N'Doye satte kronen på værket

Ståle og trænerteamet havde fundet tiden inde til at lade den 16-årige Kenneth Zohore skrive et nyt kapitel i historiebogen under overskriften ”den yngste i en Superliga-startopstilling”. I forvejen var han den yngste debutant nogensinde, da han kom ind mod AGF i marts, og siden er det blevet til 2 indskiftninger mere. I forhold til OB-kampen erstattede han Grønkjær, og også Zanka og TK var nye i forhold til småskadede Sölvi Ottesen og William Kvist, der fik alle 90 minutter mod Tyskland i onsdags.

Der var ikke overvældende mange vidner i Nationalarenaen, da Michael Svendsen igangsatte den første af tre hjemmekampe på 10 dage, og de fik ikke samme målrige indledning på kampen som i de seneste to kampe mod BATE og OB. Muligheden var der dog allerede efter en kontra i det 2. minut, hvor Zohore nok skulle have spillet Claudemir i højre side i stedet for at sparke direkte på mål. Men ellers manglede der lidt ide og sammenhæng i spillet det første kvarters tid, hvor der også blev sløset lidt med pasningerne hist og her på banen uden at gæsterne dog var i nærheden af at være farlige oppe omkring Johan Wiland.

Efterhånden som kampen satte sig var det dog løverne, der satte sig bedst til rette og efter en snes minutter havde Vingaard en udmærket afslutning efter kvikt 1-2-spil med N’Doye. Kort efter var Zohore lige ved at dreje et indlæg fra Oscar Wendt ind ved forreste stolpe efter en meget velspillende TK havde sendt den svenske back til baglinien. Det gjorde han igen efter en lille halv time, og denne gang fandt Wendt N’Doye inde foran, men han sparkede desværre lige i benene på Jesper Hansen i FCN-målet.

Det blev startskuddet til ét langt pres og bombardement mod nordsjællænderne… N’Doye var tæt på at slide sig fri af Adu i et kontraløb, men blev bremset temmelig hårdhændet uden at Svendsen dog fandt anledning til at skride ind. Kort efter fik Zohore kampens hidtil største tilbud, da N’Doye spillede ham fri til skud, men igen fik keeperen snittet den, så den strøg lige forbi den ene opstander. Minuttet senere en ny stor kontrachance, hvor Claudemir fandt N’Doye, men igen præsterede Jesper Hansen en fornem redning på senegaleserens afslutning.

Det kunne næsten ikke blive ved med at gå godt, og i stedet var det lige ved at gå helt galt, da Wiland var ved at give Christian Gytkjær en gratis chance nede i eget felt, men den svenske keeper fik heldigvis kastet sig og sikret sig bolden. Ellers havde vi måske ikke fået den forløsende og højfortjente scoring i den anden ende – for ind kom bolden til sidst. Pospech strøg nok engang frem i højre side og fandt N’Doye på kanten af feltet, og denne gang kunne Jesper Hansen ikke stille noget op, da den stærke 14’er rystede de tidligere afbrændere af sig og sparkede kuglen i kassen med lidt hjælp fra Michael Parkhursts skinneben…

Efter pausen, hvor regnen begyndte at sile ned over Østerbro, forsøgte FCN at komme længere frem på banen og fik periodevis også lagt et vist tryk på løverne, men stadig uden at komme frem til det helt store. Det kom københavnerne dog heller ikke, og tempoet sivede lige så stille ud af kampen, der udviklede sig til en lidt halvkedelig affære.

Pospech var fremme og forsøge sig med et listigt hovedstød, der dog ikke kunne overliste Jesper Hansen, og midt i halvlegen tjekkede han ud efter en lidt blandet indsats med mange gode offensive aktioner men også en del boldtab ude på banen. Tidligere var Zohore også blevet erstattet af Delaney, og i stedet gik Claudemir op i angrebet, og han og N’Doye forsøgte stadig at lave ravage i FCN-forsvaret, men fik ikke samme offensive støtte nede bagfra som tidligere i kampen.

20 minutter før tid var Claudemir dog tæt på at tackle en bold i netmaskerne, og 5 minutter senere var Delaney endnu tættere på, men onsdagens U21-landsholdsdebutant sparkede lige forbi efter et fremragende kontraangreb af N’Doye og Claudemir.

Halvlegens hidtil største bifald kom, da Martin Bergvold fik comeback 13 minutter før tid, da han afløste Martin Vingaard, men de 11.457 skulle snart få endnu mere at juble over, da N’Doye stille og roligt driblede sig forbi den ene FCN-forsvarer efter den anden, skudfintede Jesper Hansen og til sidst trillede bolden i tomt mål til fansenes øredøvende begejstring! Et klassemål, men også et lidt atypisk N’Doye-mål,  i forhold til dem, han plejer at lave, men det understreger bare klassen hos Superligaens ubetinget stærkeste angriber lige i øjeblikket.

Mestrene har de seneste uger smidt to 2-0-føringer væk, men selv om FC Nordsjælland faktisk nåede at komme frem til to pænt store chancer til Stokholm og Granskov, så kunne de ikke for alvor true hjemmeholdet i dag, hvor Bergvold også nåede at få en pænt stor chance i overtiden.

Det blev ved de 2-0, og sanset weekendens øvrige resultater kan Byens Hold dermed forberede sig til Rosenborg-kampen med en behagelig udsigt fra toppen af tabellen.