Smal, men helt fortjent sejr

Superligaens ubestridte tophold indledte noget tamt mod nordsjællænderne, der til gengæld gik frisk til sagen og allerede efter 5 sekunder var ved at spille en mand fri på kanten af feltet, hvor Wiland dog var forudseende nok til at gå ud og afværge. Gæsterne beholdt initiativet i kampens indledning, og efter små 10 minutter fik Tobias Mikkelsen en god skudmulighed i feltet, men igen var Wiland kvikt nede og snuppe hans flade afslutning.

Minuttet efter svarede hjemmeholdet dog igen, da Claudemir to gange i træk fik en skudmulighed efter hjørne, og den anden gang ramte den en nordsjællænder, ændrede retning og prellede af mod den ene stolpe.

Men ellers var der langt mellem de mindeværdige momenter fra mestrenes side i den første snes minutter, hvor Andreas Granskov med lidt større præcision i stedet kunne have headet gæsterne i front efter et fint indlæg fra Laudrup i højre side.

Efter 20 minutter kom der dog lidt gang i løjerne, da et Vingaard-frispark fra venstre side åbnede op for et mindre skydetelt i FCN-feltet, hvor både N’Doye, Bolaños og Santin forsøgte sig, men forsvaret fik heroisk blokeret. Det satte løverne bedre i gang, men stadig uden at komme til farlige chancer. Så man måtte have en hjælpende hånd, bogstaveligt talt, fra Andreas Bjelland, der omkring den halve time bøjede sig ned og samlede bolden op med hænderne i feltet – formentlig i den tro, at der var fløjtet for frispark mod Zanka. Men det var der ikke, så Peter Rasmussen havde ingen anden udvej end at pege på straffesparkspletten…

Santin skød dog ikke bedre fra pletten, end at Jesper Hansen kunne redde hans forsøg, men Claudemir fulgte godt op og bankede returbolden i nettet til 1-0.

Få minutter lå bolden igen på pletten i FCN-feltet, men denne gang var det ikke en foræring fra en nordsjællænder, men fra Peter Rasmussen. På en fin kontra, hvor Bolaños fra højre side forsøgte at finde den fremstormende Pospech inde på midten, hev Enoch Adu helt tydeligt tjekken i trøjen, men det skete tydeligvis også uden for feltet. Til gengæld slap Adu med et gult kort, men Santin fik chancen igen, og denne gang svigtede han ikke, men udplacerede usvigelig sikkert Jesper Hansen.

Efter et hektiske par minutter faldt intensiteten i kampen dog hurtigt igen, og resten af halvlegen blev det ikke til alverden. Efter pausen lagde hjemmeholdet godt pres på i indledningen, og både Bolaños og Wendt fik også et par udmærkede skudmuligheder, ligesom Kvist slap fri på en fin N’Doye-frispilning, men mistede bolden, da han forsøgte at trække uden om keeperen. Efter et kvarters tid blev N’Doye sendt godt af sted i dybden af Claudemir, men han tog også for langt et træk og mistede muligheden, og det var i det hele taget symptomatisk, at løverne trods megen boldbesiddelse ikke for alvor formåede at skabe chancer.

Delaney og TK afløste Vingaard og Kvist, og senere kom Grønkjær også ind for Bolaños, og det virkede som om, mestrene havde fuldstændig styr på begivenhederne og bare ville køre kampen hjem på den berømte ”cruise control”. Pospech havde en udmærket afslutning med venstre, Claudemir headede forbi i god position midt for mål, og N’Doye havde også et udmærket skud lige forbi mål. Nede i den anden ende tog Wiland sig solidt af alle indlæg, og alt åndede fred og ingen fare, indtil indskiftede Christian Gytkjær pludselig satte panden på et Anders Due-indlæg fra højre og headede nordsjællænderne tilbage i kampen med et kvarter igen.

Selv om det ikke førte til et massivt pres fra gæsterne, så blev det alligevel lidt nervøst, efterhånden som slutfløjtet nærmede sig og de kastede flere og flere folk frem i jagten på det ene point. Og man har jo før set, at løvernes kampe først er afgjort i slutminutterne – om end til egen fordel - men det holdt, uden at man for alvor fik sved på panden, og dermed var sæsonens 14. sejr en realitet!