Kampreferat: Tæt fight, men ingen point

8.461 tilskuere mødte op på Right To Dream Park til en kamp, hvor Magnus Mattsson ikke blev klar efter en skade, han fik til lørdagens træning, som han ikke var kommet sig over. I forvejen manglede syv andre, herunder karantæneramte Elias Achouri, men Neestrup mønstrede stadig et stærkt mandskab: Grabara – Jelert, Vavro, McKenna, Diks – Lerager, Falk, Elyounoussi – Roony, Óskarsson, Larsson

FCN startede med Andreas Hansen – Villadsen, Kian Hansen, Nagalo, Frese – Mads Hansen, Tverskov, Svensson – Ingvartsen, Osman, Schjelderup.

Glimrende FCK-start
Efter blot halvandet minut måtte Kamil Grabara behandles et minuts tid, efter at Ibrahim Osman løb ind i ham i udkanten af feltet og ramte ham i hovedet. Polakken kom på højkant igen og sparkede frisparket langt op på deres banehalvleg, hvor Orri Óskarsson snittede bolden videre, og pludselig var Jordan Larsson helt fri, men gled og lidt og afsluttede halvt liggende lige på Andreas Hansen.

Vi fulgte godt op med en generobring og et fladt langskud fra Óskarsson, der strøg tæt forbi den ene stolpe – og da havde uret kun lige rundet tre minutter!

Jordan Larsson
Jordan Larsson fik kampens første store chance. Foto: Gaston Szerman, FCK Media

Det lovede godt, for vi kom med masser af vilje og energi, og i 8. minut flugtede Jordan et Roony-indlæg over mål. Minuttet efter sendte Falk Jordan afsted langt nede på egen banehalvdel, og han strøg afsted langs venstre kant og slog et næsten perfekt indlæg til Óskarsson ved fjerneste stolpe – hvis ikke det lige var fordi, at Adama Nagalo nåede ned og prikkede bolden til hjørne for næsen af islændingen.

Orri Óskarsson
Orri Óskarsson - lige ved og næsten. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

I 13. minut mistede Markus Ingvartsen bolden på egen halvdel, og vi afsluttede angrebet med en skudchance til Falk uden for feltet, som han dog sendte et stykke over mål. Nordsjælland var på det tidspunkt slet ikke inde i kampen, og efter det første kvarter burde vi havde ført med mindst ét mål.

FCN kom ind i kampen - og foran med to
Nordsjælland meldte sig så småt ind i kampen med et Osman-skud fra kanten af feltet, som via en forsvarer strøg lige over Grabaras mål, og efter 20 minutter havde de fået et vist spilovertag uden dog at komme til mere.

Men på et Daniel Svensson-hjørne i 22. minut gik det galt, da Osman pressede sig forbi Scott McKenna ved forreste stolpe og akrobatisk styrede han med hælen bolden forbi Grabara.

Det må selvfølgelig aldrig ske, og det gav lidt uro i vores hold, hvor vi fik endnu et spilstop, da Schjelderup i et farligt gennembrud stemplede Kevin Diks hårdt over foden. Men de sad på kampen nu, mens vi virkede for rådvilde, og inden vi fandt os selv igen, kom vi bagud 0-2.

Osman fik en bold i dybden og i duel med Vavro lagde han den tilbage til Ingvartsen, men vi blokerede i første omgang. De fastholdt dog angrebet, og da Vavro blokerede et indlæg fra baglinjen, så røg bolden lige ud til Ingvartsen, som sparkede den fladt ind i det lange hjørne.

Brændt Roony-straffe
Først ti minutter før pausen kom vi ind i kampen igen og fik lagt et vist pres på dem, men først i 42. minut kom vi til afslutning, da Elyounoussi afsluttede fladt fra kanten af feltet, men Andreas Hansen halvklarede, og Óskarsson var for langt fra returbolden.

Det lignede en to-måls-føring til hjemmeholdet ved pausen, indtil to minutter inde i tillægstiden, hvor Ingvartsen hægtede Elyounoussi i udkanten af feltet.

