FC Midtjylland ville mest

FC Midtjylland ville mest

Ståle og trænerteamet havde ændret på tre pladser i forhold til derbyet: Verbic, Matic og Pavlovic startede i stedet for Kusk, Kvist (der havde karantæne) og Corner. Midtjyderne havde Nissen og Halsti i karantæne.

Vi kom udmærket i gang med kampen, og Verbic havde en ganske god mulighed efter 5 minutter, hvor han efter fint sammenspil med Gregus lavede en tunnel på Jacob Poulsen og skruede et fladt skud tæt forbi mål.

Det var dog hjemmeholdet, der dominerede det første kvarter, og det kunne være blevet rigtig farligt, hvis Duelund havde fået ram på en helflugter midt i feltet i det 8. minut.

I stedet slog vi til i det 14. minut på en lynende kontra. Erik Johansson erobrede bolden langt nede på egen halvdel, og via Matic sendte Santander Pavlovic afsted i venstre side, mens Erik tog det lange løb ned mod FCM-feltet. Pavlovic lagde perfekt en flad bold på tværs, Erik fikserede forsvaret ved at lade den passere til Ankersen, der køligt kontrollerede den og sparkede den ind ved nærmeste stolpe.

Det tog pusten lidt fra hjemmeholdet, og bare seks minutter senere tog Ankersen også pusten fra hele MCH Arena, da vi fik frispark efter Verbic blev fældet 5-6 meter den for deres felt. Først stod fem mand ved bolden, men det endte med at kun Boilesen og Ankersen blev der - og sidstnævnte fik lov at affyre kanonen. Og hvilket skud! Med det knækskud, som han har trænet gang på gang ude på træningsbanen, hamrede og brækkede han bolden ind i det fjerne målhjørne via underkanten af overliggeren og stolpen!

Ansigterne fortæller det hele...
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

Deres frisparksekspert Jacob Poulsen fik en stor dødbold-mulighed lidt før den halve time, men nøjedes denne gang med at sparke bolden i muren. Men de øgede presset, og fire minutter før pausen hang vi lidt i markeringerne så Poulsen kunne slå et giftigt indlæg. Onuachu snittede den, og havde den ikke ramt Erik på vejen, havde Robin nok haft den…

Uheldige Erik retter bolden af vejen...
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Det gav dem for alvor tro på tingene, og kort efter ville Rømer - og hovedparten af stadion - have straffe, da han faldt over Gregus’ ben i udkanten af feltet. Det fik de ikke, men til gengæld hævnede han sig i tillægstiden med lidt af et drømmemål. Denne gang hang markeringerne i modsatte side, så han fik tid og plads til at tage sigte, og så bragede han bolden over i det lange målhjørne til 2-2.

Ærgerligt, men sådan set ikke ufortjent efter spillets fordeling. FCM var foran på stort set alle statistikkerne på superliga.dk, mens vores statistikere trøstede sig med, at vi ikke siden 2004 har tabt efter at have ført 2-0. Og endnu ikke havde tabt i Superligaen denne sæson. Og man kunne sikkert have ført flere beviser for, at det nok skulle gå.

Det ville det måske også, hvis ikke Ankersen var blevet skadet få minutter efter pausen, for mens han var ude til behandling - og Verbic dækkede positionen - så midtjyderne sit snit til at komme foran, da Onuachu ekspederede et fladt indlæg i nettet fra nært hold.

Ankersen måtte udgå med et vrid i højre fod
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

De næste 10 minutter bød på tre advarsler på tre minutter, og det var som om kampen var ved at stikke lidt af, men vi fik fundet vores spil igen, og efter en times tid gled Verbic godt igennem deres forsvar, men blev tacklet i skudøjeblikket, så han skød forbi.

Kort efter udgik han og Toutouh til fordel for Kusk og Corner, så vi lå med tre mand fremme - med Pavlovic lidt bag de to andre. Men vi fik aldrig etableret noget markant tryk, og midtjyderne stillede sig heller aldrig tilfreds med bare at forsvare føringen hjem.

Corner kom ind i et 3-mands angreb
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

Robin forhindrede i sidste øjeblik et Onuachu-hattrick ved at vifte et indlæg væk for næsen af ham, og Wikheim, Drachmann og Duelund havde gode skudchancer, som dog ikke traf inden for rammen. Vi kom derimod ikke til meget mere end en Pavlovic-afslutning lige på Dahlin, før Erik Johansson i slutminutterne headede en dødbold lige en meters penge forbi mål.

Mads Roerslev fik Superliga-debut i 2. halvleg
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

Men OK - hjemmeholdet fortjente de tre point denne aften. De havde en europæisk placering at spille for, mens vi havde vores på det tørre, og det kunne man godt se. Det har været en lang og succesfuld sæson, der har været krævende både fysisk og mentalt - og der er lige en pokalfinale om otte dage, som alle ser frem til. Men fodbold handler for mange også om statistik og rekorder, og derfor er det forståeligt, hvis man ærgrer sig over sæsonens første nederlag.


Onsdag den 17. maj 2017, kl. 20.00 i MCH Arena. Alka Superligaen, 34. runde
FC MIDTJYLLAND-F.C. KØBENHAVN 3-2 (2-2)
14.: 0-1 Peter Ankersen
20.: 0-2 Peter Ankersen
41.: 1-2 Paul Onuachu
45+1.: 2-2 André Rømer
50.: 3-2 Paul Onuachu
6.445 tilskuere. Dommer: Anders Poulsen

Advarsler: 35.: Jonas Borring, 52.: Mikkel Duelund, 53.: 16 Johan Dahlin, 55.: Andrija Pavlovic, 56.: Youssef Toutouh, 78.: Federico Santander, 90+4.: Andreas Cornelius

Holdet: 31 Robin Olsen – 22 Peter Ankersen (51.: 27 Mads Roerslev), 25 Mathias Zanka (anf.), 5 Erik Johansson, 20 Nicolai Boilesen – 7 Benjamin Verbic (62.: 17 Kasper Kusk), 16 Jan Gregus, 8 Uros Matic, 24 Youssef Toutouh (62.: 11 Andreas Cornelius) – 23 Andrija Pavlovic, 19 Federico Santander

Ikke benyttet: 1 Stephan Andersen, 15 Mikael Antonsson, 32 Danny Amankwaa, 37 Julian Kristoffersen.