Det lignede længe 1-0 igen...

Samme 11 to kampe i træk
Det er ikke hverdagskost, at Ståle Solbakken og trænerteamet vælger at starte med de samme 11 spillere to kampe i træk – og det er heller ikke altid det overhovedet er muligt på grund af skader, karantæner m.m. - men det var ikke desto mindre tilfældet til aftenens dansk-norske opgør. Fremmødet var ikke imponerende i betragtning af, at der var tale om en UEFA Cup-kamp og at Byens Hold kunne se tilbage på en solid stime med 7 sejre i træk i PARKEN og en målscore på 21-2.

Man må håbe, at de der valgte at komme, også kom til tiden, for der var kun gået 75 sekunder, før det stod 1-0 til hjemmeholdet! Kombinationerne flød let og elegant mellem Ailton, Nordstrand og Hutchinson, og sidstnævnte afsluttede fra kanten af feltet, men keeper Moldskred kunne kun halvklare ud til Santin, der var på plettet med sin første scoring for københavnerne.

Kort efter måtte Moldskred til behandling i et par minutter for knæsmerter, men det var ikke værre end han kunne fortsætte. Den næste halve snes minutter kunne han se sine holdkammerater komme udmærket tilbage efter chokstarten og sætte hjemmeholdet under pres, især ved dødbolde når de sendte hele det tunge skyts frem i feltet.

Herefter fik københavnerne dog bedre greb om begivenhederne, og efter en snes minutter var et langskud fra Thomas Kristensen lige ved at snyde Moldskred, da det blev rettet af i forsvaret. På det efterfølgende hjørne viste Pospech styrke og springkraft ved fjerneste stolpe og sendte et godt hovedstød af sted, men lige over trekantsammenføjningen.

Mystiske kendelser i fysisk betonet opgør
Siden blev kampen mere lige igen og blev præcis så fysisk, som gæsterne må have ønsket sig, og desuden fik de periodevis hjælp af den belgiske dommer Verbist, der havde en del mystiske kendelser, som gik hjemmeholdet imod. Lillestrøms to store, tunge angribere Occean og Sundgot forsøgte sig begge med flugtskud, men ingen af dem sad dog inden for målrammen. Til gengæld var det tæt på, da Occean spillede Bjørkøy fri i dybden omkring den halve time, men Jesper Christiansen gik fremragende ud i ham og reddede til hjørne.

Mod slutningen dominerede københavnerne igen, og Nordstrand havde en god, flad afslutning på en brystaflevering fra Santin. Santin fik selv et godt tilbud i halvlegens slutminutter, da Hutch blev klodset nedlagt på kanten af feltet, men brasilianerens frisparksforsøg ramte desværre Hjalte Nørregaard.

Efter pausen var det fortsat en temmelig lige affære, hvor nordmændene havde held til at stresse københavnerne, dels med lange og høje bolde frem ad banen og dels med rutineret tidsudtrækning, når lejligheden bød sig. F.C. København søgte dog tålmodigt det mål nummer to, der ville give et lidt bedre udgangspunkt før returkampen i Norge om 14 dage. Hutch skabte sig en udmærket skudposition efter nogle minutters spil, da han trak på tværs af feltet og fyrede af fra kanten, men den sad lige på Moldskred.

Få minutter efter var Jesper Christiansen og Pospech ved at forære en kæmpe chance væk, da de gik galt af hinanden helt ude i det ene hjørne af feltet, men nordmændene fik ikke trykket ordentligt af mod det tomme bur og faren drev over for denne gang. I den anden ende var det farligst, når Moldskred ikke kunne holde boldene, og det indtil flere halvfarlige returbolde, som dog ikke gav resultater.

Tættere og tættere på
Efter en times tid var Nordstrand centimeter fra at øge, da Santin gik godt fri i højre side og sendte et præcist indlæg mod nærmeste stolpe, hvor Nord kom glidende – men hans afslutning gik lige uden om stolpen. Kort efter kom Junior ind i stedet for Ailton og bragte dermed mere fysik i angrebet, og midt i halvlegen afløste William Kvist Hjalte Nørregaard.

Det var stadig en meget lige og fysisk præget affære, men det var hjemmeholdet, der producerede de bedste tilbud. Med 20 minutter igen snød Pospech totalt Simen Bremme nede ved det ene hjørneflag og slog et farligt indlæg tæt under mål, som Nordstrand lige akkurat kom for sent frem til.

Til sidst blev det både 2-0 og 3-0 - og 3-1...
Få minutter senere gav Moldskred igen en retur, da Hutch trykkede af fra kanten af feltet, men Kvist blev tacklet, da han fulgte op fra spids vinkel. Med 11 minutter igen gav københavnernes tålmodighed dog bonus, og igen var Pospech en aktiv iscenesætter oppe i feltet, da fik en fin pasning fra Santin, snød Bremme igen og serverede et godt indlæg, som Hutch i to omgange afsluttede på – og igen måtte Moldskred slippe en returbold, denne gang op i luften, og så var Junior på plads og headede bolden i det tomme net.

Fem minutter før tid kom Niclas Jensen ind i stedet for Santin, og Oscar Wendt gik op på midtbanen – og her befinder den nyudtagne landsholdsspiller sig også godt, og få minutter efter serverede han et superbt indlæg i feltet, som Nordstrand resolut flugtede i nettet til 3-0.

Langt ind i 2. halvleg havde en sejr af den størrelse ikke ligget i kortene, og det skulle desværre også vise sig, at den blev reduceret i slutminutterne, hvor Frode Kippe fra spids vinkel flugtede en bold i nettet, som Peter Larsson uheldigt havde fået headet bagud i eget felt.

Et såkaldt unødvendigt mål fristes man til at sige, om end 0-3 set med gæsternes øjne nok heller ikke været et helt rimeligt billede på kampen. En 2-måls-føring er dog stadig et ganske udmærket resultat at tage til Oslo med om fjorten dage, når returkampen venter på Åråsen Stadion.