Kampreferat: Vib vs. FCK

Forbandelsen fortsætter...

F.C. København tabte 2-1 til Viborg, efter en skuffende første halvleg og en anden halvleg, hvor Københavnerne ikke formåede at udnytte de mange scorings-chancer. Viborgs forbandelse over FCK fortsætter. Vi har ikke vundet derovre siden vores berømte 7-2 sejr i november 1993.

F.C. København var mødt op med den stærkeste opstilling. Thomas Rytter var tilbage fra karantæne, og Roy havde valgt at starte med Pascal og Zuma i front. Michael Mio, Thomas Thorninger og Harald Brattbakk var på bænken. Viborg manglede den skadede Steffen Højer.

Viborg fik en ønskestart på kampen, hvor Klaus Kærgård efter bare 4 minutter scorede med et blødt hovedstød forbi en passiv Rune Pedersen. Københavnernes forsvar så ikke godt ud i den situation, og i det hele taget var FCK ikke hurtige eller aggressive nok i den første fase af kampen. F.C. København kom mere ind i kampen efter midtbanen begyndte at vinde flere bolde og holdet kombinerede bedre. Christian Lønstrup og Zuma havde en del gode chancer foran målet, men typisk for kampen (og stort set alle vores kampe på Viborg stadion!) var det kun hjemmeholdet der udnyttede deres få chancer og scorede til 2-0, på grund af sløje markeringer i Københavnernes centerforsvar. Recepten var den samme som ved det første mål: et indlæg fra kanten og én mand på midten til at prikke bolden forbi målmanden. Denne gang var det Heine Fernandez, der løb fra kanten af offside og passerede Rune i målet.

I slutningen af første halvleg var det københavnerne, der tog styringen i kampen og lige før pausen havde FCK bolden i nettet efter Pascal Simpson havde spillet Zuma fri til en let scoring…men linievogteren dømte offside. Det er nu 4. kamp i træk, hvor FCK har fået underkendt et mål eller fået en mand udvist på grund af nogle meget tvivlsomme dommerkendelser… men…lad det nu bare ligge!

I anden halvleg var det FCK (nu uden den skadede Ståle Solbakken og Donatas), der dominerede kampen totalt. Christian Lønstrup havde et par kæmpestore chancer, Todi Jónsson var også alene foran målet og i utallige hjørnesparksituationer havde udeholdet mange løse chancer. Men FCK var ikke skarpe nok foran målet og måtte vente til det 82. minut, før Jacob Laursen (en forsvarsspiller) skulle score sit første mål for FCK på et frispark.

De sidste 10 minutter af kampen var Viborgs mål belejret af FCK, Pascal og Todi havde begge chancer for at sikre FCK et point, men kampen sluttede desværre 2-1 til Viborg.

0 point og 2 skadede nøglespillere blev resultatet af årets sidste Jyllandstur. Men det var meget positivt at se, at vi kan komme til så mange chancer, og det var som sædvanlig FCK der sluttede stærkest, et bevis på at holdets fysik ikke fejler noget. Lad os nu vise mod Brøndby på onsdag, at også vi kan score mål!