Solid sejr uden at sprudle

Mens gæsterne mønstrede 7 gengangere fra pokalkampen for halvanden uge siden, havde mestrene kun Zanka med fra den kamp, men han spillede til gengæld også mod Barcelona i tirsdags sammen 9 andre af de startende løver, hvor kun Grønkjær var byttet ud mod Santin.

Og han kvitterede for tilliden allerede i kampens 8. minut, da han uden for feltet modtog en fin pasning fra N’Doye, tog et træk og bankede bolden fladt i netmaskerne fra kanten af feltet. Og bare seks minutter senere blev det 2-0, da Vingaard øgede efter et mønsterangreb, der startede helt nede på egen baglinie, da Oscar Wendt erobrede bolden. Med N’Doye som mellemstation spillede Bolaños Santin fri ude på venstrekanten, og hans indlæg endte via Bolaños hos Vingaard, der hamrede den ind – også fra kanten af feltet.

Herefter gik københavnerne dog lidt ned i gear, men gjorde pligtskyldigt det de skulle, det vil sige holdt bolden godt kørende i rækkerne og forsøgte at finde hullerne i den gule mur, men uden at spillet sprudlede og uden at skabe det helt store. Midt i halvlegen fik Vingaard en stor skudmulighed efter et fint Wendt-indlæg fra venstre, men han forivrede sig og bragede bolden langt over mål.

Kort forinden havde Macena haft gæsternes hidtil største mulighed, da forsvaret tog en lille blund, men hans afslutning fra spids vinkel sneg sig lige forbi den fjerneste stolpe.

Tålmodigt arbejde hjemmeholdet videre men stadig uden at spille sig helt ud, og det blev ikke til de helt store chancer i resten af halvlegen, hvor et par Pospech-langskud var det nærmeste man kom. Et af dem var til gengæld også pænt tæt på, da det strejfede en forsvarer på vejen, men Jochumsen så ud som om han havde styr på den. Eller også opgav han bare at komme ud efter den…

AC Horsens arbejdede sig langsomt men sikkert mere og mere ind i kampen, og efter pausen var de klart mest aggressive og lagde ganske godt tryk på hjemmeholdet den første snes minutter, hvor blandt andet Morten Rasmussen brændte en pænt stor hovedstødschance, da han langt inde i det lille målfelt headede forbi. Derimod så man i lange perioder ikke mange københavnere med bolden oppe i gæsternes felt. Vingaard fik dog endnu en god skudmulighed i feltet, men også denne gang var sigtekortet indstillet alt for højt, og flere chancer fik han ikke, for efter en times spil blev han taget ud til fordel for Grønkjær.

Ikke at Vingaard skal have skylden for holdets generelt lidt halvtamme præstation, for der var for mange, der ikke var helt oppe på det sædvanlige niveau i dag. Men man kan jo ikke tillade sig at klage, når man fører 2-0, for sådan nogle kampe skal der også være plads til i en lang og krævende sæson. Især fordi man i de sidste 20 minutter tilmed formåede at fordoble føringen, selv om 4-0 nøgternt set nok var lidt i overkanten.

Det tredje mål blev sat ind af en af banens bedste, Christian Bolaños, da han med 20 minutter igen sparkede bolden fladt ind via den ene stolpe, og det sidste stod Zanka for, da han kort før tid opsnappede en løs bold midt foran mål, da hverken N’Doye eller indskiftede Nordstrand havde nået op til et indlæg fra venstre.

Trods den megen boldbesiddelse skabte AC Horsens ikke mange store chancer, men kunne da med lidt held have pyntet på resultatet, men ikke mindst takket være resolut og effektivt forsvarsspil af Zanka og Antonsson holdt mestrene nullet endnu engang og sikrede sig sæsonens 13. sejr af 15 mulige.