Rekordsejr på billig baggrund

Ingen tvivl om styrkeforholdet
I fraværet af Laursen, Larsson og Antonsson havde Oscar Wendt fået fornøjelsen af at spille i midterforsvaret med Zanka, mens Niclas Jensen på venstre back trak i anførerbindet. Midtbane-opstillingen var noget utraditionel med en såkaldt diamant med Kvist liggende som den defensive midt og Nordstrand som den offensive og med Thomas Kristensen og Atiba Hutchinson på siderne.

Der var lige fra første fløjt ingen tvivl om styrkeforholdet mellem de to mandskaber, om end man skulle en lille halv snes minutter hen i kampen, før den første farlige københavnske afslutning, da Junior fyrede fladt af fra kanten af feltet. Forinden havde gæsterne faktisk haft et skud mod mål, men Hamills forsøg fra ca. 30 meter gik et stykke over Nathan Coes mål.

Brasilianerne åbnede ballet
Den første halvdel af 1. halvleg formede sig som ét langt pres mod Cliftonville-målet, men først midt i halvlegen begyndte der så småt at gå skydetelt i den, da først TK, så Ailton og herefter Junior bankede løs i feltet, men John Connolly i nordirernes mål klarede frisag denne gang. Men ikke ret længe… Ailton fik en fin bold af Nordstrand og tog den godt med i feltet og udplacerede enkelt Connolly. Og bare to minutter efter øgede hans angrebsmakker, da han fik en dyb stikning i feltet, vristede sig fri af to mand og løftede den over keeperen og i nettet.

Det giver ikke rigtigt mening at bruge vendingen om, at ”det definitivt afgjorde kampen”, for Cliftonville havde ret beset ikke haft skyggen af en chance for at vende de 0-4 fra den første kamp. Det var og blev kun et spørgsmål om sejrens størrelse.

The Reds spillede dog en ærlig gang arbejdsmandsfodbold og stak af og til næsen frem i feltet, og ved en enkelt lejlighed måtte Pospech redde et giftigt fladt indlæg ved at sparke over egen kasse fra få meters afstand. Også et liggende saksespark fra George McMullan indhøstede fortjent bifald, selv om afslutningen gik til indkast og der i forvejen var vinket for offside…

I halvlegens slutsekunder øgede Hutch til 3-0, da han fik en god fremlægning af Ailton og i fuldt forspring lobbede den over keeperen. Det blev hans sidste aktion, eftersom han i pausen gjorde plads for Hjalte Nørregaard, mens Danni Jensen afløste Pospech og dermed kunne noteres for sin officielle FCK-debut.

Målfesten fortsatte
Der var ikke gået et minut af 2. halvleg før det stod 4-0 – denne gang signeret William Kvist, der rykkede frem på det helt rigtige tidspunkt, og Junior chippede fikst kuglen frem til ham, og han satte den sikkert i nettet.

Efter små 10 minutters spil måtte den tyske dommer Gräfe – der ellers havde en meget stille dag på kontoret – pege på pletten, da Ailton blev skubbet i ryggen, men Cliftonville undlod dog ikke at protestere heftigt mod kendelsen. Nordstrand udnyttede dog tilbuddet fra 11 meter-pletten, og så stod det 5-0.

Og så gik det ellers stærkt de følgende minutter – Thomas Kristensen øgede to minutter senere med et fladt skud, hvor Connolly begik aftenens eneste fejl ved at lade det ikke særligt hårde skud smutte i kassen. Til gengæld var han chanceløs 3 minutter senere, da Junior satte nummer 7 med et fladt skud i det lange hjørne efter en frispilning fra Nordstrand.

Det blev ved de syv - og klubrekord
Selv om der dermed var sat klubrekord, så begyndte Nedre C at drømme højlydt om 10-0, og det ottende mål hang også i luften kort efter, men de veloplagte og til tider legesyge brasilianere måtte se deres afslutninger afværget, for en gangs skyld fristes man til at sige.

Med godt 20 minutter igen skiftede Cliftonville tre mand ud på én gang, og de fik alle en højlydt og loyal hyldest af såvel danske som nordirske fans som tegn på, at de trods alt havde ydet en heroisk indsats med de midler, de nu havde til rådighed. Jacob Albrechtsen kom ind de sidste 20 minutter og fik dermed også sin debut i den hvide trøje.

Med lidt større koncentration og træfsikkerhed kunne de magiske 10-0 såmænd godt være nået på denne europæiske træningsaften, men det blev ved de 7, hvilket Cliftonville ikke mindst kan takke keeper Conolly for, idet han nåede at hive et par deciderede feberredninger ud af ærmet i slutningen af kampen.

Efter kampen takkede The Reds Nedre C for den fine opbakning og kastede et par røde trøjer i grams, inden de med de sidste kræfter slæbte sig over grønsværen og ud i omklædningsrummet - og mon ikke de kunne finde lidt kræfter til en 3. halvleg i byen, mens hjemmeholdet i stedet kan se frem med spænding til lodtrækningen i morgen eftermiddag.