Sejren smidt væk

Forsinket kick-off
Mandagskampen på Haderslev Stadion måtte udsættes et kvarter, fordi dommer Henning Jensen var blev meget forsinket af et trafikuheld på vej ned gennem Jylland. FCK-bussen havde også haft et ufrivilligt ophold på den fynske motorvej på grund af et trafikuheld, men der var tid nok at give af, så det var ikke noget der forstyrrede opladningen til kampen.

Både Larsson og Laursen, der udgik med skader i Randers for 8 dage siden, var klar igen. César Santin fik sin første kamp i startopstillingen, hvor Junior også var med for første gang i denne sæson.

Efter meget regn op til kampstart holdt det tørt, da kampen blev fløjtet i gang, men det varede kun 7-8 minutter før papaplyerne måtte frem. På det tidspunkt var de dystre miner dog allerede fremme hos hjemmeholdet og deres fans, for det stod 0-1 på måltavlen. Efter 5 minutter fik Atiba Hutchinson en lidt tilfældig bold uden for feltet, da Nordstrand havde forsøgt at spille Oscar Wendt fri i feltet, og canadieren tøvede ikke, men sparkede med en følt inderside bolden ind tæt op ad den ene stolpe uden chance for Henrik Ibsen.

Det gjorde ikke situationen nemmere for oprykkerne, og bortset fra et udmærket langskud af Ken Ilsø, så man ikke meget offensivt fra de lyseblå i kampens første kvarters tid. Det var gæsterne, der havde bolden mest og pressede Sønderjyske tilbage på banen, og med et elegant saksespark var Junior tæt på at gentage landsmanden Alvaro Santos’ flotte mål sidst københavnerne var i byen – men det sneg sig lige forbi mål.

Efter godt et kvarter havde Pospech sigtekornet indstillet på det ene målhjørne, da han fyrede af lidt uden for feltet, men Ibsen var på plads med en god og flot redning.

Gæsterne stod fortsat godt og solidt i alle kæderne og gav ikke noget væk, og når man mistede bolden oppe på Sønderjyskes halvdel var man hurtige og effektive til at erobre anden-boldene og holde presset, mens regnen fortsat silede ned i stride strømme.

Ulrik Laursen måtte udgå med lægskade
Kort før den halve time måtte Ulrik Laursen udgå med en forstrækning i højre lægmuskel og overlade pladsen til Mathias Zanka Jørgensen, der heldigvis fik 90 gode minutter i benene mod Cliftonville i torsdags og derfor kunne let kunne glide ind i bagkæden uden at kampbilledet blev væsentligt ændret: FCK på bolden, og Sønderjyske jagtende.

Overtaget udmøntede sig dog ikke i de store chancer, så selv om der blev kørt mange bolde frem over kanterne, havde indlæggene ikke den fornødne kvalitet til for alvor at udfordre hjemmeholdets tre-mands-forsvar.

Bortset fra et langskud af Ken Ilsø skabte Sønderjyske dog ikke selv noget fremadrettet før inde i halvlegens overtid, da Henrik Bødker sendte en kanonflugter af sted fra 20-25 meter, men Jesper Christiansen - nu med Laursens anførerbind - var på plads og reddede godt.

Sønderjyske tog anfører Stolberg ud i pausen til fordel for Jesper Kjærulff som led i en større omrokering, hvor man gik over til en 4-4-2-formation, og desuden kom de ud med en meget større portion vilje og gejst til at komme frem på  banen

Efter 6 minutter kom de også frem i en fin kontra, hvor Johnny Thomsen fandt indskiftede Kjærulff på midten, men han bankede den dog langt over mål. Til gengæld var deres nyorganiserede bagkæde ved at forære Nordstrand en kæmpe mulighed i den anden ende, men i sidste øjeblik nåede de at rage kastanierne ud af ilden.

Fem minutter senere greb Jesper Christiansen stærkt ind på et nærgående Sønderjyske-hjørne og sendte lynhurtigt Santin af sted langs venstrekanten, så Henrik Bødker måtte tage ufine midler i brug for at stoppe ham. Det kostede ham et gult kort, og på frisparket endte bolden pludselig hos en helt fri Peter Larsson foran mål, men dels sendte han den lige ved siden af mål og dels blev han vinket offside.

Udligning efter dødbold
Københavnerne havde dog stadig svært ved at omsætte den fortsatte spildominans i målchancer, og i modsætning til før pausen fik sønderjyderne lukket af for de mange back-fremstød langs kanterne. Og efter en snes minutter fik de fuldtræf på en dødbold-situation, da Anders Egholm kom højest ved forreste stolpe og pandede et giftigt, indadskruet hjørne i nettet til en udligning, som løverne aldrig havde behøvet indkassere, hvis de havde kendt deres besøgstid.

Nu var det i stedet en helt åben affære! Ailton havde afløst Junior et halvt minut inden udligningen, og Thomas Kristensen kom også ind i stedet for Kvist, men FCK fik sværere og sværere ved at komme frem og true det stadigt mere optimistiske hjemmehold, der blev båret godt frem af et hjemmepublikum, der begyndte at lugte en endnu større overraskelse, end da de sidste uge fik 1-1mod FCM.

Det håb var Ailton dog tæt på at slukke, da han skar godt ind fra højre side, rystede forsvaret af sig og afsluttede hårdt og fladt, men Henrik Ibsen nåede stærkt ned og reddede bolden, der havde kurs mod det lange hjørne.

Ny offensiv kom for sent
Det var som om det pustede nyt liv i københavnernes offensiv, og især Cesar Santin lavede mange gode detaljer på venstrekanten, og hans landsmand Ailton viste også flere gode detaljer. F.eks. da han kort før tid spillede Hutch i feltet, hvor canadieren blev kantet temmelig voldsomt af Johnny Thomsen, men Henning Jensen lod spillet fortsætte. Og lidt efter nåede Ailton godt op til et Santin-hjørne, men headede lige ved siden af.

I overtiden kom både Hjalte og Santin til afslutninger i feltet, men det tunge pres kom for sent til at fremtvinge en afgørelse mod de godt fightende sønderjyder, der red stormen af og dermed tjente sine første point nogensinde mod F.C. København.

Det uafgjorte resultat ændrer dog ikke på de to holds aktuelle placeringer i tabellen – FCK nr. 5 og Sønderjyske nr. 10.