Uafgjort trods massiv FCK-dominans

Før kickoff blev der budt særligt velkommen til de 3 nyankomne, Kim Christensen, Sölvi Ottesen og Claudemir, der alle fik blomster fra Fan Club’en og et stort bifald fra lægterne. Herefter fik F.C. København overrakt sidste sæsons Fair Play pris på 50.000 kr. fra Jim Stjerne til CV, penge som er øremærket FCK’s talentafdeling.

Hjemmeholdet startede godt og aggressivt og producerede allerede efter få minutter en kæmpe chance, da en Oscar Wendt-dødbold endte hos Santin midt i feltet, men Karim Zaza fik med en fornem refleks slået hans afslutning til hjørne via trekantsammenføjningen. Tre hjørnespark i træk blev det til, men gæsterne fik med alle mand nede i eget felt redet stormen af, og i stedet skete der det, der ikke lige måtte ske set med løvebrillerne. AaB fik et hjørne, som blev clearet, men fra 30-35 meters afstand tog Kasper Bøgelund chancen og mellem venner og fjender strøg bolden i kassen ude ved den ene stolpe, hvor Johan Wiland så den for sent til at han kunne nå ud til den.

Den dukkert skulle mestrene lige sunde sig lidt på, men snart skyllede angrebene igen ned mod Zaza & co., og især N’Doye havde flere gode muligheder, men headede forbi på et Claudemir-indlæg, sparkede lige forbi efter fine kombinationer med Grønkjær, og tøvede for længe, da han blev spillet fri i venstre side af en fin Santin-stikning.

Midt i halvlegen fik en energisk og fremadrettet Thomas Kristensen serveret en fin skudmulighed fra Grønkjær, der havde tørret Bøgelund på kanten og spillet skråt tilbage, men fra ca. 25 meter sendte han bolden lige forbi den ene opstander. AaB svarede igen med et par halvstore skudchancer til Ronnie Schwartz, som Wiland dog begge tog sig godt af, og nordjyderne fik kun et par hjørnespark ud af anstrengelserne, inden de skyndte sig tilbage på banen igen.

Der holdt de hjemmeholdet fra chancer et lille kvarters tid, men kort inden pausefløjtet brændte det på igen, da en stærkt spillende Claudemir fandt den fremstormende TK i feltet, men desværre sad hans flotte firsttimer lige på Zaza, og Santin sendte returbolden lige forbi. Grønkjær nåede også lige at få en god skudmulighed inden pausen, men bolden strøg lige over.

I pausen fik Jesper Christiansen en flot hyldest af fansene, hvor der desværre kun var mødt ca. 12.000 frem denne sommereftermiddag, men de gav målmanden en smuk afsked og støttede i øvrigt også fornemt de 11 aktører på banen gennem hele kampen, ligesom de påtog sig at skynde på Karim & co., når de udnyttede hver en lille mulighed for at trække tiden.

Blot 5 minutter efter pausen serverede Claudemir en fremragende stikning til Santin, men han blev generet i skudøjeblikket, og afslutningen sad igen lige på Zaza. Claudemir selv ville gerne have straffe lidt efter, da han blev generet i et gennembrud, men det lignede nu ikke verdens største. Så var det dog lidt større, da N’Doye efter en times spil blev skubbet i en duel med Lasse Nielsen tæt under mål, og i hvert fald stort nok til at Anders Hermansen uden tøven pegede på pletten. Santin fintede Zaza til den ene side og trillede bolden ind i den anden side til en højfortjent udligning.

Vingaard kom på banen i stedet for en træt Jesper Grønkjær, og der var nu nærmest tale om spil til ét mål – nordjydernes. Ind kom bolden da også efter 66 minutter, da han blev spillet helt fri i dybden af Thomas Kristensen, chippede bolden over Zaza og hamrede den i netmaskerne. Desværre var der offside, og det kostede tilmed et gult kort, selv om Claudemir forsøgte at bedyre sin uskyld.

Zaza gjorde derimod ikke noget forsøg på at skjule sin tidsudtrækning, og lad os sige det sådan, at hvis han skulle køre deres spillerbus hjem, var den nok først nået til Aalborg sent søndag aften… men han kan ikke klandres for løvernes manglende effektivitet. Efter et langt Claudemir-indkast fik N’Doye bl.a. endnu en stor skudchance midt i feltet, men sendte den over mål. I de sidste 10 minutter kom Zohore og Özdogan på banen i stedet for Santin og TK, men heller ikke de kunne nedbryde den massive nordjyske forsvarsmur, som heldigt og dygtigt kæmpede for det ene point.

I stedet sluttede det som det begyndte med stolpe ud for mestrene, eller rettere overligger ud, for et minut før tid slap Vingaard helt fri og hamrede bolden på underkanten af overliggeren, hvorfra den gik i spil igen. Tættere kan man ikke komme, og man kom heller ikke tættere, og derfor bød den første hjemmekamp også på sæsonens første pointtab.