Så tæt som det plejer

Mestrene, der i dag gav debut til Claudemir, optrådte for første gang på dansk græs i de fuchsia-farvede trøjer. Esbjerg havde ventet op mod 10.000 tilskuere til kampen, så de 7.612 fremmødte var nok en anelse skuffende, men de fik en god og seværdig kamp, der tilmed var spændende lige til det sidste, inden mestrene kunne trække sig sejrrigt tilbage med en 2-1-sejr. En sejr, der set over kampen som helhed var helt fortjent.

Esbjerg var mest aggressive i de første 5-10 minutter, men siden satte F.C. København sig solidt på begivenhederne, og det var helt i orden, at César Santin kunne bringe dem foran efter 22 minutter. Han fik en genial stikning i dybden af sin landsmand Claudemir, afventede køligt at Lars Winde kom ud af sit mål og udplacerede ham sikkert med en inderside. Dermed fik han også fik fornøjelsen af at score F.C. Københavns superligamål nr. 1.000 gennem tiderne.

Det var Dame N’Doye, der med en bolderobring på midtenhavde banet vejen for målet, og den stærke senegaleser viste i det hele taget stor styrke over hele banen og førte dermed an i et stærkt og homogent FCK-kollektiv, der virkede klart mere parate i forhold til sæsonpremieren i Haderslev

Efter scoringen overlod løverne bolden lidt mere til vestjyderne, men tillod dog aldrig at d kom frem til noget, der lignede en farlig afslutning. Tværtimod var det flere gange meget tættere på 2-0. Allerede inden Santins scoring havde Martin Vingaard haft et godt, fladt hug, som Winde var flot nede og redde, og endnu tættere på kom Sölvi Ottesen, da Winde var på lidt af en skovtur efter et Oscar Wendt-frispark, men islændingens fine hovedstød blev reddet på selve målstregen af hans landsmand Arnór Smárason.

Ove Pedersen forsøgte sig i pausen med en dobbeltudskiftning og sendte Jesper Lange og Peter Nymann på banen, og igen indledte hjemmeholdet mest ihærdigt, men igen gik der ikke lang tid, før gæsterne igen havde fuld kontrol over kampen. Dame N’Doye manglede i et par situationer den sidste skarphed efter fine indlæg fra højrekanten fra Claudemir henholdsvis Pospech, men tålmodigt kværnede man videre og pressede vestjyderne godt tilbage.

20 minutter før tid troede man, at Martin Vingaard definitivt fik sørget for, at det ikke blev urimeligt spændende i slutningen. Kian Hansen flåede N’Doye ned en halv snes meter uden for feltet og indkasserede korrekt kampens første advarsel, og frisparket sparkede Vingaard i kassen helt ude ved den ene stolpe, hvor Winde ikke nåede ned. Nok fordi Vingaard fandt et hul i Esbjerg-muren, der set med Esbjerg-briller naturligvis ikke skulle have været det. Hullet altså, ikke muren...

Grønkjær havde netop afløst Santin, og Vingaard blev nu også erstattet af Delaney, men bedst som man glædede sig til en omgang cruise control, så tordnede Kevin Conboy reduceringen ind bag Johan Wiland, da han fik plads til at trykke lidt uden for feltet efter et Esbjerg-hjørne.

Så vågnede hjemmepublikummet op igen og øjnede muligheden for sæsonens første point, og Esbjerg pressede da også ihærdigt på det sidste kvarters tid og skabte en del farlige situationer, men de helt åbne chancer blev det ikke til. Efter 5 minutters overtid kunne F.C. København notere yderligere 3 point på kontoen, og set over kampen som helhed var det såre fortjent. Men det bliver ofte tæt og intenst her i Esbjerg lige til det sidste, og i dag var ingen undtagelse!