Roony gik til 11-meter pletten, Andreas Hansen gik til sin venstre side – og Roony sparkede på ydersiden af den modsatte stolpe. Elyounoussi var først på returbolden, men blev tacklet af Kian Hansen – og havde vi scoret, var der nok dømt om-straffe, da Lukas Lerager løb for tidligt i feltet.

Roony Bardghji
Roony Bardghji sparker et straffe på stolpen. Foto: Gaston Szerman, FCK Media

Orri-reducering kort efter pausen
Ikke lige det, vi havde brug for inden pausefløjtet, men blot et minut efter pausen kom reduceringen. Orri stjal bolden fra en uopmærksom Kian Hansen midt på banen, trak køligt uden om Andreas Hansen midt på deres banehalvdel og sparkede bolden ned i det tomme mål.

Det varede dog ikke længe, før Schjelderup kom til en afslutning lige uden for vores felt, som vi dog blokerede. I 51. minut protesterede FCN heftigt for straffe, da Diks havde fat i armen på Oliver Villadsen i et gennembrud langs vores baglinje, men heller ikke et VAR-tjek fik Jacob Karlsen til at dømme straffe.

Scott McKenna
Scott McKenna clearer et Nordsjælland-hjørne. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

Nordsjælland pressede nu, men i 58. minut slog vi kontra, da Elias Jelert sendte Lukas Lerager afsted i højre side, og inde foran sendte en helt fri Jordan Larsson bolden i nettet. Det var dog ikke kun vores spillere og fans, der havde armene i vejret. Det havde linjedommeren også, for Lerager var offside, da han modtog bolden, hvilket VAR bekræftede.

Hektisk og intenst
Nu fulgte en meget hektisk og intens periode med mange sammenstød, og inden for et par minutter var fem-seks spillere i græsset, så Jacob Karlsen – og VAR-vognen – havde rigeligt at se til.

Mohamed Elyounoussi
Der var mange tætte dueller rundt om på banen. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

Nordsjælland havde en fin chance til at øge føringen, da Grabara halvklarede et skud fra Oliver Villadsen og derefter kastede sig godt ud og reddede, da Osman fra nært hold afsluttede på returbolden.

Minuttet efter slap Osman fri igen, og da Grabara gik ud og prikkede bolden væk, faldt Osman omkuld, skrigende på et straffe, som hverken Karlsen eller VAR kunne få øje på.

Kamil Grabara

Bølgede frem og tilbage
Spillet bølgede nu frem og tilbage uden at nogen af holdene kom til det helt store. Vi satte Christian Sørensen ind for Vavro, hvorefter Diks gik ind i centerforsvaret, og siden Diogo og Claesson for Roony og Orri.

I 71. minut endte bolden i nettet bag Grabara efter et af mange FCN-hjørnespark, og det var vist Martin Frese, der ramte den sidst, men målet blev annulleret for frispark i den tætte klynge af spillere, der sloges om positionerne inde i det lille felt.

Nordsjælland fulgte op med et par afslutninger mere fra Schjelderup og Osman samt en ret stor chance til Villadsen, som Grabara dog reddede igen, så de kunne godt således godt have lukket kampen, inden vi gik ind i de sidste ti minutters slutfase plus tillægstid.

Der satte vi Ankersen og Clem ind for Falk og Elyounoussi, og selv om det måske ikke lyder sådan på navnene, så satsede vi nu endnu mere offensivt, blandt andet med Jelert og Sørensen som wingbacks, og det var lige ved at give gevinst, da Sørensen slog et flot indlæg, som Lukas Lerager tæt under mål headede lige forbi.

Lukas Lerager
Lukas Lerager var tæt på til sidst, men headede lige forbi. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

Vi fortsatte presset lige til det sidste, men trods en del indlæg i feltet, så kom vi ikke nærmere en udligning end et skruet Lerager-skud forbi mål, og efter knap syv minutters tillægstid var vores femte nederlag i de seneste ni Superligakampe en realitet.