Fan Village bag B-tribunen

Status på Fan Village

Københavns kommunes udvalg for Teknik og miljø afviste mandag at give en byggetilladelse til en udvidet Fan Village til FCK-fans med telt og hoppeborg. Derfor vil FCK i stedet fortsætte med den hidtidige praksis med mobile Food trucks og toiletter, som ikke kræver byggetilladelse og som er i overensstemmelse med lokalplanen.

”Vi tager naturligvis beslutningen til efterretning og vil derfor forsat opstille vores mobile Fan Village setup, som vi har gjort siden marts. Det betyder, at der ikke kommer hoppeborg og telt, men fans vil stadig kunne købe mad og drikke på vanlig vis og der vil også være en række aktiviteter til de yngste F.C. Københavnere, som ikke kræver særlig tilladelse,” siger Jacob Lauesen, direktør i FCK.

De mobile trucks, som FCK har benyttet sig af 14 gange siden marts kræver ikke en særlig tilladelse fra kommunen. FCK har anmeldt hver enkelt event i Fan Village - som er placeret på Parkens egen matrikel - til Københavns Kommune, som har taget dem alle til efterretning. Samtidig har Fan Village betydet, at FCKs fans i langt højere grad er samlet på et sted i stedet for at være spredt over hele Østerbro.

”Vi kan forstå, at udvalget gerne ser et samarbejde om en anden placering for en permanent Fan Village. Det er vi selvfølgelig klar til at diskutere, men indtil det måtte være på plads, vil vi så fortsætte vores nuværende mobile set-up, som er i overensstemmelse med lokalplanen og de øvrige regler og lovgivning på området,” understreger Jacob Lauesen.