Kampreferat: Taa vs. FCK

Jubilæumskamp i historiske omgivelser
Taarbæk IF's 100 års jubilæum blev fejret med en kamp mod F.C. København på Serie 3-klubbens normale hjemmebane på Springforbi Fodboldbaner, som er placeret i aldeles pragtfulde omgivelser på det åbne stykke mellem Eremitageslottet og Øresund. Det er jo fodboldhistoriske omgivelser, thi det var jo her at Kjøbenhavns Boldklub for første gang viste fodboldspillet frem for et sikkert undrende og måbende publikum den 7. september 1879!

Gæsterne stillede på dagen med en trup, der stort set rummede alle de 1. holdsspillere, der ikke var skadede eller på landsholdsopgaver, suppleret med en række af de talenter, der til daglig spiller 2. divisions- eller U19-fodbold. Fra den oprindelige 17 mands-trup til kampen havde Bongumusa Mthethwa og William Kvist måttet melde forfald med småskader, og i stedet var Paw Bendixen og Kenneth Thinter indkaldt.

Et af de største unge talenter, Thomas Delaney, havde fundet vej til startelveren, der i dagens anledning ikke var under ledelse af Ståle Solbakken, men af assistenttræner Bård Wiggen. Og Delaney kvitterede for tilliden med en rigtig flot kamp og fik også fornøjelsen af at åbne scoringen efter seks minutter, da han blev spillet helt fri med Taarbæk-keeperen og sikkert satte bolden i nettet.

Thomas Kristensen øgede efter et lille kvarter, da Hjalte Nørregaard spillede ham helt fri, og TK løftede elegant bolden ind under overliggeren.

Milton overså straffe...
Taarbæk lod sig imidlertid ikke slå ud af den hurtige føring, men kæmpede og fightede fornemt over hele linien, men kom ikke nærmere end et par langskud, der ikke voldte Nathan Coe problemer.

Omkring den halve time tillod Hjalte sig at brænde en direktør, men om det var derfor han kort efter byttede plads med Neestrup skal være usagt. I hvert fald lå han resten af halvlegen i midterforsvaret, så måske er der her en hemmelig back-up-plan, hvis Peter Larsson eller Zanka også bliver ukampdygtige, mens Laursen og Antonsson stadig er ude.

Fem minutter før pausen lignede det unægtelig et straffespark til Taarbæk, da Coe væltede en modstander i feltet efter at have mistet bolden, men den nu pensionerede Kim Milton var ikke helt på højde med begivenhederne og undlod at fløjte den jubilæumsgave til Taarbæk, som ellers nok havde været helt på sin plads i de flestes (syn)optik...

To gange Ailton før pausen
I stedet revancherede Ailton sig for et par afbrændere i den modsatte ende, da han mod slutningen af halvlegen scorede to gange inden for et minuts tid. Først slap han alene igennem og afdriblede målmanden, inden han trillede bolden i tom kasse, og derefter satte han foden på et fint indlæg fra Santin, der havde bragt sig fri på venstrekanten med et lynhurtigt ryk, som ingen kunne følge med i.

I pausen blev Hjalte, Thomas Kristensen og Santin siddende på udskiftningsbænken, mens Kevin Bechmann Timm og Kenneth Thinter kom ind på kanterne og Thomas Christiansen i angrebet. Samtidig gik Delaney og Laudrup ind på den centrale midtbane.

Efter fem minutter stod to af de indskiftede for det femte mål – Thinter slog et fint indlæg fra højre side, og Thomas Christiansen dirigerede med et godt hovedstød bolden over i det fjerneste målhjørne.

Delaney dobbelt målscorer - Ailton tredobbelt
Et par minutter senere var Thomas Delaney på pletten med sin anden scoring, og kort efter måtte Taarbæk-forsvaret tage ulovlige midler i brug for at stoppe Ailton i et gennembrud. Han tog selv 11-meter-sparket og øgede til 7-0.

Det havde udelukkende været spil til ét mål efter pausen, men gæsterne gik nu lidt ned i tempo, mens Taarbæk også skiftede flittigt ud og fik friske folk i aktion. Med ca. 20 minutter igen tog Bård Wiggen Ailton og Delaney ud, og ind kom Paw Bendixen og Nicklas Kristensen, der overtog den centrale midtbane, mens Mads Laudrup gik op i angrebet. Samtidig fik Frederik Vang Larsen chancen mellem stængerne i stedet for Nathan Coe.

Dermed var ophavsmændene til seks af de syv mål ude af kampen, men der kom ikke nye folk på tavlen – kampens ottende og sidste scoring blev nemlig også sat ind af Thomas Christiansen på et oplæg fra Kevin Bechmann Timm.

Taarbæks bedste tilbud kom små 10 minutter før tid, da de fik et direkte frispark lige uden for feltet, men bolden gik en meters penge over Frederik Vangs mål, og således blev det ikke til et jubilæums- eller trøstmål.

Det kunne de såmænd godt have fortjent efter en tapper og god indsats mod overmagten – og dertil et fint og hyggeligt arrangement i de grønne og dejlige omgivelser, hvor også de forbikørende togpassagerer på Kystbanen havde et fint udsyn til aftenens forestilling.