Ragnar Sigurdsson højt til vejrs

Sidste nyt før FCK-OB

Mange klubber spørger nok sig selv, hvor de står i disse dage, hvor man tager hul på de første træningskampe, inden 3F Superligaen genåbner om en uge med den udsatte kamp mellem AGF og Randers FC.

Længere pause end normalt
Det er to en halv måned siden vi sidst spillede Superliga, og det føles som meget lang tid - og det er også længere end de normale sommer- og vinterpauser.

Når vi møder Lyngby 2. pinsedag er det præcis 85 dage efter, at vi spillede for tomme tribuner mod AC Horsens den 8. marts. Til gengæld var der f.eks. kun 60 dage mellem vores sidste Superligakamp i december og den første i februar, og sidste sommer varede vores Superliga-kamppause kun 49 dage fra slutningen af maj til midten af juli.

Truppen testet negativ
Vores spillertrup er igen i denne uge blevet testet for Covid19, og alle resultaterne er fortsat negative.

Dommerne
Dommer: Benjamin Willaume-Jantzen
Linjedommere: Ulrik Gøtze og Jan Johansen

OB uden chance for slutspil
Fynboerne er syv point efter AaB på sjettepladsen, så spørgsmålet er kun, om de kommer i det ene eller andet gruppespil, hvor det i værste fald kan ende med playoff om at undgå nedrykning – og i bedste fald med playoff om en Europa League-plads.

Hjemsendt en måned
Efter 3F Superligaen blev sat på pause, blev OB-spillerne hjemsendt en måneds tid med lønkompensation, inden de samledes igen i begyndelsen af maj.

”Spillerne har holdt sig godt i gang, så vi kunne hurtigt komme i gang fysisk og taktisk,” sagde cheftræner Jacob Michelsen til ob.dk, da de genoptag den fælles træning. ”Spillerne er knivskarpe, og det betyder, at vi ikke behøver at have bekymringer i forhold til deres fysiske kapacitet.”

OB er denne uge på træningslejr, hvor de bor på hotel i Odense og træner i Nyborg. Superligatruppen er suppleret med U19-spillerne Tarik Ibrahimagic, Max Fenger og Robin Østrøm samt U17-spillerne Marcus Alstrup og Jakob Breum. Ibrahimagic og Fenger har allerede skrevet kontrakter, som gør dem til faste førsteholdsspillere til sommer.

Statistik - i turnering og træning
I turneringskampe har vi længe haft et godt tag på OB og vundet 11 af de 12 seneste kampe. I Telia Parken er statistikken endnu bedre, for siden august 2003 har vi kun tabt en enkelt gang – det var pokalfinalen i 2007.

Men nu er det jo ”bare” en træningskamp på fredag, og dem har vi ikke spillet så mange af mod OB - men det kan du læse nærmere om her: "Testkampe mod Superligahold er sjældne"

I stedet har vi set på de sidste tre års reserveliga- og reservetræningskampe, hvor OB har vundet over halvdelen med 1-0, og tre af vores fem mål er scoret af backs:

  • 11.02.20 h 2-0 (Stage str., Oviedo)
  • 26.11.18 h 0-1
  • 12.09.18 u 1-1 (Falk)
  • 30.04.18 u 2-0 (Roerslev, Bengtsson)
  • 03.04.18 h 0-1
  • 19.03.18 u 0-1
  • 10.04.17 u 0-1

Se målene fra vores seneste reserveligakamp mod OB i februar her: