Intet afgjort endnu

En solid sommerregn skyllede i timerne op til kick off ned over græstæppet på Haradzki Stadion i Borisov, hvor ca. 5.000 mødte frem i de noget primitive omgivelser, men da den rumænske dommer Tudor satte spillet i gang, var det tørvejr.

Gæsterne indledte som ventet kampen lidt afventende og viste deres internationale rutine ved stå tæt i og mellem kæderne, spille enkelt og risikofrit samt gå konsekvent ind i nærkampene og især undgå fejl på den dyngvåde bane, der ikke var nem at spille på. Hviderusserne kom ikke stormende ned mod Wiland & co., hvilket Ståle Solbakken givetvis heller ikke havde ventet, for BATE har også en samlet del international erfaring og ved godt, at det let kan koste i den anden ende. Og som kampen skred frem skulle det også vise sig, at jo mere de satsede offensivt, jo flere kontrachancer kom københavnerne til!

BATE’s afslutninger i de første 45 minutter begrænsede sig stort set til et par ufarlige langskud, der gik langt over eller ved siden af, og det skyldes ikke mindst, at Sölvi og Antonsson holdt hjemmeholdets forwards i et regulært jerngreb. Men det var nu heller ikke fordi, der skete alverden i det andet felt. Halvlegens ubetinget største mulighed skabte gæsterne dog efter 25 minutter, da Claudemir spillede Pospech i højre side, og tjekken trak godt ind fra sidelinien og slog et listigt indlæg tæt under mål, som desværre studsede en anelse vanskeligt, så N’Doye lige akkurat ikke nåede frem til den ved fjerneste stolpe. Stolpen fik til gengæld et arrigt los af BATE-keeperen Vermeko, der godt var klar over, at han let kunne have indkasseret et dyrt baglænsmål ved den lejlighed.

Når man så begge trænerteams tage sig til hovedet, var det nu ikke kun derfor, men også fordi en lav aftensol efterhånden stod lige i øjnene på den langside, hvor udskiftningsbænkene stod placeret.

BATE skruede mere op for blusset efter pausen, og allerede efter få minutter måtte Johan Wiland vifte et nærgående forsøg væk oppe under overliggeren. Kort efter protesterede BATE-spillerne heftigt for straffe, da bolden tilfældigt ramte N’Doye på armen under en dødboldsituation i FCK-feltet, men et straffe i den situation havde nu været temmelig hårdt dømt af den udmærkede Alexandru Dan Tudor, der generelt delte sol og vind lige i kampen.

I takt med at hviderusserne vovede sig længere og længere frem på banen for at få en føring med til returkampen, fik københavnerne som nævnt flere og flere kontramuligheder, og nogle af dem var endda rigtigt store og burde have givet et sejrsmål, der ikke havde været ufortjent, hvis et af holdene skulle have vundet.

Santin fik serveret en fin skudmulighed i feltet af Claudemir, men tæt markeret fik han ikke ordentligt ram på bolden, så den gik direkte ind til keeperen. Hjalte Nørregaard var også tæt på at få en god skudmulighed i feltet, men blev tacklet i sidste øjeblik.

Midt i halvlegen, hvor BATE satsede yderligere ved at sende den målfarlige brasilianer Bressan på banen, fik deres forward Radionov for en gangs skyld vristet sig fri af 2-3 forsvarere, inden Sölvi i sidste øjeblik fik tacklet, inden det blev rigtig farligt. Men det blev det aldrig rigtigt nede i den ende, heldigvis da, for de havde ellers bolden en hel del og søgte hele tiden at finde eventuelle huller i det velorganiserede FCK-mandskab. Dem var der dog ikke mange af, men derimod var der pludselig plads til en 4-mod-2-kontra i den anden ende efter en stærk bolderobring af N'Doye på midten. Santin førte bolden frem, men spillede for upræcist til Vingaard, og Shitov nåede på tværs og tackle bolden væk.

N’Doye og Santin var ved flere lejligheder tæt på at slide sig afgørende fri i feltet, og bare tre minutter var der igen bud efter det vigtige udebanemål, da Vingaard sendte et præcist frispark ind foran mål. Desværre fik Antonsson snittet bolden, selv om N’Doye lige bag ham kom i fin position til at pande den ind, men igen slap BATE med skrækken. Det gjorde de også langt inde i overtiden efter en ny stor kontramulighed, hvor N’Doye førte bolden op og lagde den til rette for Pospech, men desværre tog han et træk for meget og sparkede herefter langt forbi mål.

Joo, en scoring ville bestemt have lunet, men egentlig utilfreds kan man ikke være efter uafgjort på udebane mod en modstander, der viste sig præcis så svær som forudset. De har givetvis mere i ærmet til returkampen, når Byens Hold skal frem på banen og de selv kan spille på kontraer, så intet er afgjort endnu!