten, og han tæmmede lige kuglen med venstre, inden han i perfekt balance sparkede den fladt ind i det lange hjørne uden for keeper Tzorvas rækkevidde.

Så begyndte grækerne at hænge lidt med hovedet, og lidt efter den halve time var det lige ved at Claudemir havde overlistet Tzorvas med et listigt lob, men keeperen nåede lige akkurat at vifte bolden til hjørne. Det forlængede Zanka tæt under mål, hvor N’Doye var lige ved at nå frem til bolden ved fjerneste stolpe.

Der var enkelte tilløb til Panathinaikos-angreb, men danskerne stod godt og koncentreret nede bagved og gav ikke noget væk før i halvlegens sidste minutter, hvor en Oscar Wendt-clearing tvang Wiland langt ud i feltet, hvor han kiksede sin boksning og gav Marinos en god mulighed, som han heldigvis ikke var kold nok til at udnytte. Men pauseføringen på 1-0 var fuldt fortjent, og man gik ganske fortrøstningsfuldt til pause, selv om det stadig kun stod 0-0 mellem Barcelonas reserver og Rubin Kazan…

Panathinaikos foretog udskiftninger i pausen, og en af de nye – Leto – skabte ret hurtigt en farlig situation med en stikning i feltet, som Wiland dog afværgede ved et tigerspring ud i Cissé og fik bolden slået væk. Men mere blev det ikke til, før danskerne kynisk punkterede kampen efter en fornem aktion af Jesper Grønkjær, der målrettet satte kurs ind i feltet efter godt forarbejde af Bolaños og blev nedlagt – og den tyske dommer Meier pegede på 11 meter-pletten efter at have tøvet en anelse og kigget ud på sin linjevogter. Den rutinerede 10’er stod for presset og omsatte stensikkert det store tilbud til scoring, og så var der for alvor gang i lægterne i PARKEN, hvor der igen i aften var international stemning i topklasse – i øvrigt godt hjulpet af en overraskende stor græsk fanskare, der tappert men forgæves prøvede at heppe deres helte frem til et resultat.

Efter et lille kvarter var Pospech tæt på at hamre et tordendrøn ind fra distancen, og lidt efter burde det være blevet 3-0, da en stor fejl i det græske forsvar gav N’Doye chancen for at putte bolden i tom kasse. Senegaleseren var da også allerede begyndt at juble, før han til sin rædsel opdagede, at bolden havde taget stolpen…

Men det fik heldigvis ikke nogen betydning, dertil var københavnerne ganske enkelt for gode og grækerne for dårlige. Og da Barcelona samtidig havde bragt sig foran 1-0 mod Kazan, så var der reelt ikke mere at spille om – og det er en uforbeholden cadeau til de danske mestre, at man på det her niveau er i stand til selv at klare ærterne og spille sig videre i turneringen. Godt et kvarter før tid blev det tilmed 3-0 efter et hjørne fra venstre, hvor Cissé blev noteret for et selvmål, selv om man en overgang troede, at det var Antonsson, der skulle krediteres scoringen.

Panathinaikos fik et par udmærkede muligheder for at reducere i de sidste 10 minutter, og lidt inde i overtiden lykkedes det også med at pynte lidt på resultatet, da Kanté headede en dødbold ind bag Wiland, der tydeligvis var hæmmet af et gevaldigt slag på den ene arm tidligere i kampen.
Men det kunne på ingen måde kaste malurt i bægeret, for festen var allerede i fuld gang uden for banen, og der er mange gode grunde til, at den skal fortsætte i mange, mange timer, for det har været et helt eventyrligt efterår – og med den optimale prik over i’et i form af en plads blandt de 16 bedste klubber i Champions League, når det går løs igen til februar. Vi glæder os allerede!!