Viktor Fischer

Sagt før: FC Midtjylland-FCK

Søndag kl. 18.00 er der kickoff ude mod FC Midtjylland, og vi har set tilbage på, hvad der blev sagt før tre af de i alt 41 kampe, vi har spillet i Herning.

Onsdag den 17. maj 2017: FCM-FCK 3-2
Vi kom lige fra en Derby-sejr i Parken på et Kasper Kusk-mål efter 13 minutter, og til opgaven i Herning var 17-årige Mads Roerslev for første gang udtaget til en Superligatrup.

Tidligere i sæsonen scorede han i sin debut, da vi slog Jammerbugt FC 6-1 i pokalen, og han fik også spilletid mod B.93 og havde netop forlænget sin kontrakt, så han fra sommeren 2017 kom permanent op i A-truppen. I den anledning sagde Ståle Solbakken:

”Mads har mange af de egenskaber, der skal til for at blive en god FCK-back. Han har nogle gode offensive gener, en stor fysisk kapacitet og god én mod én defensivt. Der ligger stadig et stort arbejde foran Mads og os, men vi har en god tro på, at vi kan forløse hans potentiale. Det var ærgerligt, at han ikke kunne gennemføre lejemålet i Halmstad, men han har allerede vist, at han er parat til at gribe de muligheder, han har fået, så vi ser frem til at arbejde videre med Mads.”

Mads Roerslev i Herning i maj 2017. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

Mads fik Superligadebut i Herning, men på en trist baggrund, for kort efter pausen brækkede Peter Ankersen anklen efter at have spillet en forrygende 1. halvleg. På seks minutter bragte han os foran 2-0, og det andet mål var en drøm af en dødbold, som tog underkanten af overliggeren helt oppe i krydset.

Alligevel stod det 2-2 ved pausen, for midtjyderne udlignede i første halvlegs sidste fem minutter, og mens Ankersen lå til behandling og Mads gjorde sig klar, så scorede de igen.

”Det er selvfølgelig lidt ærgerligt, at de kommer på 3-2, mens Ankersen ligger skadet, og de spiller på indersiden af Verbic. Vi skulle måske have sat en anden derned, men det gik så hurtigt, og jeg var optaget af at få Mads klar til at komme ind. Så det tager jeg på min kappe,” sagde Ståle bagefter om det mål, der viste sig at blive afgørende.

Efter to københavnske sejre i Herning vandt midtjyderne (læs mere om kampen her), og det blev starten på en lang stime af nederlag derovre.

Mens det stadig så godt ud for både Ankersen og FCK. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

Søndag den 16. september 2018: FCM-FCK 3-1
I foråret 2018 havde midtjyderne både vundet to hjemmekampe samt slået os i Parken, så det var revanchelystne løver, der gik på banen i Herning denne søndag.

”Tingene gik ikke vores vej i foråret mod dem, selvom vi i kampene var mere end godt med og langt hen ad vejen det bedste hold,” sagde Viktor Fischer før kampen.

”Nu handler det om at gøre tingene færdige og både vise, at vi er det bedst spillende hold - og så samtidig tage sejren med hjem. Vi skal ikke begå de dumme fejl og lukke de dumme mål ind, som vi havde en tendens til i kampene mod dem i sidste sæson - især på kontraangreb og standardsituationer. Der skal vi være stærkere, men det synes jeg generelt også, at vi er blevet siden da. Og jeg har en stor tro på, at vi får et godt resultat med hjem på søndag.”

Men det gjorde vi ikke, og der var "Ikke meget at skrive hjem om" lød overskriften i vores kampreferat.

Dame N'Doye
Dame N'Doye scorede vores enlige mål i 1-3-nederlaget. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

Søndag den 13. marts 2022: FC Midtjylland-FCK 0-1
Da vi tog til Herning den 13. marts 2022 var stimen nået op på ti nederlag i træk (inkl. en pokalkamp), men der var optimisme i Jess Thorups mandskab, som kom lige fra en forrygende 4-4-forestilling i Eindhoven.

Det satte Nicolai Boilesen ord på før kampen:

"MCH Arena er selvfølgelig ikke Philips Stadion, men Midtjylland kommer med mange af de samme ting i deres spil. Højt pres, fysisk presence og en masse offensive ting, så på den måde vil kampene minde om hinanden. Men man skal nok ikke forvente en forvente en 4-4-kamp igen, først og fremmest fordi vi jo skal vinde.”

”Selv om det måske står uafgjort mod slutningen, så er vores mindset slet ikke at tænke på at nøjes uafgjort. Det beviste vi også i torsdags, for selv om PSV havde indhentet 3-1, og vi var presset, så blev vi ved med at køre på og gik efter sejren. Og vi fik jo også en stor chance til allersidst, så vi kunne have vundet.”

Nicolai Boilesen
Boile mod slutningen i Herning: "Vi skal have to point mere!". Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

Og han fik i den grad ret. Det stod nemlig uafgjort mod slutningen, hvor midtjyderne pressede på for endnu en sejr, men som Boile havde forudset, så jagtede vi optimistisk chancen til det sidste i stedet for bare at grave os ned. Og denne gang blev der lidt mere at skrive hjem om i kampreferatet, da Khouma Babacar sikrede sejren i de allersidste sekunder!

Khouma Babacar har scoret til 1-0 i sidste minut
Khouma Babacar har scoret sejrsmålet i allersidste minut. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images