Guillermo Varela

Testkampe mod Superligahold er sjældne

Fredag og tirsdag møder vi OB og SønderjyskE i to træningskampe i Telia Parken, som du kan streame direkte på TV3 Sport og Viaplay.

Det hører ellers til sjældenhederne, at vi spiller træningskampe mod andre Superligahold, og når det sker nu, hænger det selvfølgelig sammen med "det muliges kunst" efter den lange kamppause på grund af corona-smittefaren.

Sjovt nok var vores seneste træningskamp dog også mod et Superligahold, da vi den 7. februar tabte 0-1 til AGF i finalen i Atlantic Cup i Portugal.

Træningskamp mod OB for 10 år siden
Hvert år spiller vi til gengæld en række reserveligakampe mod de andre Superligahold, som i praksis også er en slags træningskampe, hvor holdet typisk består af førsteholds- og U19-spillere, der ikke er med diverse landshold.

Men hvis vi skelner mellem reserve- og træningskampe, så var det - inden AGF-kampen i februar - ti år siden, vi senest mødte et Superligahold i form af OB. Dengang var det også "tilfældigt", for vi var ellers i hver vores gruppe, men skulle til sidst spille om 3.-4. pladsen i Copa del Sol-træningsturneringen i Marbella, hvor vi vandt 2-1 i silende regnvejr.

Foto: Sportsagency.dk / Lars Møller
Oscar Wendt i aktion i regnvejrskampen i Marbella


Junior dobbelt målscorer - med William som angrebsmakker
Sidst vi på forhånd havde aftalt en træningskamp mod et andet Superligahold var mod FC Nordsjælland den 26. februar 2008, hvor vi spillede 2-2 på Nummer 10. Begge mål blev scoret af José Junior, som dannede angrebsduo med... William Kvist. Det var i øvrigt en af de første kampe, som vi liveopdaterede på fck.dk - se selv her!

Foto: FCK.DK / Daniel Rommedahl
Der var stor efterspørgsel på en autograf fra vores nye angriber...


Siden FCN-kampen i 2008 har vi spillet 26 træningskampe mod danske hold, som primært har været fra 1. division, og nederlaget til AGF i Portugal var blot det andet, efter at vi også tabte 2-3 til Lyngby i juni 2018, da de netop var rykket ud af Superligaen.